Πορτοκαλόπιτα με κρέμα
Εναλλακτική λύση για να γλυκαθούμε με πορτοκαλένια γεύση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλο φιλέ πανω στο γλυκο μόλις βάλουμε την κρέμα. Ετσι γίνεται πιο ευπαρουσίαστο και νόστιμο.
Υλικά
-
Βάση
-
125 γρ. Βούτυρο
-
1 1/2 κούπα ζάχαρη
-
2 περίπου κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κούπα αμυγδαλόσκονη
-
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
-
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
1 γιαούρτι των 200 γρ.
-
4 αυγά
-
Σιρόπι
-
1,5 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
-
1 ποτήρι νερό
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
1 ξύλο κανέλας
-
1,5 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
-
1 ποτήρι νερο
-
1,5 ποτήρι ζάχαρη
-
5 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουερ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα μεχρι να φουσκώσει.
-
2
Προσθέτουμε το βούτυρο, το γιαούρτι και το αμύγδαλο.
-
3
Βαζουμε και το αλεύρι το οποίο το εχουμε ανακατέψει με το μπέικιν.
-
4
Ψήνουμε σε ταψί τετράγωνο για περίπου 35-40 λεπτά στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
-
5
Μολις βγάλουμε απο το φούρνο περιχύνουμε με το σιρόπι το οποίο έχουμε βράσει για 5 λεπτά (ζεστό το γλυκό, κρύο το σιρόπι).
-
6
Μολις τραβήξει το σιρόπι αρχίζουμε να ετοιμάζουμε την κρέμα. Βαζουμε να βράσει ο χυμός με το περισσότερο νερό και τη ζάχαρη.
-
7
Ανακατεύουμε το κορν φλάουερ σε ένα μπολάκι μαζί με το νερο που κρατήσαμε ισα για να δυαλυθει και να μην έχει κομπάκια.
-
8
Μόλις πάει να βράσει ο χυμός βάζουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε γρήγορα.
-
9
Περιχύνουμε το γλυκό με την κρέμα και μολις γίνει χλυαρή το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Σχόλια (14)