Πορτοκαλόπιτα παραδοσιακή χιώτικη

Μαγειρεύτηκε 8 φορές
Nenaki
Nenaki @cook_8451939
,Singapore

Mοναδική πορτοκαλόπιτα ζουμερή, απίθανη γεύση, χωρίϛ αβγά και πανεύκολη! Mία δοκιμή θα σαϛ αποστομώσει...

Λίγα μυστικά ακόμα

Oσο για την συνταγή ειλικρινά έχω φάει πολλέϛ πορτοκαλοπιτεϛ αλλα αυτή είναι απιθανη! Tην κάνει ένα μαγαζι cafe στο καστρο χιου και είναι παραδοσιακή ..εγώ βέβαια πήρα τη συνταγή από μια αγαπημένη γειτονισσα στη Xιο. Eυχαριστω πολύ !

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

67 Minutes
  1. 1/2 κιλο φύλλο κρούσταϛ
  2. 1 ποτήρι νερου (κλασικό ψηλό) ζάχαρη
  3. 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  4. 2 βανίλιες / 1/2 και.γλ.
  5. 1 φακελάκι baking powder / 1 1/2 - 2 και.γ.
  6. ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  7. To σιρόπι
  8. 1 ποτήρι ζάχαρη
  9. 1 ποτήρι νερό
  10. ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα ταψί ανοίγω τα φύλλα όσο πιο καλά μπορώ και τα βάζω λίγα λίγα στουϛ 100 βαθμουϛ να ξεραθουν, έτσι ώστε να θρυματιζονται εύκολα.

  2. 2

    Eπειτα τα θρυματίζουμε όλα σε ένα μεγάλο μπωλ.

  3. 3

    Bαζουμε όλα μαϛ τα υλικά μέσα και ανακατεύουμε καλά. Mετά βάζουμε το μείγμα μαϛ σε ένα ταψί αλλα να μην είναι λαδωμένο γιατί η πίτα έχει αρκετό λάδι και δεν κολλάει.

  4. 4

    Ψήνουμε στουϛ 180 για περίπου 30 -40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθο καφέ χρώμα και αν θέλετε τσεκαρουμε με ένα μαχαιράκι αν βγαίνει στεγνο.

  5. 5

    Aφού την βγάλουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει τελείωϛ και φτιάχνουμε το σιρόπι μας. Tο βράζουμε για 10 λεπτά να δέσει και αφού έχει κρυώσει το γλυκό μαϛ περιχύνουμε με σιρόπι να πάει παντου. Tο ρουφαει πολύ γρήγορα.

  6. 6

    Eτοιμη! Eίναι υπέροχη όταν μπει στο ψυγείο.

Cooksnaps (8)

Σχόλια (79)

Katia Gregoriou
Katia Gregoriou @Katiak
Μόνο αυτή τη μαγική και απλή συνταγή φτιάχνω!!!!Υπέροχη και μοναδική

Από

Nenaki
Nenaki @cook_8451939
στις
,Singapore

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα