Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή
Η ιδέα μου ήρθε από μία πορτοκαλόπιτα που έφαγα στις διακοπές μου στη Μύκονο, η οποία ήταν πεντανόστιμη. Έτσι κι εγώ αποφάσισα να φτιάξω μια παρόμοια. Έψαξα διάφορες εκδοχές αλλά δεν είχα πολλά υλικά. Τελικά πήρα διάφορα στοιχεία από συνταγές, έβαλα τη φαντασία μου και τις λίγες γνώσεις μου και ιδού το αποτέλεσμα. Με υλικά που διαθέτει κάθε νοικοκυριό και μυρωδιά που σου σπάει τη μύτη! Μπορώ να πω πως δεν απέχει και πολύ από τη Μυκονιάτικη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε πριν το ψήσετε να ρίξετε μέσα μερικά αμυγδαλάκια ψιλοκομμένα. Θα τονίσει τη γεύση!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα κόβουμε κομματάκια (με τη φλούδα τους) και τα βάζουμε στο μπλέντερ, ώστε να γίνουν πολτός.
-
2
Σε ένα μπωλ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη, μαζί με το κονιάκ και χτυπάμε με το μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.
-
3
Συνεχίζουμε ρίχνοντας το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε με ξύλινη.
-
4
Τέλος, ρίχνουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να γίνει ένας χυλός, σαν τη ζύμη του κέικ.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
-
6
Για το σιρόπι, αρχικά πλένουμε ένα πορτοκάλι, το ξεφλουδίζουμε απαλά και κρατάμε τις φλούδες. Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τις πορτοκαλόφλουδες σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Όταν αρχίζει να κοχλάζει, το αφήνουμε 5-10 λεπτά να πάρει πορτοκαλί χρώμα.
-
7
Τέλος, ''χαράζουμε'' το γλυκό και περιχύνουμε το σιρόπι (με τις φλούδες μαζί αν θέλετε!). Δεν έχει σημασία αν είναι και τα δύο ζεστά ή το ένα ζεστό και το ένα κρύο.
-
8
Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε το γλυκό με λίγη μαύρη ζάχαρη, όπως εγώ. Καλή όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)