Πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο

Bαθμολογία: 4.4815
       
 
27 ψήφοι
ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 13.03.10

Περιγραφή

Αν θέλετε ντε και καλά να φτιάξετε πορτοκαλόπιτα, αλλά δεν έχετε φύλλο κρούστας, ορίστε!

Πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 πορτοκάλια
  • 3 αυγά
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν
  • μισό φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 300 γραμ. αμύγδαλο ασπρισμένο τριμμένο
  • 1 φλ. ζάχαρη

ΣΙΡΟΠΙ

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζάνι νερό
  • φλούδες ενός πορτοκαλιού
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα πορτοκάλια, όπως είναι με τις φλούδες.Τα πολτοποιούμε στο μούλτι (με τις φλούδες είπαμε).
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, πολύ καλά.
  3. Προσθέτουμε το γάλα ή γιαούρτι.
  4. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
  5. Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
  7. Ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιροπάκι μας και όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, όπως είναι ζεστή.

Σχετικές συνταγές

    51 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από vanilia -chocolate, 30-1-11  
    θα την δοκιμασω συντομα!!
    #
    Σχόλιο από eva81, 13-2-11  
    κάτι δεν πάει καλά με αυτή τη συνταγή... παρόλο που την έψησα 1 ώρα και βάλε εξακολουθούσε να είναι υγρή! Δηλαδή πού να έβαζα και το σιρόπι!Τώρα ψήνω ένα ένα τα κομμάτια που είναι να φάμε ξανά μπας και μοιάσει λίγο με κέηκ...
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 13-2-11  
    Είναι πιθανόν να μη ψήνει καλά ο φούρνος σου? την έχω φτιάξει απειρες φορές και βλέπεις στη φωτό το αποτέλεσμα.Ϊσως να ήθελε να την ψήσεις σε πιο δυνατό φούρνο.Λυπάμαι πάντως.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 13-2-11  
    Μήπως να διευκρινίσουμε αυτό με το αμύγδαλο; Επειδή η συνταγή έχει πολλά υγρά και μόνο μισό γλυτζάνι σιμιγδάλι, μήπως το αμύγδαλο πρέπει να είναι πούδρα ώστε να αντικαταστήσει το αλεύρι; Αυτό εννοείς ΔΙΔΥΜΙΝΑ;
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 14-2-11  
    ναι ρηνιώ , το γράφω κιόλας.Τριμμένο.Σκόνη εννοώ.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 14-2-11  
    Όχι το λέω μήπως η eva81 έβαλε χοντροκομμένα τα αμύγδαλα και δεν τράβηξε καλά τα υγρά το κέικ. Θα το δοκιμάσω κι εγώ κάποια στιγμή :)
    #
    Σχόλιο από neailektrologos, 13-3-11  
    μόλις δοκίμασα,ήταν πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή το έκανα και εγώ το λάθος με τα αμύγδαλα και τα έβαλα χοντροκομμένα...
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 12-5-11  
    Άρωμα σκέτο, μοναδική γεύση!
    Η συνταγή υπήρχε ξανά στο σαιτ, ευχαριστούμε που την ξαναανέβασες!
    Αξίζει όχι μόνο 5 πηρουνάκια, πολλά περισσότερα.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 13-5-11  
    Ευχαριστώ μαγείρισσα! Εγώ μια μέρα που ήθελα οπωσδήποτε να φτιάξω πορτοκαλόπιτα και έψαχνα, δε βρήκα συνταγή χωρίς φύλλο.Πού ακριβώς είναι?Θα ήθελα να τη δω κι αυτή.
    #
    Σχόλιο από donamia, 18-5-11  
    καλημέρα και από μένα μόλις έφτιαξα το γλυκό και είναι πολύ ωραίο το άλλαξα λιγάκι γιατί νόμιζα πως τα αμύγδαλα ήταν προαιρετικά όμως όταν το πήρα χαμπάρι ήταν αργά και δεν είχα αρκετά αντί για τα αμύγδαλα έβαλα 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι όχι μισό αν και αγχώθηκα για το αποτέλεσμα βγήκε πολύ ωραίο και αντί για νερό στο σιρόπι έβαλα χυμό πορτοκάλι
    #
    Σχόλιο από Toothfairy, 20-5-11  
    Την λάτρεψα.. 5 πιρουνάκια λοιπόν
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 21-5-11  
    Σας ευχαριστώ!:))
    #
    Σχόλιο από konne, 22-8-11  
    Σχεδον τελεια!(μου φανηκε ελαχιστα γλυκοτερη απ οσο θα την ηθελα)την τρωμε με παγωτο βανιλια που ταιριαζει εκπληκτικα!(ενθουσιαστηκα)
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 22-8-11  
    :-)
    #
    Σχόλιο από κατερινακι 1234, 5-9-11  
    υπεροχη, καταπληκτικη, μια δοση δεν φτανει ... ειναι τοσο δροσερη, ειδικα αν συνοδευεται με παγωτο..........
    #
    Σχόλιο από konne, 16-12-11  
    Την ξαναέφτιαξα και το αποτέλεσμα με δικαίωσε!Βεβαια αντικατεστησα τα 200 γραμμαρια αμυγδαλου με σιμιγδαλι κι εβαλα λιγο λιγοτερη ζαχαρη.
    #
    Σχόλιο από vasiasalamis, 24-1-12  
    θα την φτιάξω τώρα αμέσως...και έψαχνα να βρω μια συνταγή με πορτοκαλιά που έχω...και θα σας πω αν πέτυχε...
    #
    Σχόλιο από vasiasalamis, 24-1-12  
    καταπληκτική ...δεν είχα αμύγδαλα κ έβαλα φαρίνα και στο σιρόπι έβαλα 1 ποτήρι πορτοκαλάδα κ 1 νερό και ζάχαρη...
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 24-1-12  
    Να'σαι καλά!καλοφάγωτο!
    #
    Σχόλιο από moira23, 3-2-12  
    fovero glyko!!!!!!!! to latrepsan oloi! vevaia den eixa amygdala kai evala 2 koupes simigdali! vgike teleio!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    35 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από vanilia -chocolate, 30-1-11  
    θα την δοκιμασω συντομα!!
    #
    Σχόλιο από eva81, 13-2-11  
    κάτι δεν πάει καλά με αυτή τη συνταγή... παρόλο που την έψησα 1 ώρα και βάλε εξακολουθούσε να είναι υγρή! Δηλαδή πού να έβαζα και το σιρόπι!Τώρα ψήνω ένα ένα τα κομμάτια που είναι να φάμε ξανά μπας και μοιάσει λίγο με κέηκ...
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 13-2-11  
    Είναι πιθανόν να μη ψήνει καλά ο φούρνος σου? την έχω φτιάξει απειρες φορές και βλέπεις στη φωτό το αποτέλεσμα.Ϊσως να ήθελε να την ψήσεις σε πιο δυνατό φούρνο.Λυπάμαι πάντως.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 14-2-11  
    Όχι το λέω μήπως η eva81 έβαλε χοντροκομμένα τα αμύγδαλα και δεν τράβηξε καλά τα υγρά το κέικ. Θα το δοκιμάσω κι εγώ κάποια στιγμή :)
    #
    Σχόλιο από neailektrologos, 13-3-11  
    μόλις δοκίμασα,ήταν πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή το έκανα και εγώ το λάθος με τα αμύγδαλα και τα έβαλα χοντροκομμένα...
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 12-5-11  
    Άρωμα σκέτο, μοναδική γεύση!
    Η συνταγή υπήρχε ξανά στο σαιτ, ευχαριστούμε που την ξαναανέβασες!
    Αξίζει όχι μόνο 5 πηρουνάκια, πολλά περισσότερα.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 13-5-11  
    Ευχαριστώ μαγείρισσα! Εγώ μια μέρα που ήθελα οπωσδήποτε να φτιάξω πορτοκαλόπιτα και έψαχνα, δε βρήκα συνταγή χωρίς φύλλο.Πού ακριβώς είναι?Θα ήθελα να τη δω κι αυτή.
    #
    Σχόλιο από Toothfairy, 20-5-11  
    Την λάτρεψα.. 5 πιρουνάκια λοιπόν
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 21-5-11  
    Σας ευχαριστώ!:))
    #
    Σχόλιο από konne, 22-8-11  
    Σχεδον τελεια!(μου φανηκε ελαχιστα γλυκοτερη απ οσο θα την ηθελα)την τρωμε με παγωτο βανιλια που ταιριαζει εκπληκτικα!(ενθουσιαστηκα)
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 22-8-11  
    :-)
    #
    Σχόλιο από κατερινακι 1234, 5-9-11  
    υπεροχη, καταπληκτικη, μια δοση δεν φτανει ... ειναι τοσο δροσερη, ειδικα αν συνοδευεται με παγωτο..........
    #
    Σχόλιο από vasiasalamis, 24-1-12  
    θα την φτιάξω τώρα αμέσως...και έψαχνα να βρω μια συνταγή με πορτοκαλιά που έχω...και θα σας πω αν πέτυχε...
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 24-1-12  
    Να'σαι καλά!καλοφάγωτο!
    #
    Σχόλιο από moira23, 3-2-12  
    fovero glyko!!!!!!!! to latrepsan oloi! vevaia den eixa amygdala kai evala 2 koupes simigdali! vgike teleio!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 3-2-12  
    eyxaristw!!!!
    #
    Σχόλιο από mairilou, 17-2-12  
    poli kali h syntagi..bravo sou!egw tin ekana etsi opws les mono amygdala den evala kai pali vgike yperoxi!!
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 27-3-12  
    Σας ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από eirinib, 3-5-12  
    Δοκίμασα τη συνταγή και έγινε νόστιμη σε γεύση αλλά κάπως σφιχτή- την περίμενα πιό αφράτη. Βέβαια επειδή δεν είχα την ποσότητα αμυγδάλου που ζητούσε η συνταγή συμπλήρωσα με φαρίνα και ίσως αυτό να την έσφιξε. Θα την ξαναδοκιμάσω χωρίς αλεύρι την επόμενη φορά.
    #
    Σχόλιο από Sugarpuffiepixie, 12-5-12  
    Η πορτοκαλόπιτα αυτή μου βγήκε τέλεια. Σχολιάστηκε δε από όσους την δοκίμασαν ως ''ανάρπαστη'' και ''κολαστερή''. Εγώ προσωπικά δεν είχα ξαναφάει πορτοκαλόπιτα, αλλά μου άρεσε πολύ. Σίγουρα θα την ξαναφτιάξω, είναι πολύ εύκολη. Αντί για αμύγδαλο έβαλα ένα φλυτζάνι ακόμα σιμιγδάλι.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 13-2-11  
    Μήπως να διευκρινίσουμε αυτό με το αμύγδαλο; Επειδή η συνταγή έχει πολλά υγρά και μόνο μισό γλυτζάνι σιμιγδάλι, μήπως το αμύγδαλο πρέπει να είναι πούδρα ώστε να αντικαταστήσει το αλεύρι; Αυτό εννοείς ΔΙΔΥΜΙΝΑ;
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 14-2-11  
    ναι ρηνιώ , το γράφω κιόλας.Τριμμένο.Σκόνη εννοώ.
    #
    Σχόλιο από poison28, 26-3-12  
    kalhspera kalh vdomada!tin exw kanei kai gw tin suntagi sou kai itane para poly wraia thn prwti fora pou tin ekana den evala amigdala tin epomeni evala karidia alla den marese toso polu.thn pire kai o sizigos stin douleia kai ksetrelathikane:)))tha tin ksananakw leian suntomos!mpravo!!!
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 12-5-12  
    Ευχαριστώ πολύ!!! :)
    #
    Σχόλιο από zomak, 28-8-12  
    Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα. Ήθελα όμως να ρωτήσω: Δεν έχει καθόλου βούτυρο ή λάδι;
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 28-8-12  
    Όχι.Έχει ακριβώς ότι γράφω.
    #
    Σχόλιο από st.tz, 17-12-12  
    μολις την εβγαλα απο το φουρνο κ δεν ειναι καθολου αφρατη. ειναι πλακα. καμια σχεση με τη φωτο. βεβαια την ωρα που την εψηνα, εγινε διακοπη ρευματος κ περιμενα μιση ωρα κ παραπανω για να επανελθει. φταιει αυτο που δεν φουσκωσε ή εκανα εγω κατι λαθος? την ξαναεβαλα στο φουρνο, μηπως κ φουσκωσει αλλά τιποτα. επισης, η φλουδα των πορτοκαλιων, την κανει πικρη. αν παραλειψω τις φλουδες, ακολουθω τα βηματα ως εχουν ή πρεπει να κανω κατι διαφορετικο? ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από sherline, 17-12-12  
    anti gia amigdala ti borume na valume?
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 17-12-12  
    Μπορείς να προσθέσεις αλευρι, αντί για σκόνη αμυγδάλου
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 17-12-12  
    Μπορείς να προσθέσεις αλευρι, αντί για σκόνη αμυγδάλου.
    st.tz, σίγουρα επηρέασε, η διακοπή ρεύματος την ανύψωση του γλυκού σου.Σε αυτό βέβαια δεν έφταιγε η συνταγή μου, γιαυτό και πιστεύω πως δεν αξίζει 1 μόνο πηρουνάκι.Αν δε σου αρέσει η ελαφρά πικράδα του πορτοκαλιού, μπορείς να ξεφλουδίσεις το πορτοκάλι.
    #
    Σχόλιο από katerinapanag, 17-12-12  
    Μόλις την έβαλα να ψηθεί και μοσχομυρίζει το σπίτι!!! Δεν ξέρω όμως αν φουσκώσει αρκετά, λόγω ταψιού. Χρησιμοποίησα πυρέξ 35x25. Η συνταγή για τι διαστάσεις είναι??? Επίσης κι εγώ έβαλα περίπου 100 γρ, αμύγδαλα-σκόνη, και 300 γρ. σιμιγδάλι. Θα επανέλθω για τα πηρουνάκια!!!!
    #
    Σχόλιο από kanty, 26-1-14  
    Καλησπέρα ξεκίνησα να κάνω το γλυκό και παρατηρώ ότι δεν έχει καθόλου λάδι οπως στην αλλη την πορτοκαλοπιτα που βάζουν σπορέλαιο.Γίνεται χωρίς λιπαρά?????

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από donamia, 18-5-11  
    καλημέρα και από μένα μόλις έφτιαξα το γλυκό και είναι πολύ ωραίο το άλλαξα λιγάκι γιατί νόμιζα πως τα αμύγδαλα ήταν προαιρετικά όμως όταν το πήρα χαμπάρι ήταν αργά και δεν είχα αρκετά αντί για τα αμύγδαλα έβαλα 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι όχι μισό αν και αγχώθηκα για το αποτέλεσμα βγήκε πολύ ωραίο και αντί για νερό στο σιρόπι έβαλα χυμό πορτοκάλι
    #
    Σχόλιο από konne, 16-12-11  
    Την ξαναέφτιαξα και το αποτέλεσμα με δικαίωσε!Βεβαια αντικατεστησα τα 200 γραμμαρια αμυγδαλου με σιμιγδαλι κι εβαλα λιγο λιγοτερη ζαχαρη.
    #
    Σχόλιο από vasiasalamis, 24-1-12  
    καταπληκτική ...δεν είχα αμύγδαλα κ έβαλα φαρίνα και στο σιρόπι έβαλα 1 ποτήρι πορτοκαλάδα κ 1 νερό και ζάχαρη...
    #
    Σχόλιο από newcook, 8-3-13  
    Πέντε πιρουνάκια απο μένα και απο την παρέα μας χθες το βράδυ. Συνοδεύσαμε με παγωτό βανίλια και ήταν πολύ καλό. Οι μόνες αλλαγές μου. Δεν είχα αμύγδαλο και έβαλα 1,5 περίπου κούπα σιμιγδάλι. Έβαλα μισή κούπα ζάχαρη γιατί είχα μαύρη που είναι πιο γλυκιά και τέλος στο σιρόπι έβαλα και εγώ χυμό πορτοκάλι αντί για νερό όπως είχα διαβάσει σε ένα σχόλιο παραπάνω.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΖΟΥΜΕΡΑ
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της hellenlouf
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της Mata53
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 176 αγαπημένων συνταγών, του/της agapi013
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ
    Πίτες Γλυκές
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της Nikal