κύρια φωτογραφία συνταγής Πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο
ΔΙΔΥΜΙΝΑ
ΔΙΔΥΜΙΝΑ @cook_8454396
,greece

Αν θέλετε ντε και καλά να φτιάξετε πορτοκαλόπιτα, αλλά δεν έχετε φύλλο κρούστας, ορίστε!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 2 πορτοκάλια
  2. 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  3. 1 κουταλιά σούπας μπέικιν
  4. 0.5 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  5. 300 γραμ. αμύγδαλο ασπρισμένο τριμμένο (πούδρα)
  6. 1 φλ. ζάχαρη
  7. ΣΙΡΟΠΙ
  8. 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  9. 1 1/2 φλυτζάνι νερό
  10. φλούδες ενός πορτοκαλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα πορτοκάλια, όπως είναι με τις φλούδες.Τα πολτοποιούμε στο μούλτι (με τις φλούδες είπαμε).

  2. 2

    Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, πολύ καλά.

  3. 3

    Προσθέτουμε το γάλα ή γιαούρτι.

  4. 4

    Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το σιμιγδάλι και το μπέικιν.

  5. 5

    Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.

  6. 6

    Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

  7. 7

    Ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιροπάκι μας και όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, όπως είναι ζεστή.

Αντιδράσεις

Σχόλια (59)

ΠΟΛΥΑΝΘΗ
ΠΟΛΥΑΝΘΗ @anthi1964
Το.... 0.5 φλιτζανι σιμιγδαλι εννοειτε μισο φλιτζανι;;;;;; Ευχαριστω
(διορθώθηκε)

Από

ΔΙΔΥΜΙΝΑ
ΔΙΔΥΜΙΝΑ @cook_8454396
στις
,greece
Λατρεύω τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.Με ξεκουράζει,μου δίνει ενέργεια,με κάνει να νιώθω χρήσιμη και δημιουργική και γενικά είναι το αποτελεσματικότερο αντικαταθληπτικό αν το αγαπάς αυτό που κάνεις.
Δες περισσότερα