Πορτοκαλόπιτα

Bαθμολογία: 4.8548
       
 
372 ψήφοι
Riniw, 19.04.07

Περιγραφή

Κατι σαν γαλακτομπούρεκο αλλα με πορτοκάλια. Πορτοκαλια απο πορτοκαλιες!!!!

Πορτοκαλόπιτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακετο φυλλο κρουστα
  • 1 κεσεδακι γιαουρτι 2%
  • 4 αυγα
  • 1 ποτηρι καλαμποκελαιο
  • 1 φλ. ζαχαρη
  • 1-2 βανιλιες
  • 1 φακελακι μπεϊκιν παουντερ
  • ξυσμα απο ενα πορτοκαλι


για το σιροπι:

  • 3 ποτηρια νερο
  • 2 ποτηρια ζαχαρη
  • ξυλακι κανελλας (προαιρετικα)
  • φλουδα ενος πορτοκαλιου
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γιαούρτι , Αβγά
Σερβίρει: 15-20 ατομα αναλογα το ταψι
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 25' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 40' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο τα φυλλα σε ενα μπολ και χτυπαμε με το συρμα. Οταν γινει ενα ομοιογενες μιγμα αρχιζουν να ριχνουμε τα φυλλα. Πριν τα εχουμε κοψει οπως ειναι απο τη συσκευασια σε 4 κομματια το καθε φυλλο. Ενα-ενα λοιπον τσαλακωνουμε τα κομμενα φυλλα σαν να τσαλακωνουμε χαρτι και τα ριχνουμε μεσα στο μιγμα.
  2. Αφου τελειωσουν τα φυλλα, βαζουμε το μιγμα σε λαδωμενο ταψι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 30-35 λεπτα στους 180-200 βαθμους αναλογα το φουρνο.
  3. Εχουμε εν τω μεταξυ βρασει και δεσει το σιροπι. Οταν ψηθει το γλυκο μας, το χαραζουμε και ριχνουμε το χλιαρο εως κρυο σιροπι. Μπορουμε να συνοδευσουμε με σαντυγι ή παγωτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

1.Καλο θα ειναι τα αυγα να ειναι πριν ελαφρως χτυπημενα για να μη σβολιασουν στο μιγμα.

2.Αν δεν βαλουμε καλαμποκελαιο και βαλουμε ελαιολαδο καλο θα ειναι να βαλουμε λιγοτερο γιατι ειναι πιο βαρυ. 1/2 με 3/4 ειναι αρκετο.

3.Οταν βρασει το σιροπι και το αφησουμε να κρυωσει,καλο θα ειναι να βγαλουμε απο μεσα τη φλουδα γιατι αν μεινει πολυ ωρα μεσα θα πικρισει.

4. Για πιο ευκολο,θα μπορουσαμε αφου χτυπησουμε τα υλικα να ριξουμε το μιγμα στο ταψι μας και υστερα να βαλουμε τα φυλλα για να ειναι πιο μεγαλος ο χωρος και να απλωθουν τα φυλλα καλυτερα. Ειναι ομως το ιδιο να το κανουμε στο μπολ κατευθειαν. Καλη επιτυχια!

Σχετικές συνταγές

    452 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-4-07  
    Πορτοκάλια, δηλαδή μόνο φλούδα βάζουμε;;
    #
    Σχόλιο από Riniw, 20-4-07  
    Ναι.Στο σιροπι βαζουμε τη φλουδα και στο μιγμα το ξυσμα.Τα υπολοιπα τα κανουμε χυμο και τα πινουμε.
    #
    Σχόλιο από DULCINEA, 30-8-07  
    8eiki ontws...mou ir8e na faw olo to tapsi
    #
    Σχόλιο από LAURITA, 17-6-08  
    Σε αυτό το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ γλυκό, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ένα ποτήρι νερό του σιροπιού με ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι. Κάνει ακόμη καλύτερη κρούστα στο γλυκό.
    #
    Σχόλιο από gerasimos, 8-10-08  
    Κάνω την ίδια συνταγή, είναι τέλεια. Μόνο που στο σιρόπι βάζω 2 ποτήρια νερό και 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και γίνεται σούπερ. Το φύλλο το βουτυρώνω ελαφρώς και το κόβω με τα χέρια σε κομμάτια και τα περιχύνω με το υγρό μείγμα να πάει παντού.
    #
    Σχόλιο από MARA!, 5-11-08  
    γευστικοτατη!!!!!!!!!μπραβο!!απλα εβαλα 3 αυγα!!!!τελειο αποτελεσμα.Συνφωνω και με το Γερασιμο!
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 4-12-08  
    Πραγματικά θεϊκό! Εφτιαξα την παραλλαγή με το πορτοκάλι στο σιρόπι κι έβαλα 2 αυγά και 2 ασπράδια. Απλά τέλειο.Συγχαρητήρια.
    #
    Σχόλιο από elenavan, 4-12-08  
    Καταπληκτικό!! Στο σιρόπι έβαλα 2 ποτήρια πορτοκάλι και 1 ποτήρι νερό. Λιποθυμήσαμε από τ'αρώματα!!
    #
    Σχόλιο από Anthemis, 5-12-08  
    Είναι υπέροχο γλυκό, ευκολο, γρύγορο και το σημαντικότερο... νοστημότατο!
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 5-12-08  
    φαίνεται να είναι πολύ νόστιμη, θα την προσπαθήσω το Σ/Κ, αλλα εχω μια ερώτηση, δεν κατάλαβα τι γίνεται με τα φύλλα. τα ρίχνουμε απλώς στην επιφάνεια του μείγματος ή αφου τα ρίξουμε στο μπώλ τα ανακατεύουμε κι αυτα με το μειγμα?
    #
    Σχόλιο από elenavan, 5-12-08  
    Δροσουλίτη μου ανακατεύεις τα κουρελιασμένα φύλλα με το μίγμα και δε μπορείς να φαντασθείς τί βγαίνει! Φοβερό σου λέω! Πού να τα δουν αυτά οι Κινέζοι!!
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 5-12-08  
    ωραία, ευχαριστώ, πωπωπωπω τι θαγίνει το Σ/Κ, χαχαχαχαχα, οι κινεζοι? χαχαχχα σάμτι ξερουνε τι τρωνε? πε την πορτοκαλόπιτα να δεις τι εχει να γίνει χαχχαχαχαχα, Σ'ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 5-12-08  
    Θα με "καταστρέψει" αυτό το γλυκάκι.Δύο κομμάτια εμειναν από το χθεσινό ταψί και δύο κιλά πάνω μου.Πάντως και σήμερα που είναι κρύο είναι άπαιχτο.
    #
    Σχόλιο από Riniw, 5-12-08  
    Σας ευχαριστω παιδια. Ειναι πολυ ωραια και ευκολη ειναι η αληθεια. Αντε περιμενουμε και τις δικες σας συνταγες τωρα.
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 18-12-08  
    Καταπληκτικό γλυκό!!!! Το αρνητικό είναι ότι τρώγεται γρήγορα και όλοι μουρμουράνε όταν τελειώνει χιχιχι. Έκανα και εγώ την παραλλαγή στο σιρόπι με ένα ποτήρι πορτοκάλι χυμό και έβαλα 3 αυγά. Βαθμολογία φυσικά 5 πηρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 7-1-09  
    και εγώ το σιρόπι το άνω με μιση ποσότητα νερό , μισή χυμό πορτοκάλι, τα φύλλα τα "τσαλακώνω" και τα στρώνω στο ταψάκι κ έπειτα ρίχνω επάνω τη γέμιση!:-)
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 16-1-09  
    αυτην την συνταγη την κανω κι εγω μονο που στο σιροπι βαζω και χυμο πορτοκαλι αλλα τα φυλλα τα τσαλακωνω και την λεμε στα γιαννενα πατσαβουροπιτα....γινετε παντα τελεια..............
    #
    Σχόλιο από touli, 19-1-09  
    einai ena apo ta kallitera glika pou eho dokimasei. Oles oi files mou mou zitoun tin sintagi!! pote den eihane akousei gliko portokalopita kai tora tin ftiahnoun kai autes sineheia. euharisto poli
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 19-1-09  
    Τα φυλλα τα τσαλακωνουμε σα βενταλια?η τα κουβαριαζουμε?
    #
    Σχόλιο από hellenn, 19-1-09  
    Υπεροχη η πορτοκαλοπιτα καταπληκτικη.ΜΠΡΑΒΟ.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Επόμενο > Τέλος >>

    362 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από DULCINEA, 30-8-07  
    8eiki ontws...mou ir8e na faw olo to tapsi
    #
    Σχόλιο από MARA!, 5-11-08  
    γευστικοτατη!!!!!!!!!μπραβο!!απλα εβαλα 3 αυγα!!!!τελειο αποτελεσμα.Συνφωνω και με το Γερασιμο!
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 4-12-08  
    Πραγματικά θεϊκό! Εφτιαξα την παραλλαγή με το πορτοκάλι στο σιρόπι κι έβαλα 2 αυγά και 2 ασπράδια. Απλά τέλειο.Συγχαρητήρια.
    #
    Σχόλιο από Anthemis, 5-12-08  
    Είναι υπέροχο γλυκό, ευκολο, γρύγορο και το σημαντικότερο... νοστημότατο!
    #
    Σχόλιο από Riniw, 5-12-08  
    Σας ευχαριστω παιδια. Ειναι πολυ ωραια και ευκολη ειναι η αληθεια. Αντε περιμενουμε και τις δικες σας συνταγες τωρα.
    #
    Σχόλιο από ΕΥΗ ΚΟΥΚ, 18-12-08  
    Καταπληκτικό γλυκό!!!! Το αρνητικό είναι ότι τρώγεται γρήγορα και όλοι μουρμουράνε όταν τελειώνει χιχιχι. Έκανα και εγώ την παραλλαγή στο σιρόπι με ένα ποτήρι πορτοκάλι χυμό και έβαλα 3 αυγά. Βαθμολογία φυσικά 5 πηρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από touli, 19-1-09  
    einai ena apo ta kallitera glika pou eho dokimasei. Oles oi files mou mou zitoun tin sintagi!! pote den eihane akousei gliko portokalopita kai tora tin ftiahnoun kai autes sineheia. euharisto poli
    #
    Σχόλιο από hellenn, 19-1-09  
    Υπεροχη η πορτοκαλοπιτα καταπληκτικη.ΜΠΡΑΒΟ.
    #
    Σχόλιο από hellenn, 19-1-09  
    Ξεχασα τα πιρουνακια.
    #
    Σχόλιο από karpanboula, 22-1-09  
    οντως θεικη σαν γαλακτομπουρεκο κ εγω αντικατεστησα την μια κουπα με χυμο πορτοκαλιου στο σιροπι.την εφτιαξα το μεσημερι κ εχει ηδη φυγει το μισο ταψι!
    ευχαριστουμε
    #
    Σχόλιο από nopi, 24-1-09  
    Υπεροχο,μοναδικο,σκετη αμαρτια!Μολις πριν το εφτιαξα και...εγινε το ελα να δεις!Δεκα πιρουνακια!:p
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 24-1-09  
    Πράγματι είναι θεική,την δοκίμασα,μπράβο!!!!!
    #
    Σχόλιο από bluebell, 25-1-09  
    συγχαρητήρια riniw για την τέλεια συνταγή!!!πραγματικά εκπληκτική!!! η πεθερά μου και η κουμπάρα μου θέλουν οπωσδήποτε τη συνταγή!!!απλά θεϊκή!!!
    #
    Σχόλιο από chilli, 30-1-09  
    απλά ΥΠΕΡΟΧΗ!!!Να εισαι καλα που εδωσες τη συνταγη γιατι εφαγα αυτο το γλυκο σε ενα εστιατοριο και το εψαχνα απεγνωσμενα!και η αλλαγή που προτειναν στο σιροπι τέλεια!
    #
    Σχόλιο από ASTARTI, 9-2-09  
    TI NA PV DEN YPARXOYN LOGIA...ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 12-2-09  
    Καλη και ευκολη!!
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 15-2-09  
    λοιπον να σας πω την καθαρη μου αληθεια οταν το εφτιαχνα ελεγα τι γλυκο θα βγει ετσι με τα φυλλα μεσα και πως θα γινει στο φουρνο τελικα.............ε εγινε τελειο κριμα που δεν εχω αλλο φυλλο να κανω και αλλο.............πολλυ καλο.........
    #
    Σχόλιο από ψήστης, 17-2-09  
    Μπράβο Riniw,γιά τήν εύκοληκαί απίθανα γλυκιά συνταγή σου,τήν έφτιαξα τήν περασμένη εβδομάδα σέ φιλικό πάρτυ καί όλοι θέλουν τήν συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από anita, 17-2-09  
    Μπράβο. Πολύ ωραίο γλυκό. Πραγματικά δεν το περιμένεις ότι θα βγει έτσι. Εβαλα και εγω στο σιρόπι πορτοκαλάδα αντι για νερό το ένα ποτήρι και έγινε μούρλια....
    #
    Σχόλιο από Des13, 22-2-09  
    Τέλεια ! Ίσως την επόμενη φορά να μειώσω λίγο την ποσότητα της ζάχαρης.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Επόμενο > Τέλος >>

    51 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-4-07  
    Πορτοκάλια, δηλαδή μόνο φλούδα βάζουμε;;
    #
    Σχόλιο από Riniw, 20-4-07  
    Ναι.Στο σιροπι βαζουμε τη φλουδα και στο μιγμα το ξυσμα.Τα υπολοιπα τα κανουμε χυμο και τα πινουμε.
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 5-12-08  
    φαίνεται να είναι πολύ νόστιμη, θα την προσπαθήσω το Σ/Κ, αλλα εχω μια ερώτηση, δεν κατάλαβα τι γίνεται με τα φύλλα. τα ρίχνουμε απλώς στην επιφάνεια του μείγματος ή αφου τα ρίξουμε στο μπώλ τα ανακατεύουμε κι αυτα με το μειγμα?
    #
    Σχόλιο από elenavan, 5-12-08  
    Δροσουλίτη μου ανακατεύεις τα κουρελιασμένα φύλλα με το μίγμα και δε μπορείς να φαντασθείς τί βγαίνει! Φοβερό σου λέω! Πού να τα δουν αυτά οι Κινέζοι!!
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 5-12-08  
    ωραία, ευχαριστώ, πωπωπωπω τι θαγίνει το Σ/Κ, χαχαχαχαχα, οι κινεζοι? χαχαχχα σάμτι ξερουνε τι τρωνε? πε την πορτοκαλόπιτα να δεις τι εχει να γίνει χαχχαχαχαχα, Σ'ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 19-1-09  
    Τα φυλλα τα τσαλακωνουμε σα βενταλια?η τα κουβαριαζουμε?
    #
    Σχόλιο από Riniw, 20-1-09  
    τα πατσαβουριαζεις.τα τσαλακωνεις.ευχαριστω παιδια για τα σχολια.ειναι ωραια συνταγη οντως.καλα μαγειρεματα.
    #
    Σχόλιο από xena, 23-1-09  
    αυριο εχουμε τραπεζι και θελω να την δοκιμασω απλα θελω μια διευκρινηση το πυρεξ μοθ ειναι μεσαιου μεγεθους και δεν τοκοβω να φτανει για το ταψι της κουζινασ θελει τη διπλη ποσοτητα?!..ολο κατι ακυρα ρωταω σορυ κιολας αλλα ειμαι παντελως ανιδεη!
    #
    Σχόλιο από xena, 23-1-09  
    α και κατι ακομα ψηνουμε με τις αντιστασεις πανω κατω? και σε ποια σχαρα το βαζουμε??
    #
    Σχόλιο από nopi, 24-1-09  
    Εγω το το εψησα στους 180 πανω/κατω αντισταση με αερα στη δευτερη σχαρα και εγινε αφρατο.Ακομα πεντε πιρουνακια!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 28-2-09  
    Γεια σας.Επειδή θέλω να τη φτιάξω για την Καθαρά Δευτέρα θέλω να ρωτήσω είναι πιο καλή κρύα;ζεστή;πρέπει να μπει στο ψυγείο;μπορώ να την κάνω από την προηγούμενη μέρα ή είναι προτιμότερο αυθημερόν;Επίσης το γιαούρτι είναι στραγγιστό ή αγελαδινό;Ευχαριστώ πολύ.
    #
    Σχόλιο από delicious, 28-2-09  
    Εγώ χρησιμοποίησα 2% γιαούρτι Νatural. Την έφτιαξα την Τετάρτη το απόγευμα.
    Θεωρώ πως την επόμενη ημέρα ήταν η γεύση στα καλύτερά της, χωρίς να μπει ψυγείο.
    #
    Σχόλιο από zanice, 10-4-09  
    Με τόσα θετικά σχόλια ...θέλω να κάνω και έγω αυτό το γλυκό αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμα πόσα πορτοκάλια πρέπει να χρησιμοποιήσω...Περιμένω παρακαλώ να μου πει κάποιος...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-4-09  
    zanice θέλει 2 πορτοκάλια. Από το ένα θα πάρεις το ξύσμα να το βάλεις στο μείγμα και από το άλλο θα βάλεις τη φλούδα μέσα στο σιρόπι. Εάν θέλεις μπορείς στο σιρόπι που θα φτιάξεις να βάλεις και το χυμό τους, αντικαθιστώντας την αντίστοιχη ποσότητα νερού.
    #
    Σχόλιο από zomak, 23-5-09  
    Την έχω δοκιμάσει και είναι πραγματικά πολύ καλή. Δεν την έχω φτιάξει όμως εγώ. Όταν λες να δέσει το σιρόπι, τι εννοείς. Δεν πήζει όπως άλλα σιρόπια, είναι πολύ νερουλό.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 28-9-09  
    Ερώτηση προς κάθε κατεύθυνση:Μήπως ξέρετε αν μπορώ να την διατηρήσω στον καταψύκτη,ψημένη ή άψητη;
    #
    Σχόλιο από glykoula, 9-12-09  
    5 πιρουνακια την εφτιαξα βεβαια δεν ηξερα σε τι Νο. ταψι επρεπε να την βαλω επελεξα ενα γυρω στο Νο.26, πραγματικα υπεροχο αρωμα κ γευση, κ εγω εβαλα 2 πιτηρια χυμο πορτοκαλι+1ποτηρι νερο στο σιροπι.Αν μπορειτε πειτε μας σε τι Νο.ταψι την βαζουμε;
    #
    Σχόλιο από dimikl, 11-1-10  
    Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά.Την έφτιαξα λοιπόν και επειδή το φύλλο κρούστας που είχα ήταν 500γρ., μου φάνηκε πολύ λίγο το μείγμα.Έτσι διπλασίασα σχεδόν τα υλικά για να μην τρώμε μόνο φύλλο.Επίσης στο σιρόπι αντικατέστησα το νερό με χυμό πορτοκαλιού όμως μου βγήκε κάπως ξινούτσικη.
    Τι ποσότητα φύλλου χρησιμοποιήσατε εσείς;Γιατί αν είναι το γνωστό των 450 γρ., τότε τα υλικά είναι λίγα νομίζω.
    #
    Σχόλιο από frolini, 12-1-10  
    Την εφτιαξα χτες κ μοσχομυρισε το σπιτι!
    Μια ερωτση εχω σχετικα με το σιροπι!το βαζουμε ολο????εγω δεν το εβαλα ολο γιατι θα γινοταν τελειως νιανια.και εβαλα πανω απο το μισο σιροπι κ εγινε πολυ καλη.
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 13-1-10  
    dimikl επειδή την έχω φτιάξει πάρα πολλές φορές οι αναλογίες είναι μια χαρά.Όταν το φτιάχνεις και το βάζεις στο ταψί είναι μια λεπτή στρώση.Όταν όμως ψηθεί φουσκώνει και είναι μια χαρά.Αν τα φύλλα τα ανακατέψεις πολύ καλά μεσα στο μείγμα δεν θα έχεις πρόβλημα.
    florini εξαρτάται απο το ταψί που την έφτιαξες.Την πρώτη φορά που την έφτιαξα σε μικρό ταψί δεν μου το πήρε όλο το σιρόπιτ.Τις επόμενες φορές που την έκανα σε μεγαλύτερο το πήρε όλο.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    39 Παραλλαγές

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από LAURITA, 17-6-08  
    Σε αυτό το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ γλυκό, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ένα ποτήρι νερό του σιροπιού με ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι. Κάνει ακόμη καλύτερη κρούστα στο γλυκό.
    #
    Σχόλιο από gerasimos, 8-10-08  
    Κάνω την ίδια συνταγή, είναι τέλεια. Μόνο που στο σιρόπι βάζω 2 ποτήρια νερό και 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και γίνεται σούπερ. Το φύλλο το βουτυρώνω ελαφρώς και το κόβω με τα χέρια σε κομμάτια και τα περιχύνω με το υγρό μείγμα να πάει παντού.
    #
    Σχόλιο από elenavan, 4-12-08  
    Καταπληκτικό!! Στο σιρόπι έβαλα 2 ποτήρια πορτοκάλι και 1 ποτήρι νερό. Λιποθυμήσαμε από τ'αρώματα!!
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 5-12-08  
    Θα με "καταστρέψει" αυτό το γλυκάκι.Δύο κομμάτια εμειναν από το χθεσινό ταψί και δύο κιλά πάνω μου.Πάντως και σήμερα που είναι κρύο είναι άπαιχτο.
    #
    Σχόλιο από Afroditi D, 7-1-09  
    και εγώ το σιρόπι το άνω με μιση ποσότητα νερό , μισή χυμό πορτοκάλι, τα φύλλα τα "τσαλακώνω" και τα στρώνω στο ταψάκι κ έπειτα ρίχνω επάνω τη γέμιση!:-)
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 16-1-09  
    αυτην την συνταγη την κανω κι εγω μονο που στο σιροπι βαζω και χυμο πορτοκαλι αλλα τα φυλλα τα τσαλακωνω και την λεμε στα γιαννενα πατσαβουροπιτα....γινετε παντα τελεια..............
    #
    Σχόλιο από Anthemis, 4-2-09  
    Εγώ τα φύλλα τα κόβω σε μικρά κομμάτια ειναι εξίσου καλό το αποτέλεσμα :)
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 17-2-09  
    Την έφτιαξα με τις παραλλαγές της Afroditi D δηλαδή στο σιροπάκι 2 νερό,2χυμός από πορτοκάλι,2 ζάχαρη και ένα ξυλαράκι κανέλας. Στην πίτα το γιαουρτάκι ήταν πλήρες και είχε και μισή κούπα ξύσμα πορτοκαλιού. Είναι θεϊκή!!!!όλα τα πιρουνάκια!!!!!
    #
    Σχόλιο από Τουλα, 17-2-09  
    Ναι όντως πολύ ξεχωριστή γεύση.Εγώ βάζω και λίγο σιμιγδάλι μέσα. Νομίζω πως την κάνει πιο αφράτη.
    #
    Σχόλιο από delicious, 25-2-09  
    Την έφτιαξα σήμερα αλλά με μερικές αλλαγές. Έβαλα ελαιόλαδο, 5 κ.σ. κονιάκ, τον χυμό από ένα πορτοκάλι και στο σιρόπι έβαλα την 1 κούπα χυμό πορτοκάλι αντί για νερό.
    #
    Σχόλιο από painter, 25-3-09  
    Έγώ κάνω ακριβώς την ίδια συνταγή μόνο που δεν βάζω απλώς το ξύσμα,βάζω όλο το πορτοκάλι λιωμμένο στο μούλτι. Αφού φυσικά αφαιρέσω κουκούτσια και τα πολύ σκληρά μέρη του πορτοκαλιού...
    #
    Σχόλιο από nasia.., 17-4-09  
    Μπράβο,μπράβο!!πολύ ωραίο γλυκάκι και ελαφρύ!και εγώ ετσι το φτιάχνω μόνο που βάζω και ξύσμα από ένα λεμόνι, στο μίγμα και στο σιρόπι!γίνεται άπαιχτο!!!μπορείτε να ρίξετε και λίγη αμυγδαλόψιχα πριν μπεί στο φούρνο!!καλό πάσχα σε όλους!!
    #
    Σχόλιο από ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ, 20-4-09  
    ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ. ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΕΒΑΛΑ 1 ΠΟΤΗΡΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 1 ΝΕΡΟ. ΒΓΗΚΕ ΤΕΛΕΙΟ. ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΦΤΙΑΧΝΩ ΦΩΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
    #
    Σχόλιο από joan, 26-7-09  
    Είναι πλά θεϊκή συνταγή εγώ απλά άλλαξα την αναλογία στο σιρόπι αντικαθιστώντας το 1 ποτήρι νερό με χυμό πορτοκάλι. Σας πληροφορώ ήταν απίθανο. Την έχω δοκιμάσει εξω με σιρόπι σοκολάτας όπως το ζουμερό κέικ και της ταίριαζε επίσης πολύ.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 9-11-09  
    Και εγώ την ίδια φτιάχνω.Με τη διαφορά ότι βάζω ξύσμα 2 πορτοκαλιών και το χυμό από τα πορτοκάλια τον βάζω στο σιρόπι(αντί για 3 ποτ.νερό βάζω 2 και 1 ποτ.χυμό)
    #
    Σχόλιο από anniokm, 19-11-09  
    Ρηνιώ η πορτοκαλόπιτα σου είναι τέλεια!!!!!!!! Μπράβο πολύ ωραία συνταγή, καθόλου μπουχτιστική, το σιροπάκι όσο πρέπει και μοσχομυριστή!! 5 πιρουνάκια είναι λίγα.. Εγώ το φύλλο το έκανα όπως προτείνει ο Γεράσιμος, δηλαδή το βουτύρωνα ελαφρώς με το πινελάκι και το έκοβα με τα χέρια, έβαλα 3 αυγά,έβαλα 3/4 της κούπας ζάχαρη και στο σιρόπι έβαλα 1 1/2 νερό και 1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι!! Το αποτέλεσμα θεικό!! Σε ευχαριστούμε πολύ!!
    #
    Σχόλιο από nantia.p, 2-12-09  
    Καταπληκτικό γλυκό,μόνο που εγώ τα φύλλα τα έκοψα μικρά μικρά,χωρίς να τα τσαλακώσω,γίνεται καλύτερο νομίζω.
    #
    Σχόλιο από sapato, 13-1-10  
    Ειναι παρα πολυ ωραιο γλυκο και ειναι ιδιαιτερα αγαπητο μια και ειναι απο τα πρωτα γλυκα που εμα8α να κανω!τα φυλλα τα κανω κλισσε και ριχνω αναμεσα το μειγμα και το σιροπι το κανω και εγω με ενα χυμο πορτακαλι και δυο νερο!ειναι απι8ανη!
    #
    Σχόλιο από Ειρήνη gourmet, 3-2-10  
    η συνταγη ειναι τελεια τα φυλλα καλα θα ειναι πρωτα να τα αφησουμε να στεγνωσουν και πρωτου τα βαλουμε στο μειγμα να τα θρυμματισουμε!
    #
    Σχόλιο από tonia13v, 4-2-10  
    Πάρα πολύ καλή πολύ νόστιμη,εγώ τα φύλλα τα έκοψα μικρά μικρά και τα ανακέτεψα με το μείγμα και όταν σιρόπιασα μετά από λίγο έλιωσα κουβερτούρα και την έριξα από πάνω!!!θεική!!!golfo μου ένα πακέτο φύλλο κρούστας χρησιμοποιείς
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά σιροπιαστά
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της elenikolas
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της Len@
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της mariamet
    ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
    Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα32
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 97 αγαπημένων συνταγών, του/της Amalia79