Πορτοκαλόταρτα της Ειρήνης
Νηστήσιμο γλυκάκι που θα σας κόψει την λιγούρα και θα σας αποζημιώσει με την τέλεια γεύση του!
Υλικά
-
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
-
5-6 πορτοκάλια
-
1/3 κούπας ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
3 1/2 κούπες αλεύρι
-
3 κ.σ κονιάκ (ή λικέρ πορτοκάλι)
-
1/3 κούπα μέλι
-
2 κ.σ. κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το χυμό από 1 πορτοκάλι, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το κονιάκ και τα χτυπάμε με το μίξερ να γίνουν ένα.
-
2
Προσθέτουμε αργά αργά το αλεύρι κι ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι το αλεύρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Η ζύμη γίνεται μαλακή και δεν ανοίγει πάρα πολύ εύκολα.
-
3
Απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα ή ταψάκι 30 εκ. Βάζουμε ζύμη και στα τοιχώματα.
-
4
Κόβουμε τα πορτοκάλια σε μια πιατέλα σε φέτες ή ροδέλες, θέλουμε μόνο την ψίχα και όχι πάρα πολύ ζουμί στην πιατέλα μας.
-
5
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι να λιώσει κάπως και ρίχνουμε και τα πορτοκάλια, μαζί με ότι ζουμί έχουν. αν είναι πολύ ζουμερά τα πορτοκάλια χύνουμε λίγο απο το χυμό. Τα αφήνουμε 1-2 λεπτά στο ζεστό μέλι.
-
6
Απλώνουμε το περιεχόμενο πάνω στη βάση της τάρτας.
-
7
Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.
-
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 για 45 λεπτά. Επειδή είναι πολύ ζουμερά τα πορτοκάλια μπορεί να μην ψηθεί καλά από πάνω.Οπότε το κοιτάμε λίγο κι αφήνουμε κανα τέταρτο στους 200 στην πάνω αντίσταση.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)