Πορτοκαλοζελέ ή Πορτοκάλ πελτεξί
Ζελέ με κόρν φλάουρ από την Μονεμβασιά και τον Ηλία Μαμαλάκη!!
Υλικά
-
3 ποτήρια νερού χυμό πορτοκαλιού
-
1 κρασοπότηρο χυμό λεμονιού
-
6 κουταλιές corn flour
-
6 κουταλιές ζάχαρη
-
ξύσμα από 4 πορτοκάλια
-
Σος
-
φλούδες από 3 πορτοκάλια
-
1/2 ποτήρι ζάχαρη
-
κανέλα και λίγη βανίλια
-
1 ποτήρι νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το ανακατεύουμε με 2 κουταλιές ζάχαρη και το αφήνουμενα μαριναρισθεί.
-
2
Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Ρίχνουμε μέσα το corn flour με κλειστό το μάτι της κουζίνας.
-
3
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί καλά. Ρίχνουμε μέσα το ξύσμα πορτοκαλιού και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανάβουμε τη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με υπομονή, με ξύλινο κουτάλι.
-
4
Σιγά-σιγά το μίγμα θα αρχίσει να δένει. Προσοχή, θέλει συνέχεια ανακάτεμα γιατί μπορεί να σας σβολιάσει. Όταν δούμε ότι έχει δέσει καλά, το αδειάζουμε σε μια φόρμα του κέικ και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
-
5
Κόβουμε τις φλούδες σε λεπτές λουρίδες, τις βράζουμε στο 1 ποτ. νερό. Πετάμε το πρώτο νερό και βάζουμε φρέσκο. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το μισό ποτήρι ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
-
6
Τέλος προσθέτουμε την κανέλα και τη βανίλια.
-
7
Ξεφορμάρουμε το ζελέ και το περιχύνουμε με τη σος.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια