ANGOLINA
ANGOLINA @cook_8455596
,ΕΛΛΑΔΑ

Αγόρασα μία καρύδα και ψάχνοντας στο internet αποφάσισα να κάνω την απόπειρα να την ανοίξω και να την καθαρίσω και τα κατάφερα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Διαλέγουμε μια καρύδα η οποία όταν την κουνάμε να έχει αρκετό υγρό μέσα της. Το νερό της καρύδας είναι γνωστό για τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει και τις ευεργετικές ιδιότητές του για την υγεία. Με τη σάρκα της καρύδας φτιάχνουμε γάλα και τρίμμα καρύδας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. σφυρί, κατσαβίδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τοποθετούμε την καρύδα ώστε τα «μάτια» της να είναι στραμμένα προς τα πάνω. Βάζουμε την άκρη του τιρμπουσόν ή του κατσαβιδιού στο ένα μάτι και περιστρέφοντας το δημιουργούμε μεγαλύτερη τρύπα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στα υπόλοιπα 2 μάτια.

  2. 2

    Αναποδογυρίζουμε την καρύδα σε ένα ποτήρι ή μπολ και αδειάζουμε εκεί το περιεχόμενο της.

  3. 3

    Με τη βοήθεια του σφυριού χτυπάω το κατσαβίδι σε δυο με τρία σημεία μέχρι να αρχίσει να ρηγματώνεται

  4. 4

    Και ανοίγει πολύ εύκολα.

  5. 5

    Χρησιμοποιούμε το μαχαίρι ή το κατσαβίδι σαν σφήνα ανάμεσα στο κέλυφος και στη σάρκα της καρύδας ώστε να διαχωριστούν και να αφαιρέσουμε τη σάρκα.

  6. 6

    Με ένα αποφλοιωτή λαχανικών, αφαιρούμε το καφέ υπόλειμμα από τη λευκή σάρκα.

  7. 7

    Η καρύδας μας είναι έτοιμη προς χρήση.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

tahitian
tahitian @artist_ea
Πολυ χρησιμες οδηγιες.Ειχα ενα θεμα με τις καρυδας.Σοβαρα ο φλοιος καθαριζει απλως με αποφλοιωτη?

Από

ANGOLINA
ANGOLINA @cook_8455596
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι 40 ετών , μητέρα μιας 12χρονης κούκλας , εργάζομαι ως γραμματέας σε κατασκευαστική εταιρεία και είμαι παντρεμένη εδώ και 15 χρόνια.
Δες περισσότερα