MamaKiki
MamaKiki @cook_8451592

Θα προσπαθήσω πιο κάτω να δώσω όσο καλύτερες οδηγίες μπορώ για την κατασκευή ενός κάστρου πριγκίπισσας όπως αυτό της φωτογραφίας. Στις παρενθέσεις αναφέρω τις συνταγές που χρησιμοποίησα στην κατασκευή του χωρίς όμως να είναι δεσμευτικές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ύψος των πύργων το προσαρμόζετε ανάλογα με αυτό του κάστρου. Ίσως χρειαστεί να τους δώσετε ύψος προσθέτοντας κι άλλο μισό ή λιγότερο κομμάτι. Τα υπολείμματα των κέικ μην τα πετάξετε. Βάλτε τα στην κατάψυξη και αργότερα φτιάξτε κεκοτρουφάκια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Μία τούρτα περίπου 7 κιλών
  1. 2 τούρτες στρογγυλής διαμέτρου 28 εκ. & μία 18 εκ. (τη 2η θα ψήσετε σε ταψί διαμέτρου 20 εκ. και στη συνέχεια θα τη κόψετε να γίνει 18 εκ. (Moist Yellow Cake για τούρτες)
  2. Γέμιση για τις τούρτες (νουτέλα & σαντιγί)
  3. Επικάλυψη για τις τούρτες ("Κρέμα βουτύρου στο χέρι" με τη παραλλαγή που αναφέρω στο σχόλιο μου)
  4. Διακόσμηση με ζαχαρόπαστα ("Το Μαγικό γλάσο" με τις αναλογίες που γράφω στο σχόλιο μου)
  5. 1 κουπάτ διαμέτρου 9 εκ. & ένα 7 εκ.
  6. Εκτυπωμένο το πρότυπο των σκεπών σε χαρτί Α4
  7. Χαρτόνι Α4 (4 τεμ.)
  8. Λαδόκολλα (4 τεμ.)
  9. Ψαλίδι
  10. Συρραπτικό
  11. Σελοτέιπ
  12. Καλαμάκια ξύλινα (αυτά που χρησιμοποιούνται στα σουβλάκια)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μία εβδομάδα πριν τη διακόσμηση της τούρτας φτιάχνετε τις σκεπές ως εξήςΤυπώνετε το πρώτυπο των σκεπών

  2. 2

    Κόβετε το πρότυπο των σκεπών στη διακεκομμένη γραμμή και

  3. 3

    Στη συνέχεια κάθετα, σε μία από τις 4 συνεχόμενες γραμμές, έως το κέντρο του κύκλου. Σημειώνεται επάνω του ένα βελάκι στο σημείο που φαίνεται και στη φωτογραφία (έως αυτό το σημείο θα διπλώσει αργότερα ο κώνος σας)

  4. 4

    Τοποθετείτε εναλλάξ το ένα πάνω στο άλλο το χαρτόνι με τη λαδόκολλα

  5. 5

    Τα στερεώνετε με συρραπτικό.

  6. 6

    Τοποθετείτε επάνω το πρότυπο και κόβετε τα “χαρτόνι-λαδόκολλα” περιμετρικά και

  7. 7

    Στη συνέχεια κάθετα όπως το πρότυπο στο βήμα 2. Σημειώνετε και σε αυτά το βελάκι

  8. 8

    Διπλώνετε την κομμένη πλευρά (των χαρτονιών και των λαδόκολλων) έως το σημείο με το βελάκι. Στερεώνετε με συρραπτικό. Τους κώνους λαδόκολλας στερεώνετε και με σελοτέιπ στο σημείο ένωσης για να μην αφήσουν κενό

  9. 9

    Τοποθετείτε επάνω σε κάθε χάρτινο κώνο έναν με λαδόκολλα

  10. 10

    Αλείφετε με την επικάλυψη και αφήνετε στο ψυγείο για μία εβδομάδα (μπορείτε να τις διατηρήσετε, στο ψυγείο με την επικάλυψη, έως και 10 μέρες)

  11. 11

    Μία ημέρα πριν τη διακόσμηση συναρμολογείτε την τούρτα. Το ένα στρογγυλό κέικ (αφού του βάλετε γέμιση) διαμέτρου 28 εκ. τοποθετείται ως το “ισόγειο” του κάστρου. Στη συνέχεια προσθέτετε το κέικ διαμέτρου 18εκ ως πρώτο όροφο στη τούρτα, στο οποίο επίσης έχετε βάλει γέμιση

  12. 12

    Στερεώνετε το 1ο όροφο στον “ισόγειο” με καλαμάκια και καλύπτετε με επικάλυψη (την ίδια συνταγή που έχετε χρησιμοποιήσει και στις σκεπές) Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να “σφίξει” η επικάλυψη.

  13. 13

    Κόβετε από το 2ο κέικ των 28 εκ. τους τρεις πύργους διαμέτρου 9 εκ. και δύο των 7 εκ.

  14. 14

    Συναρμολογείτε τους δύο πύργους των 7 εκ. τον ένα πάνω στον άλλο και τους στερεώνετε με καλαμάκι. Βάζετε επικάλυψη σε όλους τους πύργους (προσοχή δεν τους βάζετε γέμιση γιατί θα σας δυσκολέψουν στη διακόσμηση) και τους αφήνετε στο ψυγείο κι αυτούς για τουλάχιστον μισή ώρα

  15. 15

    Την ημέρα της διακόσμησης, βγάζετε την τούρτα από το ψυγείο και τη διακοσμείτε με τον τοίχο ζαχαρόπαστας

  16. 16

    Στη συνέχεια αφού καλύψετε και τους πύργους με τον τοίχο τους, τους στερεώνετε στη τούρτα, προσθέτε τις διακοσμημένες σκεπές και συνεχίζετε με τη διακόσμηση. Από τους 3 πύργους των 9εκ. θα χρησιμοποιηθούν οι 2 δεξιά κι αριστερά της εισόδου του κάστρου και ο ένας στον 1ο όροφο. Ο πύργος των 7 εκ. τοποθετείται δίπλα από το σημείο που θα μπει η σκάλα, επάνω στο “ισόγειο”. Επίσης, προσοχή όση ώρα φτιάχνεται τις λεπτομέρειες της διακόσμησης της τούρτα, να την έχετε στο ψυγείο. Δεν πρέπει να μένει πολύ ώρα έξω από το ψυγείο γιατί θα λιώσει η σαντιγί της γέμισης.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

MamaKiki
MamaKiki @cook_8451592
στις
http://ksfondantcakes.blogspot.gr/ https://www.facebook.com/KsfondantCakes
Δες περισσότερα