Πώς καθαρίζεται και συντηρείται η κολοκύθα;

Bαθμολογία: 4.8235
       
 
17 ψήφοι
bvick, 03.09.12

Περιγραφή

Επιστρέφοντας από τις διακοπές συναντήσαμε έναν παραγωγό που πωλουσε στον δρόμο δεκάδες πορτοκαλί, στρογγυλές και λαχταριστές κολοκύθες! Είναι εξαιρετικο υλικό και μπορεί να συντηρηθεί καιρό. αγοράσαμε κι εμείς λοιπόν, μια κολοκύθα 12 κιλών και όλοι με ρωταγαν τι θα την κάνω… ορίστε λοιπόν πως με απλά βήματα μπορείτε να έχετε στο ψυγείο σας κολοκύθα για πολυυυ καιρό, έτοιμη για νόστιμα και υγιεινά γλυκά και φαγητά
Πώς καθαρίζεται και συντηρείται η κολοκύθα;

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κολοκύθα
    Στα γρήγορα
    Κόστος:
    (0 ψήφοι)
    Βαθμός δυσκολίας:
    (0 ψήφοι)
    Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
    Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

    Πώς το κάνουμε:

    Βήμα 1
    1) Κόβουμε την κολοκύθα κάθετα σε ροδέλες και μετά κόβουμε την κάθε ροδέλα στα 2.
    Βήμα 2
    2) Kαθαρίζουμε τα 2 μεγάλα κομμάτια από τα σπόρια και τις ίνες με ένα κουτάλι και τα φυλάμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό.
    Βήμα 3
    3) Tεμαχίζουμε την κάθε φέτα σε μικρότερα κομμάτια.
    Βήμα 4
    4) Kαι αφαιρούμε εύκολα τη φλουδα της κολοκύθας με ένα μαχαίρι. Η παραπάνω διαδικασία συνεχίζεται για όλη την κολοκύθα.
    Βήμα 5
    5) Όταν φτάσουμε στο «καπάκι» μπορούμε εύκολα να αφαιρέσουμε τη σάρκα με ένα melon baller κάνοντας τα μπαλάκια.
    Βήμα 6
    6) Σε αυτή τη φάση, έχοντας κύβους κολοκύθας μπορούμε να τους ζυγίσουμε, να τους συσκευάσουμε σε σακούλες τροφίμων και να τους αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη.
    Βήμα 7
    7) Εναλλακτικά βάζουμε στο μίξερ μας το εργαλείο του τρίφτη.
    Βήμα 8
    8) Και αφού τρίψουμε την κολοκύθα την καταψύχουμε σε σακουλάκια τροφίμων.
    Βήμα 9
    9) Τα σπόρια που μας έμειναν τα τρίβουμε με τα χέρια μας (μαζί με τις ίνες) μέσα στο νερό και αφού ξεκολλήσουν καλά, θα αρχίσουν να επιπλέουν.
    Βήμα 10
    10) Τα μαζεύουμε, τα ξεπλένουμε καλά,
    Βήμα 11
    11) Τα απλώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και εάν θέλουμε τα αλατίζουμε κι ολας.
    Βήμα 12
    12) Τα ψήνουμε για 5 λεπτακια στους 150 βαθμούς μέχρι να εξατμιστούν όλα τα νερά και ξανθύνουν λίγο.
    Βήμα 13
    13) Τα φυλάμε σε ένα γυάλινο βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς και το τοποθετούμε σε στεγνό και σκοτεινό μέρος.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    1.Χρησιμοποιηστε διπλό σακουλάκι τροφίμων ώστε να αποφευχθούν διαρροές στην κατάψυξη.
    2. Σημειώστε την ακριβή ποσότητα κολοκύθας των αγαπημένων σας συνταγών και αποθηκεύστε συγκεκριμένα γραμμάρια κολοκύθας σε κάθε σακουλάκι
    3. To melon baller πωλείτε στα περισσότερα σουπερ μάρκετ δεν έχω βρει όμως κάποια ελληνική ονομασία γι’αυτό το εργαλειακι.
    4. Εάν αγοράσατε πρώτη φορά κολοκύθα μην απογοητευτείτε εάν το εσωτερικό της είναι πολύ «λευκό». Όσο μένει εκτεθειμένη στον αέρα τόσο πιο πολύ πορτοκαλί γίνεται, όπως αντίστοιχα μαυρίζει και το μήλο, η αγκινάρες κ.ο.κ…
    5. Τα σποράκια που έμειναν μπορούν να καταναλωθούν σαν «πάσα-τέμπο», να μπουν σε διάφορα φαγητά και γλυκά ή εναλλακτικά εγώ τα βάζω μέσα στη ζύμη του ψωμιού μαζί με αλλά σποράκια και φτιάχνω το δικό μου πολύσπορο!

    Σχετικές συνταγές

      26 Όλα

      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
      #
      Σχόλιο από karavour, 4-9-12  
      Κάθε χρόνο μου βγαίνει το λάδι να καθαρίσω την κολοκύθα. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες σου σ'ευχαριστούμε!
      #
      Σχόλιο από thomaei, 4-9-12  
      πολυ χρησιμες συμβουλες οι συμβουλες σου !! θυμαμαι την μαμα μου τι κοπο και κουταση εκανε για να την καθαρισει και να φτιαξει η γλυκο η πιτουλα..!
      #
      Σχόλιο από july88, 4-9-12  
      Τέλειες οι συμβουλες σου!!! Πάντα δεινοπαθούσα να την καθαρίσω...
      #
      Σχόλιο από evisam, 4-9-12  
      Μπράβο, Bvick! Πολύ κατατοπιστικές και αναλυτικές οι οδηγίες σου, ακόμη και για τα σπόρια! Ευχαριστούμε πολύ!
      #
      Σχόλιο από bvick, 5-9-12  
      Σας ευχαριστω πολυ για τα σχολια και τα πιρουνακια :)
      η αληθεια ειναι οτι θελει λιγακι κοπο αλλα μπορουμε να αφιερωσουμε ενα απογευματακι στο καθαρισμα της και μετα να εχουμε ετοιμη-καθαρησμενη κολοκυθα για ενα χρονο!
      εαν εχετε μικρουλες κολοκυθες ισως βολεψει πιο πολυ να την κοψετε καθετα οπως εδω: http://www.youtube.com/watch?v=7LwkmNVgrN8
      #
      Σχόλιο από Λινάκι13, 5-9-12  
      #
      Σχόλιο από dthemora, 5-9-12  
      Αγοράζω κάε χρόνο πολλές κολοκύθες και τις τρίβω και τις βάζω στην κατάψυξη για να φτιάχνω μπατζίνες που λατρεύω!



      Μίξερ με τρίφτη, ε;;; Σωστό!!! Ποια μίξερ είναι αυτά που έχουν τέτοιο εξάρτημα;
      #
      Σχόλιο από ΝΙΚΟΛ, 6-9-12  
      Πολυ σωστες και χρησιμες οδηγιες καθε χρονο τις ακολουθω μια και η πεθερα μου παντα εχει κιτρινη κολοκυθα στο περιβολι της .Ζυγιζω το τριμμα ανα ενα κιλο το βαζω σε σακουλακι για τις γλυκες και τις αλμυρες κολοκυθοπιττες του χειμωνα.Τις τριβω στο πολυμηχανιμα της Κenwood και ετσι γλιτωνω πολυ χρονο και κοπο.
      #
      Σχόλιο από μικρή πίπη, 6-9-12  
      Είμαι άσχετη από κολοκύθα.Βλέπω 6 χρήστες με άποψη να πηρουνιάζουν θετικά.Βλέπω έναν χρήστη με 2 πήρουνια και χωρίς σχόλια. Εγώ τώρα τί κατάλαβα ? Ποιό βήμα θεωρεί "άκυρο" ? Έχει κάτι καλύτερο κατά νου αλλά δεν θέλει να μας το πει ? Πάτησε λάθος κουτάκι βαθμολόγησης ? Δε συμπαθεί την κολοκύθα ?
      #
      Σχόλιο από aleka27, 6-9-12  
      Πολύ σωστές οι οδηγίες και εγώ αυτή τη διαδικασία ακολουθώ και ομολογώ ότι δεν ήξερα ότι μπορούμε να βάλουμε τα κομμάτια στην κατάψυξη!την κόβω σε κομμάτια και κατευθείαν την βάζω σε ασβέστη για να κάνω γλυκό.
      #
      Σχόλιο από bvick, 6-9-12  
      πολυ χαιρομαι που σας αρεσουν τα βηματα :) ευχαριστω πολυ για τα σχολια!


      dthemora ισως και το δικο σου να εχει αλλα να πρεπει να αγορασεις το εξαρτημα ξεχωριστα. συνηθως τα πολυμιξερ που εχουν τετοια δυνατοτητα, εχουν ενα ανοιγμα στο καπακι και ενα εργαλειο που εφαπτεται στο ανοιγμα και με αυτο πιεζεις τα υλικα στην κινουμενη λεπιδα. στο σπιτι εχουμε ενα με μικρο με καδο της Kenwood και αυτο στις φωτο που ειναι πιο μεγαλο της Boss. φανταζομαι δε θα δυσκολευτεις να βρεις.
      ΝΙΚΟΛ σε ζηλευω... απ'την παραγωγη στην καταναλωση!
      μικρή πίπη κι εγω απορησα οταν το ειδα αλλα γελασα πολυ με το σχολιο σου, οπως παντα... :D
      aleka27 σ'ευχαριστω. πολυ ενδιαφερουσα ακουγεται η τεχνικη σου! εαν θελεις πες μας περισσοτερα γι'αυτο... ο ασβεστης χρησιμοποιηται ως συντηριτηκο? εγω δεν ειχα ποτε προβλημα ουτε στην καταψυξη, ουτε στην αποψυξη της κολοκυθας με τους παραπανω τροπους αλλα διαβασα καπου στο σαιτ οτι καταψυχεται μονο σε μορφη πουρε αλλα δεν ξερω το γιατι...
      #
      Σχόλιο από tasa.x, 6-9-12  
      Ετσι ακριβως την συντηρω κι εγω την κολοκυθα εδω και πολλα χρονια.Τριμενη που δεν πιανει και πολυ χωρο στην καταψυξη.
      Μπραβο που το ανεβασες γιατι σιγουρα ειναι πολλοι αυτοι που αποφευγουν τις κολοκυθες ενω τους αρεσουν ,γιατι δεν ξερουν εναν ευκολο τροπο για καθαρισμα και συντηρηση.
      #
      Σχόλιο από aleka27, 6-9-12  
      Για να κάνεις γλυκό κολοκύθα θα πρέπει απαραίτητα να τη βάλεις σε ασβέστη αλλιώς κατά το βράσιμο θα σου λιώσει και θα γίνει πουρές!Αν τη βάλεις σε ασβέστη το εξωτερικό του κομματιού θα μείνει τραγανό και το εσωτερικό θα είναι μαλακό με μπόλικο σιρόπι!Ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τον ασβέστη στα γλυκά είναι πολύ γνωστός σε πολλούς.Προσωπικά παίρνω ασβέστη σε πέτρα η οποία χρειάζεται"σβήσιμο" και έπειτα όπως είναι το αραιώνεις με νερό και βάζεις μέσα τα κομμάτια της κολοκύθας,ο χρόνος που τα αφήνεις μέσα αναλογεί με το μέγεθος των κομματιών.Ξεπλένεις πολλές φορές με άφθονο νερό,τη βράζεις και έπειτα τη γνωστη διαδικασία που κάνεις με τη ζαχαρη οπως και στα άλλα φρούτα.
      #
      Σχόλιο από karavour, 7-9-12  
      http://www.sintagespareas.gr/sintages/kolokitha-portokali-gliko-koutaliou.html
      #
      Σχόλιο από skelida, 8-9-12  
      Mπραβο για τις οδηγιες! Κι εγω ετσι το κανω ενταξει χρειαζομαι και λιγη βοηθεια οταν την κοβω αλλα αξιζει τον κοπο γιατι μπορουμε να εχουμε κολοκυθα για πολυ καιρο!!!
      #
      Σχόλιο από mariakrhth, 9-9-12  
      uperoxes oi symvoules sou!! egw paidia thn psinw sto fourno kai meta thn poltopoiw kai thn vazw katapsiksi h th xrhsimopoiw amesws sthn karameelenia pitoula mou!!!
      #
      Σχόλιο από λεμονιά, 11-9-12  
      ειχα βαλει κολοκυθα κομμενη σε κυβους στην καταψυξη σε ταπερ και οταν την ξεπαγωσα το αποτελεσμα δεν ηταν καθολου καλο!ειχε παρα πολλα υγρα ,βεβαια ειχε πιασει παγο μεσα στο ταπερ!ειναι καλυτερα να συσκευαστει σε σακουλες τροφιμων?
      #
      Σχόλιο από Teta Meta, 15-9-12  
      #
      Σχόλιο από bvick, 15-9-12  
      και παλι σας ευχαριστω για πιρουνακια και για τη συνταγη του γλυκου :)

      λεμονιά η κολοκυθα οπως και να κοπει βγαζει υγρα αρκετα. μπορεις την επομενη φορα να το αφησεις καμια ωριτσα σε σουρωτηρι, να στραγγιξει και μετα να το καταψυξεις. εναλλακτικα, με την ιδεα του πολτου-πουρε μαλλον δε θα εχεις προβληματα, αλλα δεν την εχω δοκιμασει προσωπικα.

      για τις παρασκευες που χρησημοποιω την κολοκυθα δε με ενδιαφερει εαν εχει πολλα υγρα. εαν π.χ. θελω να φτιαψω κολοκυθοκευτεδες με κολοκυθα, θα την αφησω να ξεπαγωσει μεσα σε σουρωτηρι, πανω απο μια βαθια μπασινα.
      #
      Σχόλιο από tavrambe, 5-10-12  
      ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΑΚΡΩΣ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ....
      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

      21 Σχόλια

      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
      #
      Σχόλιο από karavour, 4-9-12  
      Κάθε χρόνο μου βγαίνει το λάδι να καθαρίσω την κολοκύθα. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες σου σ'ευχαριστούμε!
      #
      Σχόλιο από thomaei, 4-9-12  
      πολυ χρησιμες συμβουλες οι συμβουλες σου !! θυμαμαι την μαμα μου τι κοπο και κουταση εκανε για να την καθαρισει και να φτιαξει η γλυκο η πιτουλα..!
      #
      Σχόλιο από july88, 4-9-12  
      Τέλειες οι συμβουλες σου!!! Πάντα δεινοπαθούσα να την καθαρίσω...
      #
      Σχόλιο από evisam, 4-9-12  
      Μπράβο, Bvick! Πολύ κατατοπιστικές και αναλυτικές οι οδηγίες σου, ακόμη και για τα σπόρια! Ευχαριστούμε πολύ!
      #
      Σχόλιο από bvick, 5-9-12  
      Σας ευχαριστω πολυ για τα σχολια και τα πιρουνακια :)
      η αληθεια ειναι οτι θελει λιγακι κοπο αλλα μπορουμε να αφιερωσουμε ενα απογευματακι στο καθαρισμα της και μετα να εχουμε ετοιμη-καθαρησμενη κολοκυθα για ενα χρονο!
      εαν εχετε μικρουλες κολοκυθες ισως βολεψει πιο πολυ να την κοψετε καθετα οπως εδω: http://www.youtube.com/watch?v=7LwkmNVgrN8
      #
      Σχόλιο από Λινάκι13, 5-9-12  
      #
      Σχόλιο από dthemora, 5-9-12  
      Αγοράζω κάε χρόνο πολλές κολοκύθες και τις τρίβω και τις βάζω στην κατάψυξη για να φτιάχνω μπατζίνες που λατρεύω!



      Μίξερ με τρίφτη, ε;;; Σωστό!!! Ποια μίξερ είναι αυτά που έχουν τέτοιο εξάρτημα;
      #
      Σχόλιο από ΝΙΚΟΛ, 6-9-12  
      Πολυ σωστες και χρησιμες οδηγιες καθε χρονο τις ακολουθω μια και η πεθερα μου παντα εχει κιτρινη κολοκυθα στο περιβολι της .Ζυγιζω το τριμμα ανα ενα κιλο το βαζω σε σακουλακι για τις γλυκες και τις αλμυρες κολοκυθοπιττες του χειμωνα.Τις τριβω στο πολυμηχανιμα της Κenwood και ετσι γλιτωνω πολυ χρονο και κοπο.
      #
      Σχόλιο από μικρή πίπη, 6-9-12  
      Είμαι άσχετη από κολοκύθα.Βλέπω 6 χρήστες με άποψη να πηρουνιάζουν θετικά.Βλέπω έναν χρήστη με 2 πήρουνια και χωρίς σχόλια. Εγώ τώρα τί κατάλαβα ? Ποιό βήμα θεωρεί "άκυρο" ? Έχει κάτι καλύτερο κατά νου αλλά δεν θέλει να μας το πει ? Πάτησε λάθος κουτάκι βαθμολόγησης ? Δε συμπαθεί την κολοκύθα ?
      #
      Σχόλιο από aleka27, 6-9-12  
      Πολύ σωστές οι οδηγίες και εγώ αυτή τη διαδικασία ακολουθώ και ομολογώ ότι δεν ήξερα ότι μπορούμε να βάλουμε τα κομμάτια στην κατάψυξη!την κόβω σε κομμάτια και κατευθείαν την βάζω σε ασβέστη για να κάνω γλυκό.
      #
      Σχόλιο από tasa.x, 6-9-12  
      Ετσι ακριβως την συντηρω κι εγω την κολοκυθα εδω και πολλα χρονια.Τριμενη που δεν πιανει και πολυ χωρο στην καταψυξη.
      Μπραβο που το ανεβασες γιατι σιγουρα ειναι πολλοι αυτοι που αποφευγουν τις κολοκυθες ενω τους αρεσουν ,γιατι δεν ξερουν εναν ευκολο τροπο για καθαρισμα και συντηρηση.
      #
      Σχόλιο από aleka27, 6-9-12  
      Για να κάνεις γλυκό κολοκύθα θα πρέπει απαραίτητα να τη βάλεις σε ασβέστη αλλιώς κατά το βράσιμο θα σου λιώσει και θα γίνει πουρές!Αν τη βάλεις σε ασβέστη το εξωτερικό του κομματιού θα μείνει τραγανό και το εσωτερικό θα είναι μαλακό με μπόλικο σιρόπι!Ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τον ασβέστη στα γλυκά είναι πολύ γνωστός σε πολλούς.Προσωπικά παίρνω ασβέστη σε πέτρα η οποία χρειάζεται"σβήσιμο" και έπειτα όπως είναι το αραιώνεις με νερό και βάζεις μέσα τα κομμάτια της κολοκύθας,ο χρόνος που τα αφήνεις μέσα αναλογεί με το μέγεθος των κομματιών.Ξεπλένεις πολλές φορές με άφθονο νερό,τη βράζεις και έπειτα τη γνωστη διαδικασία που κάνεις με τη ζαχαρη οπως και στα άλλα φρούτα.
      #
      Σχόλιο από karavour, 7-9-12  
      http://www.sintagespareas.gr/sintages/kolokitha-portokali-gliko-koutaliou.html
      #
      Σχόλιο από skelida, 8-9-12  
      Mπραβο για τις οδηγιες! Κι εγω ετσι το κανω ενταξει χρειαζομαι και λιγη βοηθεια οταν την κοβω αλλα αξιζει τον κοπο γιατι μπορουμε να εχουμε κολοκυθα για πολυ καιρο!!!
      #
      Σχόλιο από mariakrhth, 9-9-12  
      uperoxes oi symvoules sou!! egw paidia thn psinw sto fourno kai meta thn poltopoiw kai thn vazw katapsiksi h th xrhsimopoiw amesws sthn karameelenia pitoula mou!!!
      #
      Σχόλιο από Teta Meta, 15-9-12  
      #
      Σχόλιο από tavrambe, 5-10-12  
      ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΑΚΡΩΣ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ....
      #
      Σχόλιο από μικρή πίπη, 8-10-12  
      Αν θέλετε να απογύγετε τα υγρά, δοκιμάστε τουλπάνι. Φτιάχτε ένα πουγκί το οποίο θα στρίβετε στο κλείσιμο όλο και περισσότερο, έως να αφαιρεθούν όλα τα υγρά.
      #
      Σχόλιο από gogona, 10-10-12  
      koritsia o pio asfalis tropos na figoyn ta ygra einai i katapsiksi gia kana dio meres mprabo gia tin analisi
      #
      Σχόλιο από RUBY, 8-11-12  
      ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ!
      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

      5 Ερωτήσεις

      #
      Σχόλιο από bvick, 6-9-12  
      πολυ χαιρομαι που σας αρεσουν τα βηματα :) ευχαριστω πολυ για τα σχολια!


      dthemora ισως και το δικο σου να εχει αλλα να πρεπει να αγορασεις το εξαρτημα ξεχωριστα. συνηθως τα πολυμιξερ που εχουν τετοια δυνατοτητα, εχουν ενα ανοιγμα στο καπακι και ενα εργαλειο που εφαπτεται στο ανοιγμα και με αυτο πιεζεις τα υλικα στην κινουμενη λεπιδα. στο σπιτι εχουμε ενα με μικρο με καδο της Kenwood και αυτο στις φωτο που ειναι πιο μεγαλο της Boss. φανταζομαι δε θα δυσκολευτεις να βρεις.
      ΝΙΚΟΛ σε ζηλευω... απ'την παραγωγη στην καταναλωση!
      μικρή πίπη κι εγω απορησα οταν το ειδα αλλα γελασα πολυ με το σχολιο σου, οπως παντα... :D
      aleka27 σ'ευχαριστω. πολυ ενδιαφερουσα ακουγεται η τεχνικη σου! εαν θελεις πες μας περισσοτερα γι'αυτο... ο ασβεστης χρησιμοποιηται ως συντηριτηκο? εγω δεν ειχα ποτε προβλημα ουτε στην καταψυξη, ουτε στην αποψυξη της κολοκυθας με τους παραπανω τροπους αλλα διαβασα καπου στο σαιτ οτι καταψυχεται μονο σε μορφη πουρε αλλα δεν ξερω το γιατι...
      #
      Σχόλιο από λεμονιά, 11-9-12  
      ειχα βαλει κολοκυθα κομμενη σε κυβους στην καταψυξη σε ταπερ και οταν την ξεπαγωσα το αποτελεσμα δεν ηταν καθολου καλο!ειχε παρα πολλα υγρα ,βεβαια ειχε πιασει παγο μεσα στο ταπερ!ειναι καλυτερα να συσκευαστει σε σακουλες τροφιμων?
      #
      Σχόλιο από bvick, 15-9-12  
      και παλι σας ευχαριστω για πιρουνακια και για τη συνταγη του γλυκου :)

      λεμονιά η κολοκυθα οπως και να κοπει βγαζει υγρα αρκετα. μπορεις την επομενη φορα να το αφησεις καμια ωριτσα σε σουρωτηρι, να στραγγιξει και μετα να το καταψυξεις. εναλλακτικα, με την ιδεα του πολτου-πουρε μαλλον δε θα εχεις προβληματα, αλλα δεν την εχω δοκιμασει προσωπικα.

      για τις παρασκευες που χρησημοποιω την κολοκυθα δε με ενδιαφερει εαν εχει πολλα υγρα. εαν π.χ. θελω να φτιαψω κολοκυθοκευτεδες με κολοκυθα, θα την αφησω να ξεπαγωσει μεσα σε σουρωτηρι, πανω απο μια βαθια μπασινα.
      #
      Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 27-8-13  
      Πηρα 1 κολοκυθα π η σαρκα της ειναι ανοιχτο πορτοκαλι κ οχι εντονο σκουρο..λετε ν μην ειναι καλη;; επισης, ο ψημενος σπορος κανει και για να σπειρουμε κολοκυθα;;;
      #
      Σχόλιο από morfoula, 22-8-14  
      Καλησπέρα και ευχαριστούμε πολύ για τις οδηγίες. Υπάρχει πρόβλημα αν μείνει παραπάνω (π.χ. 1 1/2 χρόνο ) στην κατάψυξη;

      0 Παραλλαγές

      Σχετικές οδηγίες

      Πώς καθαρίζουμε τα ρόδια
      Προστέθηκε από Ναυσικά
      5
             
             
      (13)

      Τη συνταγή προτείνουν:

      Αγαπημένες συνταγές
      Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της tinamimis
      Πως το κάνω
      Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της Κριτσίνι
      διαφορα
      Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της aerikoyli
      ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
      Ένα βιβλίο 91 αγαπημένων συνταγών, του/της tavrambe
      Αγαπημένες συνταγές  annantel
      Ένα βιβλίο 588 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel