Πώς καθαρίζουμε το σπανάκι
Ακούγεται δύσκολο, αλλά είναι πολύ πιο απλό από ότι φαντάζεστε. Με τον ίδιον τρόπο καθαρίζονται όλα τα χόρτα!
Υλικά
-
μαχαίρι
-
αλάτι
-
ξύδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε μία μία τούφα σπανάκι και την γυρνάμε ανάποδα να βλέπουμε τη ρίζα της.
-
2
Κόβουμε την ρίζα όσο πιο κοντά γίνεται στην βάση,
-
3
Προσέχοντας όμως να μην διαλυθεί η τούφα.
-
4
Καθαρίζουμε από ξερά φυλλαράκια
-
5
Και τα βάζουμε όλα σε μια λεκάνη, έτοιμα για πλύσιμο.
-
6
Βυθίστε τα σε νερό για ένα τέταρτο, ρίχνοντας αλάτι και ξύδι- θα βοηθήσουν στο να φύγουν χώματα και μυγάκια. Αλλάξτε το νερό τόσες φορές ώστε να ξεπλυθούν όλα τα χώματα (εγώ κάνω τουλάχιστον 5 χέρια). Το σπανάκι είναι έτοιμο για χρήση!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)