Πώς ξεφλουδίζουμε μια ντομάτα
Οι οδηγίες αυτές θα σας δείξουν βήμα - βήμα πως να ξεφλουδίσετε εύκολα τις ντομάτες. Μετά το ξεφλούδισμα μπορείτε είτε να τις καταψύξετε είτε να συνεχίσετε με τη συνταγή σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτός είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος και έτσι μπορείτε να έχετε πάντα ξεφλουδισμένες ντομάτες . Όταν μετά το ζεμάτισμα ακολουθεί το παγωμένο νερό, χαλαρώνει η φλούδα της ντομάτας και η ζέστη δεν προλαβαίνει να φτάσει στη σάρκα της ντομάτας. Προτείνουμε να αφαιρέσετε τα κοτσάνια πριν το ξεφλούδισμα, γιατί μετά οι ντομάτες είναι πια μαλακές και δύσκολο να τις μεταχειριστεί κανείς.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πιάστε τη ντομάτα με το ένα χέρι και κόψτε με ένα κοφτερό μαχαίρι το κοτσάνι με τον εξής τρόποΒάζουμε τη μύτη του μαχαιριού περίπου 2 εκατοστά μέσα στη ντομάτα, λίγο πιο έξω από το κέντρο και υπό γωνία προς το κέντρο. Κάνουμε πριονοτή κίνηση με το μαχαίρι, γυρνώντας ταυτόχρονα τη ντομάτα γύρω γύρω, μέχρι να κοπεί τελείως το κοτσάνι.
-
2
Βάλτε την ντομάτα μέσα σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Αφήστε τη εκεί μέχρι να σκάσει η φλούδα της, περίπου 15 δευτερόλεπτα.
-
3
Βγάλτε τη ντομάτα από το νερό, με μια τρυπητή κουτάλα.
-
4
Έχουμε έτοιμο ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια και τοποθετούμε εκεί τη ντομάτα, αμέσως μόλις τη βγάλουμε από τη κατσαρόλα.
-
5
Με κοφτερό μαχαίρι, αφαιρέστε τη φλούδα της ντομάτας, ξεκινώντας από την κορυφή, όπου είχαμε αφαιρέσει το κοτσάνι και κατεβαίνοντας προς τα κάτω.
Σχόλια (10)