Πώς να ‘‘ντύσετε’’ φόρμες φούρνου με λαδόκολλα

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
ggr
ggr @george
Athens

Με πολύ απλά βήματα, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι λαδόκολλας, μπορείτε να φτιάξετε μία επένδυση στη φόρμα όπου πρόκειται να ψήσετε ένα κέικ.

Απλές κινήσεις, εύκολη διαδικασία, εγγυημένα αντικολλητικό αποτέλεσμα, κέικς χωρίς ακαλαίσθητες ζάρες σαν τα ξεφορμάρετε, φόρμες που γυαλίζουν με ένα απλό ξέπλυμα...

Λίγα μυστικά ακόμα:

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: Πώς να ‘‘ντύσετε’’ μία στρογγυλή φόρμα φούρνου με λαδόκολλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5-6 λεπτά
  1. λαδόκολλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Το μόνο υλικό που θα χρησιμοποιήσουμε για αυτές τις φόρμες είναι ένα τετράγωνο φύλλο λαδόκολλας.

  2. 2

    Κατ’ αρχήν, μετρούμε το μέγεθος της λαδόκολλας που θα χρειασθούμε. Αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο από την άκρη της (είναι το χαρτί που θα περισσεύει, θα βγαίνει έξω από τη λαδόκολλα, ξαπλώνουμε πάνω της την φόρμα, με το πλάι.

  3. 3

    Χωρίς να την μετακινήσουμε, την γυρίζουμε κατά 90 μοίρες (ένα “τέταρτο της ώρας”), να στέκεται με τη βάση της,

  4. 4

    Για να τη γυρίσουμε κατά άλλες 90 μοίρες, με το άλλο πλάι της. Αφήνουμε και εκεί ένα μικρό περιθώριο (για το χαρτί που θα εξέχει από τη φόρμα) και σημειώνουμε που θα κόψουμε την λαδόκολλα (στην ευθεία ΑΒ).

  5. 5

    Διπλώνουμε τη λαδόκολλα κατά μήκος της ευθείας ΑΒ και τη “τσακίζουμε” με τα νύχια μας.

  6. 6

    Κόβουμε κατά μήκος της ευθείας ΑΒ είτε με τη βοήθεια ενός χάρακα, είτε με ψαλίδι, είτε απλά με το χέρι μας (φωτογραφία).

  7. 7

    Έχοντας κόψει το κομμάτι της λαδόκολλας που αρκεί για να “ντυθεί” εσωτερικά η φόρμα, την τοποθετούμε στη μέση (να ισαπέχει από τις δύο πλευρές),

  8. 8

    Και με ένα στυλό, μαρκαδόρο, κάτι τέλος πάντων, σημειώνουμε τις θέσεις των τεσσάρων γωνιών της βάσης της.

  9. 9

    Αφαιρώντας τη φόρμα, έχουμε αποτυπωμένη τη βάση της, με τα σημεία a, b, c και d.

  10. 10

    Διπλώνουμε την λαδόκολλα κατά μήκος της ευθείας a-b και την τσακίζουμε καλά με τα νύχια μας.

  11. 11

    Κάνουμε ακριβώς το ίδιο και με την απέναντι πλευρά, τσακίζοντας την λαδόκολλα κατά μήκος της ευθείας c-d. Τελειώσαμε με τις μεγάλες (μακριές) πλευρές της φόρμας

  12. 12

    Τσακίζουμε τη λαδόκολλα και κατά μήκος των ευθειών a-d και b-c. Τελειώσαμε και με τις μικρές (κοντές) πλευρές της φόρμας.

  13. 13

    Με ένα ψαλίδι κόνουμε ένα κόψιμο στη λαδόκολλα, από κάθε γωνία της έως τη κοντινή της κορυφή του παραλληλόγραμμου της βάσης.

  14. 14

    Η επένδυση είναι έτοιμη. Χώνουμε το παραλληλόγραμμο της βάσης στον πάτο της φόρμας, διπλώνοντας τα κομμένα τριγωνικά κομμάτια, είτε πίσω είτε μπροστά από τις πλαϊνές πλευρές.

  15. 15

    TIP[1] Όπως φαίνεται, η φόρμα επενδύεται εντελώς εσωτερικά, εξασφαλίζοντας ότι η ζύμη δεν θα έρθει σε επαφή με τα τοιχώματα ή τον πάτο της φόρμας. Εκτός… Εκτός εάν είναι πολύ ρευστή. Σε αυτή τη περίπτωση, ε ν δ ε χ ο μ έ ν ω ς να υπάρξει κάποια “διαρροή” στα σημεία ακριβώς στις γωνίες της βάσης (σημεία a, b, c και d)

  16. 16

    TIP[2] Αυτό το ενδεχόμενο δεν μου άρεσε καθόλου, και ας είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις της τόσο ρευστής ζύμης, και ας είναι τόσο μικρή η “διαρροή”. Τον βρήκα λοιπόν τον τρόπο ! Θα αποφύγουμε, μάλιστα, να κάνουμε τομές, να χρησιμοποιήσουμε ψαλίδι, δεν θα την κόψουμε τη λαδόκολλα.Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουμε, αντί των τομών, τσακίσματα στη λαδόκολλα.

  17. 17

    TIP[3] Οι τσακίσεις θα γίνουν κατά μήκος της ευθείας που συνδέει κάθε μία από τις τέσσερις κορυφές του παραλληλόγραμμου της βάσης (σημεία a, b, c, d) με το κοντινή της γωνία του φύλλου της λαδόκολλας (σημεία a1, b1, c1, d1 στη φωτογραφία).

  18. 18

    TIP[4] Μετά το βήμα 12, λοιπόν. τσακίζουμε τη λαδόκολλα κατά μήκος κάθε μίας από αυτές τις γραμμές.

  19. 19

    TIP[5] Έτσι, εκεί που θα γινόταν το κόψιμο του βήματος 13, τώρα υπάρχει ένα τσάκισμα που επιτρέπει στη λαδόκολλα να διπλώσει. Την διπλώνουμε, λοιπόν, πίσω από τα πλευρικά τοιχώματα της φόρμας.

  20. 20

    TIP[6] Με τον τρόπο αυτό δεν χρειάζονται οι τομές με το ψαλίδι, έτσι δεν διακόπτεται η συνέχεια της λαδόκολλας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον το παραμικρό ενδεχόμενο διαρροής.

  21. 21

    TIP[7]. Στο δεύτερο αυτό παράδειγμα, αντί λαδόκολλας χρησιμοποίησα απλό χαρτί Α4, καθαρά για λόγους οικονομίας. Να μη πάει χαμένο άδικα το χαρτί φούρνου...

Αντιδράσεις

Σχόλια

july88
july88 @cook_8468542
5 πιρουνακια για την εφευρητικότητά σου!!!!!
Ευχαριστούμε και....περιμένουμε και τη στρογγυλή...

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens