Πώς να ξεφλουδίσετε εύκολα ένα ακτινίδιο

5 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ggr
ggr @george
Athens

Ακτινίδιο. Ένα υπέροχο φρούτο που, όμως, έχει μία φλούδα που θυμίζει …προβιά, και συχνά αποδεικνύεται δύσκολο, μπελαλίδικο, στο καθάρισμά του. Απλά και μόνο, όμως, επειδή δεν χρησιμοποιείται η σωστή τεχνική!Να λοιπόν, ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος, με οδηγίες βήμα-βήμα, για να το …γδύσετε από την προβ… ε, την φλούδα του.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ακτινίδιο (kiwi) είναι ένα από τα πιο ευεργετικά φρούτα που έχουμε στη διάθεσή μας. Ένας πραγματικός “θησαυρός”, ένα πλήρες “οπλοστάσιο” του οργανισμού απέναντι σε πάρα πολλές ασθένειες.Για να μην επιβαρύνω αυτήν εδώ την ανάρτηση, απλά παραθέτω κάποιες αναφορές που μπορείτε να βρείτε (μεταξύ πολλών πολλών άλλων) στο διαδίκτυο, απ’ όπου θα πάρετε μία εικόνα του πόσο σπουδαίος “σύμμαχος” είναι αυτό το καταπράσινο φρουτάκι με την χνουδωτή φλούδα και την υπόξινη γεύση.Clickatlife.grΑκτινίδιο το «θαυματουργό»ιατροnetΑκτινίδιοΠοια είναι τα οφέλη του για την υγείαΒικιπαίδειαΑκτινίδιο

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 μαχαιράκι
  2. 1 κουτάλι σούπας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Η μέθοδος είναι απλούστατη και δεν κρατά περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα. Όλο κι’ όλο που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ένα μαχαίρι και ένα κουτάλι.

  2. 2

    Πρώτ’ απ’ όλα κόβουμε με το μαχαιράκι και τις δύο άκρες του φρούτου. Οι τομές γίνονται σε απόσταση περίπου μισού εκατοστού και αφήνουν δύο επίπεδες επιφάνειες από τις οποίες θα δουλέψουμε.

  3. 3

    Αφήνουμε στην άκρη το μαχαιράκι και πιάνουμε το κουτάλι σούπας. Τοποθετούμε το μπροστινό μέρος του κουταλιού σε μία από αυτές τις δύο επίπεδες επιφάνειες που δημιουργήσαμε, στο σημείο ακριβώς που ενώνεται η φλούδα του φρούτου με τη σάρκα του. Το κοίλο μέρος του κουταλιού είναι στραμμένο προς το μέρος της σάρκας.

  4. 4

    Με μία ελαφριά πίεση σπρώχνουμε το κουτάλι να χωθεί ανάμεσα σε φλούδα και σάρκα. Συνεχίζοντας την πίεση, χώνουμε ολόκληρο το κουτάλι ανάμεσά τους.

  5. 5

    Σε αυτό το σημείο αρχίζουμε να περιστρέφουμε το κουτάλι, το οποίο κινούμενο πάντα ανάμεσα στη φλούδα και τη σάρκα του φρούτου, ξεχωρίζει αυτά τα δύο μεταξύ τους. Με τον αντίχειρα του χεριού που κρατούμε το φρούτο, το πιέζουμε ελαφριά, “οδηγώντας” με αυτόν τον τρόπο το κουτάλι και “κρατώντας το στις ράγες”. Η κίνηση ολοκληρώνεται έχοντας κάνει μία πλήρη περιστροφή του κουταλιού γύρω από το φρούτο.

  6. 6

    Εάν το μέγεθος του ακτινίδιου είναι κανονικό, εάν δεν πρόκειται για κανένα “τεράστιο” φρούτο, πιθανότατα τίγκα στις ορμόνες, μετά την πλήρη περιστροφή του κουταλιού, έχουμε τελειώσει. Και μόνο εάν είναι πολύ μεγάλο το φρούτο, ίσως χρειασθεί να επαναλάβουμε την ίδια κίνηση βυθίζοντας το κουτάλι και από την άλλη πλευρά.

  7. 7

    Τώρα πια αρκεί να σπρώξουμε με τα δάκτυλα, ελαφρά, τη σάρκα του φρούτου

  8. 8

    Και αυτή θα βγεί, θα …“πεταχθεί” έξω από την φλούδα του.

  9. 9

    Έτοιμο, καθαρισμένο το ακτινίδιό μας, σε ένα χρόνο που δεν ξεπέρασε τα 25-30 δευτερόλεπτα.

  10. 10

    Έτσι ζουμερό ζουμερό όπως το βλέπω και γνωρίζοντας και τόσες ευεργετικές ιδιότητες που έχει, σας διαβεβαιώ ότι δεν θα πάρει περισσότερο χρόνο να φαγωθεί!!!

  11. 11

    Όσο για τη φλούδα που αφαιρούμε, προσέξτε πόσο λεπτή είναι. Όσο περισσότερο, δε, εξασκείται κανείς και αποκτά εμπειρία, τόσο λεπτότερη θα πετυχαίνει να είναι…

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens