Πώς πλένουμε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Τα πράσινα σαλατικά είναι πολύ υγιεινά, αλλά πρέπει να πλένονται πολύ πολύ καλά. Αν δυσκολεύεστε, δείτε πώς μπορείτε να τα πλύνετε καλά καλά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την ιδέα την πήρα από το σάιτ του Λουκάκου όπου έχει ένα πολύ κατατοπιστικό βίντεο!
Υλικά
-
πράσινα σαλατικά
-
στραγγιστήρι σαλάτας ή μπολ
-
ξύδι
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανοίξτε το μαρούλι σας, και βάλτε ένα ένα φύλλο για λίγο κάτω από το νερό, για να φύγουν τα πολλά χώματα. Εγώ προτιμώ να το τρίψω και λίγο με το χέρι, για να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα χώματα.
-
2
Κόψτε με το χέρι σας το μαρούλι σε κομμάτια και βάλτε τα σε ένα μπολ ή σε ένα σταγγιστήρι σαλάτας.
-
3
Γεμίστε το μπολ ή το στραγγιστήρι με νερό, τόσο ώστε να καλυφθούν όλα τα φύλλα, και προσθέστε λίγο ξύδι και αλάτι. Λένε ότι βοηθούν στο να καθαριστούν ακόμα καλύτερα τα φύλλα.
-
4
Αδειάστε το νερό
-
5
Και ξεβγάλτε τα λαχανικά 3-4 φορές.
-
6
Αν έχετε το ειδικό στραγγιστήρι για λαχανικά, βάλτε τα φύλλα μέσα και γυρίστε το,
-
7
Ώστε να φύγουν τα νερά και να στεγνώσουν τα φύλλα. Το μαρούλι σας είναι καθαρό-καθαρό και έτοιμο προς χρήση!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια
Με νερό και ξύδι έπλενα τη σαλάτα κι εγώ, μέχρι που κάποιοι με χαρακτήρισαν υπερβολική. Χαίρομαι που επιβεβαιώνομαι !