zanice
zanice @cook_8453965
Μήλος,Ελλάδα

Τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε αμπελόφυλλα στην κατάψυξη ώστε να μπορούμε να φτιάχνουμε ντολμαδάκια όλο το χρόνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούν να "κρατήσουν" ένα χρόνο. Όταν θέλετε να φτιάξετε ντολμαδάκια δεν έχετε παρά να τα ξεπαγώσετε! #ΜηνΤοΠετάς

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κατσαρόλα
  2. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε πολύ καλά τα αμπελόφυλλα κάτω από τρεχούμενο νερό.

  2. 2

    Κόβουμε με ένα μαχαιράκι το κοτσάνι τους.

  3. 3

    Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα νερό να βράσει.

  4. 4

    Αφού πάρει βράση το νερό βουτάμε τα φύλλα 2-3 μαζί (ώσπου το χρώμα τους σκουρύνει) 1-2 δευτερόλεπτα και τα βγάζουμε με μια τσιμπίδα.

  5. 5

    Τοποθετούμε τα ζεματισμένα φύλλα σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

  6. 6

    Παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα φύλλα πάνω του, καλά απλωμένα όλα από την ίδια μεριά.

  7. 7

    Διπλώνουμε το αλουμινόχαρτο σε σχήμα φακέλου και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (28)

christin2
christin2 @cook_8466084
η τελεια μεθοδος!!! την εκανε πολλα χρονια η μητερα μου και τωρα πια κι εγω. να συμπληρωσω μονο οτι οταν τα κοβουμε, διαλεγουμε τα τρυφερα αμπελοφυλλα που εχουν πιο ανοιχτο χρωμα απο τα υπολοιπα. μπραβο που ανεβασες τη διαδικασια και τοσο κατατοπιστικα!!!

Από

zanice
zanice @cook_8453965
στις
Μήλος,Ελλάδα
Είμαι μια απλή νοικορυρά που λατρεύει το καλό φαγητό, τη καλή παρέα και το χιούμορ...Το καλύτερό μου είναι να μαγειρεύω για την οικογένεια μου και τους φίλους μου και να βλέπω ότι τα πιάτα αδειάζουν γρήγορα...
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε