κύρια φωτογραφία συνταγής Πούλλες αντιναχτές

Πούλλες αντιναχτές

meloula
meloula @cook_8456933
,Κύπρος

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό κυπριακό φαγητό. Οι πούλλες είναι το μικρό κολοκάσι που μόλις βλασταίνει και στην Κύπρο, και κυρίως στα Κοκκινοχώρια της επαρχίας Αμμοχώστου το κολοκάσι και οι πούλλες βρίσκονται σε αφθονία κυρίως το φθινόπωρο που είναι η εποχή τους. Η συνταγή αυτή είναι από το βιβλίο της Φωτεινής Ευαγγελάτου "Ξεχασμένες νοστιμιές του κυπριακού χωριού" (μόνο που οι πούλλες μόνο ξεχασμένες δεν είναι, αφού είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαγητό).

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό αυτό ταιριάζει πολύ με πατάτες αντιναχτές που γίνονται με τον ίδιο τρόπο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 1 κιλό πούλλες
  2. 1 φλ. ελαιόλαδο και 1 φλ. σπορέλαιο (ή λάδι κατά βούληση)
  3. 3/4 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  4. 1 κουταλιά σούπας κόλιανδρο ξερό κοπανισμένο
  5. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεφλουδίζουμε τις πούλλες. ΠΡΟΣΟΧΗΔεν τις πλένουμε! Τις σκουπίζουμε με λαδόχαρτο ή μια καθαρή πετσέτα. Αν τις πλύνουμε θα κάνουν γλίτσα.

  2. 2

    Χαράζουμε σ' αυτές 2-3 κοψιές κατά μήκος ή αν είναι μεγαλύτερες τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

  3. 3

    Βάζουμε τα λάδια σε μια κατσαρόλα στη φωτιά.

  4. 4

    Όταν βράσει το λάδι ρίχνουμε τις πούλλες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

  5. 5

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να ψηθούν.

  6. 6

    Όταν είναι έτοιμες τις αλατίζουμε και σβήνουμε με το κρασί.

  7. 7

    Ρίχνουμε τον κόλιανδρο.

  8. 8

    Κλείνουμε την κατσαρόλα και τις αφήνουμε για λίγο να τραβήξουν το κρασί.

  9. 9

    Κατά διαστήματα τινάζουμε την κατσαρόλα (τις αντινάσσουμε) πάνω-κάτω, κρατώντας την με τα δύο χέρια μαζί με το καπάκι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

Από

meloula
meloula @cook_8456933
στις
,Κύπρος