Πουντζαμπή κουνουπίδι
Έιναι ινδική συνταγή πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη αρέσει και σε αυτούς που δεν θέλουν να ακούσουν ούτε προφορικά κουνουπίδι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή δεν ρίχνουμε πολύ νερό γιατί θα γίνει λαπάς το κουνουπίδι και δεν θα τρώγεται.
Υλικά
-
ελαιόλαδο
-
2 μέτρια κρεμμύδια
-
1 μέτριο κουνουπίδι
-
2 πατάτες
-
1 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά {κίτρινη σκόνη λέγεται και τούρμρικ}
-
1 1/2 κουταλάκι γλυκού γκαραμ μασσάλα
-
αλάτι και πιπέρι
-
φρέσκο κολίαντρο αν βρείτε αλλιώς μαϊντανό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα κρεμμύδια καρέ.
-
2
Βάζω στη φωτιά μια αντικολητική κατσαρόλα, προσθέτω ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο ρίχνω το κρεμμύδι μέσα.
-
3
Μετά καθαρίζουμε το κουνουπίδι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε μπολ με νερό, το νερό πρέπει να καλύπτει το κουνουπίδι. (αυτό το κάνουμε για να πλυθεί καλά το κουνουπίδι)
-
4
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
-
5
Όταν ξανθύνει το κρεμμύδι βάζουμε τον κουρκουμά, μετά από λίγο βάζω το γκαραμ μασσάλα, αλάτι και πιπέρι.
-
6
Ρίχνω τις πατάτες.
-
7
Ξεπλένω το κουνουπίδι και το ρίχνω στη κατσαρόλα, την σκεπάζω και αφήνω να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά.
-
8
Το ανακατεύω αργά ώστε να μη διαλύσει το κουνουπίδι.
-
9
Αν χρειαστεί ρίχνω λίγο νερό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (8)