Πουρέκια με χαλλούμι
Πολύ νόστιμα Κυπριακά μπουρεκάκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα πουρέκια αυτά τα έφτιαχναν κυρίως στην περιοχή της Μεσσαορίας.
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
-
1/2 φλιτζάνι λάδι
-
1 φλιτζάνι παρά 1 εκατοστό νερό
-
1 πρέζα αλάτι
-
Για τη γέμιση
-
1 χαλλούμι τριμμένο (240 γρ. περίπου)
-
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-
1 κρεμμυδάκι μέτριο ψιλοκομμένο
-
δυόσμο ξηρό (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνετε στο αλεύρι το αλάτι και το λάδι και τρίβετε με τα δάκτυλα να γίνει σαν ψίχουλα.
-
2
Ρίχνετε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνετε. Αφήνετε τη ζύμη για 30 λεπτά, σκεπάσμένη με πετσέτα.
-
3
Σωτάρετε με το λάδι το κρεμμύδι να μαραθεί. Το ρίχνετε (μαζί με το λάδι) στο τριμμένο χαλλούμι, καθώς και λίγο δυόσμο. Το μίγμα να είναι σφικτό.
-
4
Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 κομμάτια.
-
5
Ανοίγετε με τον πλάστη φύλλο λεπτό στρογγυλό μεγάλο. Βάζετε 1 κουταλιά γέμιση στο μισό φύλλο σε κανονικές αποστάσεις και την πιέζετε να γίνει επίπεδη.
-
6
Διπλώνετε το άλλο μισό φύλλο πάνω από τη γέμιση και κόβετε τα πουρέκια τετράγωνα περίπου 7x7 εκ.
-
7
Τα ψήνετε στο 'σάτζιν' ή σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, το οποίο να είναι ήδη ζεσταμένο. Γυρίζετε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)