Πουρές Αρακά
Μια και έχουμε μπει πλέον στην άνοιξη, και μπορούμε να βρούμε φρέσκο αρακά, σας προτείνω έναν εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος, εύκολο, γρήγορο και νοστιμότατο. Επίσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να φάνε τα παιδιά τον αρακά. Είναι ένας καταπράσινος, πρωτότυπος πουρές.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύει ιδανικά κρεατικά ή ψάρια. Τρώγεται πολύ ευχάριστα και κρύος. Το σκόρδο ταιριάζει πάρα πολύ. Οι αναλογίες λεμονιού, λαδιού είναι κατά βούληση
Υλικά
-
1/2 κιλό αρακά
-
2 λεμόνια
-
1/2 του ποτηριού παρθένο ελαιόλαδο
-
Αλάτι, πιπέρι
-
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τον αρακά ώστε να είναι κατάλληλος για βρώση.
-
2
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τον αρακά, αφού τον έχουμε στραγγίσει, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και τέλος το ελαιόλαδο σταδιακά.
-
3
Αφού ενωθούν όλα τα υλικά και γίνει ο αρακάς βελουτέ, σερβίρουμε.
-
4
Καλή σας όρεξη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)