κύρια φωτογραφία συνταγής Πουρές Αρακά
λεμοναδα
λεμοναδα @cook_8468377
,Ελλαδα

Μια και έχουμε μπει πλέον στην άνοιξη, και μπορούμε να βρούμε φρέσκο αρακά, σας προτείνω έναν εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος, εύκολο, γρήγορο και νοστιμότατο. Επίσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να φάνε τα παιδιά τον αρακά. Είναι ένας καταπράσινος, πρωτότυπος πουρές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύει ιδανικά κρεατικά ή ψάρια. Τρώγεται πολύ ευχάριστα και κρύος. Το σκόρδο ταιριάζει πάρα πολύ. Οι αναλογίες λεμονιού, λαδιού είναι κατά βούληση

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1/2 κιλό αρακά
  2. 2 λεμόνια
  3. 1/2 του ποτηριού παρθένο ελαιόλαδο
  4. Αλάτι, πιπέρι
  5. 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τον αρακά ώστε να είναι κατάλληλος για βρώση.

  2. 2

    Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τον αρακά, αφού τον έχουμε στραγγίσει, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και τέλος το ελαιόλαδο σταδιακά.

  3. 3

    Αφού ενωθούν όλα τα υλικά και γίνει ο αρακάς βελουτέ, σερβίρουμε.

  4. 4

    Καλή σας όρεξη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

dinalala
dinalala @cook_8456183
πολυ μ αρεσει αυτη η βελουτε σουπα...εδω στην αυστρια δεν βαζουν λεμονι και στο τελος που βραζει βαζουν γαλα και τα δινουν μια βραση ακομα...απλα υπεροχη\n

Από

λεμοναδα
λεμοναδα @cook_8468377
στις
,Ελλαδα