Πουρές φιδάκι και προσωπάκι
Πουρές που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους,θα συνοδεύσει το κρέας ή το κοτόπουλό σας!! Συνταγή από σάιτ.bettycrocker
Λίγα μυστικά ακόμα
Φυσικό χρώμα στον πουρέ σας μπορείτε να δώσετε με βρασμένο και πολτοποιημένο σπανάκι ή αρακά για πράσινο, βρασμένα και πολτοποιημένα καρότα να έχετε πορτοκαλί χρώμα και πατζάρια για να αποκτήσετε από ροζ έως μωβ, ανάλογα πόσο πολτό θα προσθέσετε!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πατάτες με τον κύβο, τις στραγγίζουμε καλά.
-
2
Λιώνουμε τις πατάτες με πολτοποιητή πατάτας ή στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα. Ανακατεύουμε να γίνει αφράτος πουρές. Προσθέτουμε το αλάτι και μοσχοκάρυδο.
-
3
Ρίχνουμε το χρώμα και ανακατεύουμε μέχρι να χρωματιστεί ομοιόμορφα ο πουρές.
-
4
Βάζουμε σε κορνέ με μεγάλο στόμιο ή σε σακούλα τροφίμων, κόβουμε μια τρύπα στην μια γωνία της. Σχεδιάζουμε το φιδάκι στο πιάτο, βάζουμε 2 φέτες ελιάς για τα μάτια. Παίρνουμε την πιπεριά από τις ελιές και την βάζουμε για γλώσσα.
-
5
Κρατάμε πουρέ δίχως να τον χρωματίσουμε, βάζουμε πλαστική μεμβράνη σε μπολ ή σε φλυτζάνι [να μην κολλήσει ο πουρές] ρίχνουμε τον πουρέ να πάρει στρογγυλό σχήμα προσώπου. Γυρίζουμε ανάποδα και ξεφορμάρουμε στο πιάτο μας, αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη και διακοσμούμε.
-
6
Βάζουμε φέτες ελιάς για μάτια, ένα κομματάκι ελιάς για μύτη, κόβουμε στη μέση μια ελιά και κολλάμε για αυτιά, ή βάζουμε φέτες μανιτάρια για αυτιά. Για μαλλιά βάζουμε πολύ ψιλοκομμένο μαρούλι.
Σχόλια (2)