Πουρές φούρνου με χρωματιστά λαχανικά
Η συνταγή είναι εμπνευσμένη απο την Κεντρική Ευρωπαική κουζίνα,αλλά χωρίς το κρέας. Εύκολη, για ένα χορταστικό χορτοφαγικό κυρίως πιάτο
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή η συνταγή ταιριάζει με ωραία μαύρη μπυρίτσα! Μπορείτε να παραλείψετε τα χορτοφαγικά λουκάνικα,αλλα ταιριάζουν πολύ κ κανουν το πιάτο πιο ελαφρύ κ υγιεινό απ το αν είχε κρέας.
Υλικά
-
1 κιλό πατάτες
-
1 κόκκινη πιπεριά
-
1 κίτρινη πιτεριά
-
10 μανιτάρια
-
3 λουκάνικα σόγιας (προεραιτικά)
-
αλάτι, πιπέρι
-
σκόρδο σκονη
-
1 κύβο λαχανικών
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες με τον κύβο. Μόλις ετοιμαστούν, μετά απο 20' περίπου, τις κάνουμε πουρέ με το μίξερ χειρός. Εγώ βάζω και λίγο απ' τον ζωμό τους και τον κάνω αρκετά αραιό.
-
2
Σε ενα τηγάνι μαραίνουμε τις πιπεριές τις οποίες έχουμε κόψει σε κυβάκια και τα μανιτάρια σε φέτες (δεν βάζω ούτε λάδι ούτε βούτυρο για να είναι πιο ελαφρύ) για περίπου 20'.
-
3
Αν έχουμε λουκάνικα σόγιας, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα προσθέτουμε επίσης στο τηγανι.
-
4
Προσθέτουμε αλατάκι (με μέτρο), πιπέρι και σκορδάκι.
-
5
Σε ένα πυρέξ, βάζουμε τον πουρέ στη βάση και απο πάνω το πολύχρωμο μείγμα λαχανικών μας. Πασπαλίζουμε με τα τυράκια και την φρυγανιά και τοποθετουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200,μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να κάνουν κρούστα με την φρυγανιά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια