Πουρές Γλυκοπατάτας

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
3 ψήφοι
xridrakidou, 05.01.09
Πουρές Γλυκοπατάτας
photo: tinastav

Συνταγή από:

xridrakidou

9 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 γλυκοπατάτα
  • 100 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι άσπρο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με πατάτες
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Κρέμα γάλακτος
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε την πατάτα σε κατσαρόλα που θα την σκεπάζει το νερό.
  2. Είναι έτοιμη όταν ξεφλουδίζει αμέσως.
  3. Την πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο Multi ρίχνοντας μέσα την κρέμα γάλακτος την οποία έχουμε ζεστάνει λίγο πριν σε ένα κατσαρολάκι.
  4. Προσθέτουμε και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.

Σχετικές συνταγές

    3 Όλα

    #
    Σχόλιο από laracroft, 3-11-09  
    Πηρα γλυκοπατατες στο σουπερμαρκετ (γενικα οταν βρισκω κατι ασυνηθιστο το παιρνω) και δεν ηξερα τι να τις κανω... πολυ ωραιο! εβαλα και τριμμενο μοσχορακυδο. α και αντικατεστησα λιγη κρεμα με γαλα για λιγοτερο παχυντικο :-)
    #
    Σχόλιο από iro.p, 14-3-10  
    To mosxokarudo tou tairiazei kataplhktika thanks lara
    #
    Σχόλιο από tinastav, 1-2-14  
    ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΡΩΜΑ..!

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από laracroft, 3-11-09  
    Πηρα γλυκοπατατες στο σουπερμαρκετ (γενικα οταν βρισκω κατι ασυνηθιστο το παιρνω) και δεν ηξερα τι να τις κανω... πολυ ωραιο! εβαλα και τριμμενο μοσχορακυδο. α και αντικατεστησα λιγη κρεμα με γαλα για λιγοτερο παχυντικο :-)
    #
    Σχόλιο από iro.p, 14-3-10  
    To mosxokarudo tou tairiazei kataplhktika thanks lara
    #
    Σχόλιο από tinastav, 1-2-14  
    ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΡΩΜΑ..!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Πατάτα
    Στη χώρα μας δεν έγινε γνωστή παρά τον 19ο αιών...
    Πώς καταψύχω πατάτες
    Η κατάψυξη μας βγάζει πολλές φορές από τη δύσκο...

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    λαχανικα
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της Aggeliki Otinanai