Πουρές Μήλου 2
Αν έχετε βαρεθεί το ρύζι και τις πατάτες, ο πουρές από μήλο είναι ένας πρωτότυπος και γευστικός τρόπος να συνοδεύσετε τα φαγητά σας και να εντυπωσιάσετε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε, μπορείτε να μη βάλετε το σουσάμι, αλλά νομίζω πως του ταιριάζει. Σπάει τη μονοτονία και τον κάνει τραγανιστό. Ταιριάζει υπέροχα με κυνήγι και χοιρινό!
Υλικά
-
1300 γρ. μήλα golden
-
40 γρ. βούτυρο φρέσκο αλατισμένο
-
250 ml λευκό κρασί
-
20 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
-
2 γαρύφαλλα
-
δυόσμο ψιλοκομμένο
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα μήλα.
-
2
Κόβουμε κάθε μήλο στα 4 και το κάθε τέταρτο στη μέση.
-
3
Βράζουμε το κρασί για 2 λεπτά.
-
4
Το αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα γαρύφαλλα.
-
5
Ρίχνουμε αμέσως τα κομμάτια των μήλων στο κρασί για να μη μαυρίσουν.
-
6
Αλατίζουμε.
-
7
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα για 8 περίπου λεπτά.
-
8
Προσθέτουμε το δυόσμο και το πιπέρι.
-
9
Βράζουμε άλλα 5-7 λεπτά σε σκεπασμένη κατσαρόλα.
-
10
Αφού απορροφηθεί το κρασί και τα μήλα μαλακώσουν, λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο ή στο μύλο των λαχανικών.
-
11
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι κι ανακατεύουμε.
-
12
Προσθέτουμε το βούτυρο, ζεσταίνουμε ελαφρώς τον πουρέ και σερβίρουμε αμέσως.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια