Πουρές πατάτα - καρότο
Ένα πολύ νόστιμο, εύκολο και γρήγορο συνοδευτικό για κρέας και ψάρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να παραλείψουμε το καρότο. Εγώ προσωπικά το χρησιμοποιώ κυρίως για το χρώμα του. Καλή όρεξη!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και το καρότο σε μικρά κομμάτια.
-
2
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο όσο να τα καλύψει. Προσθέτουμε το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνει λίγο νεράκι στην κατσαρόλα.
-
3
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και με ένα πιρούνι αρχίζουμε να τα λιώνουμε. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τη μαργαρίνη και λίγο λίγο γάλα μέχρι που να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα με την πυκνότητα που θέλουμε.
-
4
Προσθέτουμε και το πιπέρι και σερβίρουμε ζεστό.
Σχόλια (4)