κύρια φωτογραφία συνταγής Πουρές πατάτα - καρότο
Melinaki_Mou
Melinaki_Mou @cook_8488805

Ένα πολύ νόστιμο, εύκολο και γρήγορο συνοδευτικό για κρέας και ψάρι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να παραλείψουμε το καρότο. Εγώ προσωπικά το χρησιμοποιώ κυρίως για το χρώμα του. Καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 6-7 πατάτες
  2. 1 1/2 κ.σ. μαργαρίνη
  3. γάλα όσο πάρει
  4. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και το καρότο σε μικρά κομμάτια.

  2. 2

    Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο όσο να τα καλύψει. Προσθέτουμε το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνει λίγο νεράκι στην κατσαρόλα.

  3. 3

    Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και με ένα πιρούνι αρχίζουμε να τα λιώνουμε. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τη μαργαρίνη και λίγο λίγο γάλα μέχρι που να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα με την πυκνότητα που θέλουμε.

  4. 4

    Προσθέτουμε και το πιπέρι και σερβίρουμε ζεστό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Carolinaki
Carolinaki @cook_8482512
Έτσι μου τον έμαθε και η μητέρα μου, αλλά χωρίς καρότο. Και με καρότο, μια χαρά είναι, δίνει όντως χρώμα!

Από

Melinaki_Mou
Melinaki_Mou @cook_8488805
στις