Πουρές πατάτας σουφλέ
Υλικά
-
6 μεγάλες πατάτες βρασμένες περασμένες από το blender
-
3 κουταλιές βούτυρο
-
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
-
5 φέτες μπέϊκον σε κομματάκια
-
1 κουτί ψιλοκομμένα και καλά σωταρισμένα μανιτάρια
-
5 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια
-
2 κροκάδια
-
μοσχοκάρυδο
-
4 ασπράδια
-
500 γρ. τριμμένο κασέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε τον πουρέ με το βούτυρο και την κρέμα καλά.
-
2
Προσθέτουμε μπέικον, ζαμπόν, κρόκους, μανιτάρια, μοσχοκάρυδο και το μισό τυρί.
-
3
Αλείφουμε με βούτυρο 1 πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα.
-
4
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την αναμειγνύουμε προσεκτικά με το υπόλοιπο τυρί.
-
5
Απλώνουμε στην επιφάνεια το μείγμα μαρέγκα - τυρί.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμών να ροδίσει το τυρί.
Σχόλια (11)