κύρια φωτογραφία συνταγής Πουρές σπανάκι µε πράσο και άνηθο

Πουρές σπανάκι µε πράσο και άνηθο

1 μάγειρας σκοπεύει να τη μαγειρέψει
Adamantiaz
Adamantiaz @cook_130176a

Πουρές σπανάκι µε πράσο και άνηθο, από την κα.Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το www.argiro.gr

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια συνταγή από το www.argiro.gr  της κας. Μπαρμπαρίγου Το έκανα βάζοντας αντί για μαργαρίνη, βούτυρο.  

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
5-6 άτομα
  1. 1 1/2 κιλό σπανάκι πλυμένο
  2. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. 1 πράσο ψιλοκομμένο
  4. 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  5. 200 γραμμ. τυρί κρέμα
  6. 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  7. αλάτι
  8. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεματάμε το σπανάκι για 1΄ σε βραστό νερό. Τα στραγγίζουμε. Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 6΄- 7΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά της κατσαρόλας, περίπου 7΄- 8΄.

  2. 2

    Ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τον άνηθο.

  3. 3

    Ανακατεύουμε καλά να πολτοποιηθούν και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Adamantiaz
Adamantiaz @cook_130176a
στις