Πουρές σπανάκι µε πράσο και άνηθο
Πουρές σπανάκι µε πράσο και άνηθο, από την κα.Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το www.argiro.gr
Λίγα μυστικά ακόμα
Μια συνταγή από το www.argiro.gr της κας. Μπαρμπαρίγου Το έκανα βάζοντας αντί για μαργαρίνη, βούτυρο.
Υλικά
-
1 1/2 κιλό σπανάκι πλυμένο
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. μαργαρίνη
-
1 πράσο ψιλοκομμένο
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
200 γραμμ. τυρί κρέμα
-
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεματάμε το σπανάκι για 1΄ σε βραστό νερό. Τα στραγγίζουμε. Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 6΄- 7΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά της κατσαρόλας, περίπου 7΄- 8΄.
-
2
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τον άνηθο.
-
3
Ανακατεύουμε καλά να πολτοποιηθούν και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια