κύρια φωτογραφία συνταγής Πουτίγκα 2
Elepe
Elepe @cook_8451657
Karpenisi,

Σχετικά εύκολο γλυκό, που θα αρέσει στους πραγματικούς γλυκατζήδες

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή μου την έδωσαν από τα μέρη της Θεσσαλίας. Το παντεσπάνι, τις περισσότερες φορές, τό κάνω σε ανύποπτο χρόνο και το βάζω στον καταψύκτη. Καλύτερα ακόμη είναι το παντεσπάνι με το σιρόπι να του αφήσουμε μία νύκτα και μετά να βάλουμε την κρέμα, ούτως ή άλλως πρέπει να μείνει μια νύκτα και μετά να το σερβίρουμε. Γράφω πρώτη φορά και ελπίζω να τα έγραψα σωστά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
  2. 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  3. 2 κ.σ. σιμιγδάλι χονδρό
  4. 1 φακελάκι μπέκιν
  5. 2 κ.γλ. κακάο
  6. 2 κ.γλ. κανέλλα
  7. 1 κούπα τσαγιού αλεύρι
  8. ΣΙΡΟΠΙ
  9. 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
  10. 2 κούπες τσαγιού νερό
  11. 2 βανίλιες
  12. ΚΡΕΜΑ
  13. 1 ζαχαρούχο γάλα & 3 κουτιά του ζαχαρούχου φρέσκο γάλα
  14. 2 κ.σ. βιτάμ
  15. 6 κ.σ. νισιστέ που το διαλύω καλά σε λίγο γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι και νερό σε μαρέγκα.

  2. 2

    Κτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν, ρίχνουμε τα άλλα υλικά και τέλος τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με δύο κουτάλια απαλά. Ψήσιμο στους 175 περίπου 20-25 λεπτά να ξεκολλάει από το ταψί. Το ταψί να είναι το μέγεθος που μετά το κέικ χωράει στο στρογγυλό ταψάκι της tupper, αν δεν έχουμε, το αφήνουμε στο ταψί και εκεί ρίχνουμε σιρόπι και κρέμα, γιατί η κρέμα χύνεται στο πλάι.

  3. 3

    Βράζουμε το σιρόπι κανονικά και περιχύνουμε το παντεσπάνι.

  4. 4

    Για την κρέμαβάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το νισιστέ που έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα, αν είναι πηχτή την αραιώνουμε με λίγο γάλα.

  5. 5

    Ρίχνουμε την κρέμα στο κρύο παντεσπάνι και από πάνω ψιλοκομμένο αμύγδαλο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

Άντρη
Άντρη @cook_8450544
Γειά σας!Δεν κατάλαβα ακριβώς αλλά εννοείς οτι το σκεύος που θα ψήσουμε θα πρέπει να είναι ψηλό για να πάρει και την κρέμα? Αν ναι για τι μεγέθη μιλάμε?Έχει σημασία αν το ένα πρεέι να είναι κρύο και το άλλο ζεστό?Νομιζω το δοκίμασα αυτό το γλυκό στη νύφη μου στα Τρίκαλα, και είναι πραγματικά υπέροχο!!Θα το δοκιμάσω!

Από

Elepe
Elepe @cook_8451657
στις
Karpenisi,