κύρια φωτογραφία συνταγής Πουτίγκα με μπαγιάτικο ψωμί και μήλα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
1 μέτριο ταψάκι
  1. 4 φλιτζ. τσαγιού μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα, κομμένο σε κυβάκια
  2. 1 κ.σ. κανέλα
  3. 1 μεγάλο μήλο κομμένο σε κυβάκια
  4. 4 κ.σ. ξανθή σταφίδα
  5. 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  6. 1 κ.σ. βούτυρο
  7. 1 φλιτζ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη
  8. 1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ το ψωμί με το μήλο, τις σταφίδες και την κανέλα.

  2. 2

    Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και το βάζετε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και να λιώσει το βούτυρο.

  3. 3

    Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και προσθέτετε το καυτό μείγμα του γάλακτος.

  4. 4

    Ανακατεύετε και ρίχνετε το νέο μείγμα στο μπολ με το ψωμί και αδειάσετε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι.

  5. 5

    Τοποθετείτε το ταψάκι μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί και προσθέτετε καυτό νερό να σκεπαστεί το μικρό ταψί κατά 2 δάχτυλα.

  6. 6

    Ψήνετε την πουτίγκα στον προθερμασμένο φούρνο για 50-50 λεπτά περίπου, μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι που θα μπήξετε στο κέντρο της πουτίγκας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Λίλα
Λίλα @cook_beelila
Πολύ καλή η ιδέα σου.Κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο η συνταγή σου και με τσουρέκι κομμένο σε κύβους!

Από

sweeney
sweeney @cook_8450967
στις
,Ελλάδα