Πουτίγκα Μερέντας
Με την αγαπημένη σε όλους γεύση μερέντας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι από ένα παλιό βιβλιαράκι συνταγών των προϊόντων JACOBS SUCHARD/PAVLIDES με τον τίτλο"...γλυκύτατόν μου πάθος".
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Βράζουμε το μίγμα για 1-2 λεπτά.
-
2
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ζελατίνη, αφού την έχουμε μουσκέψει.
-
3
Τέλος, ρίχνουμε τα αυγά (χτυπημένα) και κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά.
-
4
Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη.
-
5
Στο ένα μέρος προσθέτουμε τη μερέντα και ανακατεύουμε καλά.
-
6
Ετοιμάζουμε τη φόρμα, δηλ. την βουτυρώνουμε και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
-
7
Όταν κρυώσει η κρέμα, προσθέτουμε τη σαντιγύ, μισή στο ένα μέρος της κρέμας και μισή στο άλλο με τη μερέντα.
-
8
Ρίχνουμε στη φόρμα πρώτα το ένα μέρος της κρέμας και μετά το άλλο με τη μερέντα.
-
9
Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.
-
10
Αν θέλουμε, στο σερβίρισμα γαρνίρουμε με σως από μερέντα αραιωμένη με λίγο κονιάκ.
Σχόλια (13)