ΑΡΓΥΡΗ
ΑΡΓΥΡΗ @argyri1968
Ζάκυνθος,

Με την αγαπημένη σε όλους γεύση μερέντας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι από ένα παλιό βιβλιαράκι συνταγών των προϊόντων JACOBS SUCHARD/PAVLIDES με τον τίτλο"...γλυκύτατόν μου πάθος".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 500 γρ. γάλα
  2. 80 γρ. ζάχαρη
  3. 5 φύλλα ζελατίνας
  4. 1 κουτί μερέντα
  5. 300 γρ. σαντιγύ
  6. λίγη βανίλια
  7. λίγο αλάτι
  8. λίγο κονιάκ και λίγη μερέντα για σως σερβιρίσματος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Βράζουμε το μίγμα για 1-2 λεπτά.

  2. 2

    Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ζελατίνη, αφού την έχουμε μουσκέψει.

  3. 3

    Τέλος, ρίχνουμε τα αυγά (χτυπημένα) και κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά.

  4. 4

    Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη.

  5. 5

    Στο ένα μέρος προσθέτουμε τη μερέντα και ανακατεύουμε καλά.

  6. 6

    Ετοιμάζουμε τη φόρμα, δηλ. την βουτυρώνουμε και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

  7. 7

    Όταν κρυώσει η κρέμα, προσθέτουμε τη σαντιγύ, μισή στο ένα μέρος της κρέμας και μισή στο άλλο με τη μερέντα.

  8. 8

    Ρίχνουμε στη φόρμα πρώτα το ένα μέρος της κρέμας και μετά το άλλο με τη μερέντα.

  9. 9

    Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.

  10. 10

    Αν θέλουμε, στο σερβίρισμα γαρνίρουμε με σως από μερέντα αραιωμένη με λίγο κονιάκ.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

Από

ΑΡΓΥΡΗ
ΑΡΓΥΡΗ @argyri1968
στις
Ζάκυνθος,