Πουτίγκα

Bαθμολογία: 4.7143
       
 
14 ψήφοι
virginia, 19.01.08

Περιγραφή

Βασικά, είναι κάτι σαν καρυδόπιτα με μια τέλεια και πλούσια κρέμα από πάνω!!
Πουτίγκα
photo: pinalaki

Τι χρειαζόμαστε:

Για την κρέμα:
  • 1 ζαχαρούχο
  • 1 φάκελο garni
  • 3 άνθος αραβοσίτου ΣΤΙΓΜΗΣ με γεύση βανίλια
  • 1lt γάλα

Για το παντεσπάνι:
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. τρυμμένο καρύδι
  • 1 φακ. μπέικιν
  • 1 βανίλια ή ξύσμα λεμονιού/πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. κανέλα

Για το σιρόπι:
  • 2 1/5 φλ. νερό
  • 1 1/5 φλ. ζάχαρη
  • φλούδα και λίγο χυμό από λεμόνι

  • μπόλικο τριμμένο καρύδι για πασπάλισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Εποχιακά: Χριστουγέννων
Διατροφή: Χορτοφαγική
Σερβίρει: 10 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 12 ώ (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 90' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ το garni με το ζαχαρούχο για 2'-3'. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα άνθη αραβοσίτου με το γάλα.
  2. Ενώνουμε τις δύο κρέμες, χτυπάμε για 2'-3' ακόμη και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 18 ώρες.
  3. Για το παντεσπάνι, χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρομένο ταψί και ψήνουμε στους 180°C για 45'-1h, ανάλογα με τον φούρνο.
  5. Περίπου 20' πριν βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι.
  6. Μόλις γίνει το παντεσπάνι, περιμένουμε 3'-5', αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το σιρόπι, προσέχοντας να πάει παντού (να μην είναι αλλού ξερή και αλλού πολύ ζουμερή).
  7. Αφήνουμε εκτός ψυγείου μέχρι την επόμενη μέρα, οπότε θα επικαλύψουμε όλη την επιφάνεια ΚΑΙ τα πλαϊνά του παντεσπανιού με την κρέμα.
  8. Τέλος, πασπαλίζουμε με μπόλικο καρύδι από πάνω και βάζουμε για λίγο ακόμα στο ψυγείο. Μετά από 1 ώρα περίπου, τρώμε!!

Λίγα μυστικά ακόμα

1) Είναι πολύ γιορταστικό γλυκό, δεν είναι κάτι που φτιάχνεις κά8ε μέρα, γι' αυτό και είναι αρκετά μπελαλίδικο, αλλά αξίζει τον κόπο. Την συνταγή μου την έχει δώσει η θεία μου από τη Λάρισα. Εκεί το φτιάχνουν παραδοσιακά τα Χριστούγεννα και υπάρχει, λέει, και ένα πολύ γνωστό ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει τέτοιες παρόμοιες πουτίγκες και γίνονται ανάρπαστες. Η κρέμα πάντως σε συνδυασμό με το καρύδι είναι θεϊκή!!
2) Υποτίθεται, οτί τα αυγά πρέπει να τα χωρίσεις και να χτυπήσεις μαρέγκα, γιατί έτσι φουσκώνει καλύτερα. Εγώ τα κάνω όλα μαζι για ευκολία και φουσκώνει μια χαρά! Επίσης, το έχω κάνει και με φαριναπ και με κανονικό αλεύρι και δεν έχω δει και την τρομερή διαφορά, ίσως είναι λίγο καλύτερο με το φαριναπ.
3) Προσοχή χρειάζεται στο σκεύος που θα το βάλουμε και θα είναι και το τελικό που θα το σερβίρουμε. Κανονικά, αυτό το γλυκό πρέπει να μπει σε ένα κοίλο σκεύος (κάτι σαν κι αυτά που βάζουν τα οικογενειακά προφιτερόλ τα ζαχαροπλαστεία, αλλά πιο μεγάλο), ώστε και το παντεσπάνι να είναι χοντρό αλλά και η στρώση της κρέμας από πάνω να είναι πλούσια και παχιά. Δηλαδή, ουσιαστικά δεν κόβεται με το μαχαίρι σαν τούρτα, αλλά με την κουτάλα. Εγώ ακόμα τέτοια "λεκανοειδή" πιατέλα τόσο μεγάλη δεν έχω βρει, το κάνω σε ταψί Νο28-30 και μετά το βάζω σε πιατέλα Νο30-33 για να πάει και η κρέμα στο πλάι.

Σχετικές συνταγές

    35 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 19-1-08  
    Ακριβώς την ίδια φτιάχνω και γω...
    Ίδιες δοσολογιές ίδια υλικά...
    Είναι θεά!!!!
    #
    Σχόλιο από NTINA, 19-1-08  
    Mπορεις να το πεις και εκμεκ ,νοστιμοτατο.
    Για την πουτιγκα εχω αλλη αποψη.
    #
    Σχόλιο από mama, 19-1-08  
    Το εκμέκ δεν είναι αυτό που είναι σαν καταίφι με κρέμα απο πάνω?
    #
    Σχόλιο από NTINA, 19-1-08  
    που γινετε ομως και με παντεσπανι και με μπαγιατικο τσουρεκι μουσκεμενο στο γαλα και ροδισμενο στο φουρνο.Η ΠΟΥΤΙΓΚΑ παντως η βασικη δεν εχει καμμια σχεση με αυτο ,αλλα περι ορεξεως ....
    #
    Σχόλιο από mama, 19-1-08  
    Ντινάκι ανέβασε όποτε μπορείς να δοκιμάσουμε και απο αυτη...!!:)
    #
    Σχόλιο από NTINA, 19-1-08  
    ΜΑΜΑ ,εχω βαλει μια εδω και καιρο ,δες και πες μου αν σου αρεσει.ΦΙΛΙΑ.
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 20-1-08  
    μπράβο κορίτσια! Πάνω που σκεφτόμουν να κάνω έα γλυκό για το γραφείο. Και μια και αναφέρατε την πουτιγκα θα ανεβασω μια, κερκυραική, που έιναι εύκολη και νόστιμη!κι αληθινή πουτιγκα!
    #
    Σχόλιο από joannaa, 25-12-08  
    Ενθουσιαστηκαν ολοι σημερα που τη σερβιρα!Μπραβο!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 17-12-11  
    ναι...αυτο ειναι γλυκακι το φτιαχναμε καθε χριστουγεννα στο πατρικο μου....τα χριστουγεννα !!!!!!!!εχετε φαει ποτε την αυθεντικη πουτιγκα τυρναβου? ειναι κατι παρομοιο....νοστιμοτατη!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΟΠΗΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, 17-1-12  
    Η πιο ωραια κρεμα που εχω φαει ποτε συγχαρητηρια σ'αυτους που την σκεφτηκαν πρωτοι!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 1-4-12  
    την ίδια συνταγή έχω και εγώ!! είναι πολύ νόστιμη!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 1-4-12  
    οντωσ το φτιαχνουμε τα χριστουγεννα!! ναι υπαρχει και στη λαρισα και στα φαρσαλα συγκεκριμένα!!! αν ερθετε λοιπον μην παραλείψετε να δοκιμάσετε!!
    #
    Σχόλιο από tigerlin, 22-4-12  
    Σ ευχαριστω!!! Πολυ καλη η συνταγη!!! Την εκανα το Μ. Σαββατο! Ηταν καταπληκτικη!!!
    Την εκανα σε μετριο μακροστενο πυρεξ, οπου και την σιροπιασα. Την ξεφορμαρα σε μεγαλυτερο και περιεχυσα την κρεμα. Πηγε παντου και στα πλαγια. Ηταν πολυ πλουσια και υπεροχη!!!! Την εκανα σε πυρεξ, για να την σκεπασω με μεμβρανη στο ψυγειο και να μην παιρνει μυρωδιες απο τα τροφιμα!!! Σ ευχαριστω και παλι!!!!
    #
    Σχόλιο από kosnan, 13-5-12  
    Καλησπέρα.Θελω να δοκιμασω την συνταγη , απλα θα ήθελα να επιβεβαιωσω οτι η κρεμα χρειαζεται 18 ωρες στο ψυγείο.Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από virginia, 13-5-12  
    Ναι, η κρέμα πρέπει να μείνει στο ψυγείο 18 ώρες να αφρατέψει. Εν τω μεταξύ, έχετε ψήσει και σιροπιάσει το παντεσπάνι και ύστερα καλύπτετε με την κρέμα και προεραιτικά, πασπαλίζετε με τριμμένο καρύδι. Βάζετε ξανά στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σταθεροποιηθεί το γλυκό και μετά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
    Καλή επιτυχία!!
    #
    Σχόλιο από kosnan, 13-5-12  
    Αγαπητή virginia ευχαριστω για την γρήγορη απάντησή σου.Θα ήθελα να σου κανω άλλη μια ερώτηση.Εφτιαξα ήδη την κρέμα και εχω την απορία για τη μιξη ανθους και γάλακτος:το γάλα το ζεσταίνουμε?Η κρέμα δεν εχει δέσει , είναι τελείως νερουλή.Ετσι πρέπει να είναι ή έκανα κάτι λάθος?
    #
    Σχόλιο από virginia, 13-5-12  
    Για την κρέμα με το άνθος, χτυπάμε στο μίξερ για 3-4 λεπτά το άνθος με το κρύο γάλα και είναι έτοιμη. Χρησιμοποιήσατε σίγουρα άνθος αραβοσίτου στιγμής? Αν ναι και η κρέμα παραμένει νερουλή, τότε δεν μπορώ να φανταστώ τι πήγε στραβά και δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω. Διαφορετικά, αν το άνθος δεν ήταν στιγμής, αλλά αυτό που χρειάζεται βράσιμο, τότε θα πρότεινα να βάλετε την κρέμα σε μια κατσαρολίτσα, να την βράσετε μέχρι να πήξει και μόλις κρυώσει να την ενώσετε με την κρέμα του ζαχαρούχου (κι ύστερα να συνεχίσετε κανονικά με την υπόλοιπη διαδικασία). Γευστικά δε νομίζω ότι θα έχει μεγάλη διαφορά, αλλά για την υφή της κρέμας, και συνεπώς για την εμφάνιση του γλυκού, δεν μπορώ να ξέρω.. Στην χειρότερη περίπτωση, για να μην πάει χαμένος ο κόπος ούτε τα υλικά σας (δεν υπάρχει λόγος άλλωστε, αφού πιστεύω ότι η γεύση θα είναι εξίσου καλή) μπορείτε να κάνετε κάτι σαν triffle, είτε ατομικά σε ποτήρια είτε ένα μεγάλο σε μεγάλο γυάλινο μπολ, δηλαδή εναλλαγές στρώσεων τριμμένου/μαδιμένου παντεσπανιού-κρέμας-καρυδιού (τελειώνοντας με κρέμα και καρύδι).
    #
    Σχόλιο από kosnan, 14-5-12  
    Δυστυχως δεν μπορεσα να σωσω την κρεμα διοτι την είχα αναμείξει ήδη με το ζαχαρούχο.Οπότε σήμερα θα δοκιμάσω νέα!Το ζαχαρούχο ΔΕΝ το αναμιγνυουμε με νερό , σωστά?
    #
    Σχόλιο από virginia, 15-5-12  
    Συγνώμη που αργώ να απαντήσω, ελπίζω να μην είναι πολύ αργά..
    Λυπάμαι που η πρώτη προσπάθεια απέτυχε (ακόμα και με το ζαχαρούχο θα έπηζε αν έβραζε, αλλά θα ήταν σαν μια πιο "βαριά" κρέμα ζαχαροπλαστικής)..
    Σε καμία από τις δυο κρέμες ΔΕΝ βάζουμε νερό. Για την πρώτη, χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρουχο+την σκόνη του garni. Για την δεύτερη, χτυπάμε στο μίξερ τα άνθη στιγμής με το κρύο γάλα. Στη συνέχεια, ενώνουμε τις δύο κρέμες.
    Καλή επιτυχία!!
    #
    Σχόλιο από maribou, 7-11-12  
    Αυτη την συνταγη την κάνουνε στην Καρδίτσα και είναι απαιχτή! Τωρα αν μοιάζει με κάποια άλλη πουτιγκα δεν ξέρω αλλά είναι μοναδική!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    23 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 19-1-08  
    Ακριβώς την ίδια φτιάχνω και γω...
    Ίδιες δοσολογιές ίδια υλικά...
    Είναι θεά!!!!
    #
    Σχόλιο από NTINA, 19-1-08  
    Mπορεις να το πεις και εκμεκ ,νοστιμοτατο.
    Για την πουτιγκα εχω αλλη αποψη.
    #
    Σχόλιο από mama, 19-1-08  
    Το εκμέκ δεν είναι αυτό που είναι σαν καταίφι με κρέμα απο πάνω?
    #
    Σχόλιο από NTINA, 19-1-08  
    που γινετε ομως και με παντεσπανι και με μπαγιατικο τσουρεκι μουσκεμενο στο γαλα και ροδισμενο στο φουρνο.Η ΠΟΥΤΙΓΚΑ παντως η βασικη δεν εχει καμμια σχεση με αυτο ,αλλα περι ορεξεως ....
    #
    Σχόλιο από mama, 19-1-08  
    Ντινάκι ανέβασε όποτε μπορείς να δοκιμάσουμε και απο αυτη...!!:)
    #
    Σχόλιο από NTINA, 19-1-08  
    ΜΑΜΑ ,εχω βαλει μια εδω και καιρο ,δες και πες μου αν σου αρεσει.ΦΙΛΙΑ.
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 20-1-08  
    μπράβο κορίτσια! Πάνω που σκεφτόμουν να κάνω έα γλυκό για το γραφείο. Και μια και αναφέρατε την πουτιγκα θα ανεβασω μια, κερκυραική, που έιναι εύκολη και νόστιμη!κι αληθινή πουτιγκα!
    #
    Σχόλιο από joannaa, 25-12-08  
    Ενθουσιαστηκαν ολοι σημερα που τη σερβιρα!Μπραβο!
    #
    Σχόλιο από ΝΟΠΗΛΑΖΑΡΙΔΟΥ, 17-1-12  
    Η πιο ωραια κρεμα που εχω φαει ποτε συγχαρητηρια σ'αυτους που την σκεφτηκαν πρωτοι!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 1-4-12  
    την ίδια συνταγή έχω και εγώ!! είναι πολύ νόστιμη!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 1-4-12  
    οντωσ το φτιαχνουμε τα χριστουγεννα!! ναι υπαρχει και στη λαρισα και στα φαρσαλα συγκεκριμένα!!! αν ερθετε λοιπον μην παραλείψετε να δοκιμάσετε!!
    #
    Σχόλιο από tigerlin, 22-4-12  
    Σ ευχαριστω!!! Πολυ καλη η συνταγη!!! Την εκανα το Μ. Σαββατο! Ηταν καταπληκτικη!!!
    Την εκανα σε μετριο μακροστενο πυρεξ, οπου και την σιροπιασα. Την ξεφορμαρα σε μεγαλυτερο και περιεχυσα την κρεμα. Πηγε παντου και στα πλαγια. Ηταν πολυ πλουσια και υπεροχη!!!! Την εκανα σε πυρεξ, για να την σκεπασω με μεμβρανη στο ψυγειο και να μην παιρνει μυρωδιες απο τα τροφιμα!!! Σ ευχαριστω και παλι!!!!
    #
    Σχόλιο από maribou, 7-11-12  
    Αυτη την συνταγη την κάνουνε στην Καρδίτσα και είναι απαιχτή! Τωρα αν μοιάζει με κάποια άλλη πουτιγκα δεν ξέρω αλλά είναι μοναδική!
    #
    Σχόλιο από thessalonikia, 2-4-13  
    ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΛΕΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ??ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΛΑΣΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ?
    #
    Σχόλιο από elena2323, 16-11-13  
    την έφτιαξα με μεγάλη επιφυλάξει γιατί τρελενομαστε για την πουτίγκα τυρνάβου και φοβόμουν μην απογοιτευτω, αλλά για καλή μ τύχει..ρισκαρα και βγήκε υπέροχη.σε 2 ημέρες εξαφανίστηκε.ακολούθησα όμως πολύ πιστά της οδηγίες ;). συγχαρητήρια.απλά την επόμενη φορά θα κάνω διπλή κρέμα γιατί ήταν τέλεια :).
    #
    Σχόλιο από Κικο, 25-12-13  
    Τελικα μαλλον τα καταφερα! Η κρεμα ειναι πολυ ωραια, το παντεσπανι ο,τι πρεπει! Μας αρεσε πολυ και σιγουρα θα την ξανακανω!
    #
    Σχόλιο από virginia, 26-12-13  
    Χαίρομαι που σας άρεσε. Η κρέμα βγαίνει πολύ αφράτη και 'στέκεται', αν αυτό εννοείται πως βγήκε σφιχτή. Δεν την έχω δοκιμάσει σε άλλα γλυκά, αν σας αρέσει σε γεύση και σε υφή, μπορείτε να δοκιμάσετε. Καλές γιορτές!
    #
    Σχόλιο από katerinoula86, 30-12-13  
    apla...teleia!!!
    #
    Σχόλιο από ΑγγελίναE, 30-12-13  
    Έχω κάνει το παντεσπάνι και η κρέμα είναι στο ψυγείο. Λυπάμαι που το λέω, αλλά για κρέμα πουτίγκας, δε μου άρεσε καθόλου. To garni είναι άσχετο και την κάνει να θυμίζει υπερβολικά σαντιγί - και στην όψη, γιατί είναι σχεδόν κάτασπρη. Σχεδόν λυπάμαι να τη βάλω πάνω στο παντεσπάνι, σκέφτομαι να κάνω άλλη κρέμα...αλλά από την άλλη, αυτή που έφτιαξα θα μου μείνει και θα την πετάξω. Είμαι σε δίλημμα...θα ενημερώσω αύριο που θα την φάμε τι αποφάσισα τελικά!
    #
    Σχόλιο από virginia, 30-12-13  
    Γούστα είναι αυτά.. Προτείνω να περιμένετε μέχρι αύριο, γιατί η υφή αλλά και η γεύση της κρέμας αλλάζουν τελείως αφού μείνει στο ψυγείο αρκετές ώρες. Αν παρ'όλα αυτά δεν σας αρέσει αλλά σας πέτυχε το παντεσπάνι, δοκιμάστε να κάνετε κάτι άλλο με αυτό, είναι μια πολύ νόστιμη καρυδόπιτα.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    11 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από kosnan, 13-5-12  
    Καλησπέρα.Θελω να δοκιμασω την συνταγη , απλα θα ήθελα να επιβεβαιωσω οτι η κρεμα χρειαζεται 18 ωρες στο ψυγείο.Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από virginia, 13-5-12  
    Ναι, η κρέμα πρέπει να μείνει στο ψυγείο 18 ώρες να αφρατέψει. Εν τω μεταξύ, έχετε ψήσει και σιροπιάσει το παντεσπάνι και ύστερα καλύπτετε με την κρέμα και προεραιτικά, πασπαλίζετε με τριμμένο καρύδι. Βάζετε ξανά στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σταθεροποιηθεί το γλυκό και μετά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
    Καλή επιτυχία!!
    #
    Σχόλιο από kosnan, 13-5-12  
    Αγαπητή virginia ευχαριστω για την γρήγορη απάντησή σου.Θα ήθελα να σου κανω άλλη μια ερώτηση.Εφτιαξα ήδη την κρέμα και εχω την απορία για τη μιξη ανθους και γάλακτος:το γάλα το ζεσταίνουμε?Η κρέμα δεν εχει δέσει , είναι τελείως νερουλή.Ετσι πρέπει να είναι ή έκανα κάτι λάθος?
    #
    Σχόλιο από virginia, 13-5-12  
    Για την κρέμα με το άνθος, χτυπάμε στο μίξερ για 3-4 λεπτά το άνθος με το κρύο γάλα και είναι έτοιμη. Χρησιμοποιήσατε σίγουρα άνθος αραβοσίτου στιγμής? Αν ναι και η κρέμα παραμένει νερουλή, τότε δεν μπορώ να φανταστώ τι πήγε στραβά και δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω. Διαφορετικά, αν το άνθος δεν ήταν στιγμής, αλλά αυτό που χρειάζεται βράσιμο, τότε θα πρότεινα να βάλετε την κρέμα σε μια κατσαρολίτσα, να την βράσετε μέχρι να πήξει και μόλις κρυώσει να την ενώσετε με την κρέμα του ζαχαρούχου (κι ύστερα να συνεχίσετε κανονικά με την υπόλοιπη διαδικασία). Γευστικά δε νομίζω ότι θα έχει μεγάλη διαφορά, αλλά για την υφή της κρέμας, και συνεπώς για την εμφάνιση του γλυκού, δεν μπορώ να ξέρω.. Στην χειρότερη περίπτωση, για να μην πάει χαμένος ο κόπος ούτε τα υλικά σας (δεν υπάρχει λόγος άλλωστε, αφού πιστεύω ότι η γεύση θα είναι εξίσου καλή) μπορείτε να κάνετε κάτι σαν triffle, είτε ατομικά σε ποτήρια είτε ένα μεγάλο σε μεγάλο γυάλινο μπολ, δηλαδή εναλλαγές στρώσεων τριμμένου/μαδιμένου παντεσπανιού-κρέμας-καρυδιού (τελειώνοντας με κρέμα και καρύδι).
    #
    Σχόλιο από kosnan, 14-5-12  
    Δυστυχως δεν μπορεσα να σωσω την κρεμα διοτι την είχα αναμείξει ήδη με το ζαχαρούχο.Οπότε σήμερα θα δοκιμάσω νέα!Το ζαχαρούχο ΔΕΝ το αναμιγνυουμε με νερό , σωστά?
    #
    Σχόλιο από virginia, 15-5-12  
    Συγνώμη που αργώ να απαντήσω, ελπίζω να μην είναι πολύ αργά..
    Λυπάμαι που η πρώτη προσπάθεια απέτυχε (ακόμα και με το ζαχαρούχο θα έπηζε αν έβραζε, αλλά θα ήταν σαν μια πιο "βαριά" κρέμα ζαχαροπλαστικής)..
    Σε καμία από τις δυο κρέμες ΔΕΝ βάζουμε νερό. Για την πρώτη, χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρουχο+την σκόνη του garni. Για την δεύτερη, χτυπάμε στο μίξερ τα άνθη στιγμής με το κρύο γάλα. Στη συνέχεια, ενώνουμε τις δύο κρέμες.
    Καλή επιτυχία!!
    #
    Σχόλιο από virginia, 2-4-13  
    Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να βάλω αμύγδαλα, φοβάμαι μήπως αλλάξει η σύσταση και η υφή... Πάντως, αν το δοκιμάσεις, πες μας πως είναι!
    #
    Σχόλιο από peskandritsa32, 23-12-13  
    Γεια σας έκανα την πουτιγκα αλλά έχω μια απορία το σιρόπι πόση ώρα το βράζουμε
    #
    Σχόλιο από virginia, 24-12-13  
    Το σιρόπι πρέπει να είναι σχετικά αραιό, μετρήστε 5 λεπτά από την στιγμή του βρασμού.
    #
    Σχόλιο από Κικο, 24-12-13  
    Καλησπέρα! Το απογευμα εκανα την πουτιγκα αλλα εχω μια απορια για την κρεμα: Μου φαινεται πολυ σφιχτη και δεν ξερω αν ετσι πρεπει να ειναι. Παντως ακολουθησα πιστα τις οδηγιες οποτε δε νομιζω να εχω κανει καποιο λαθος.
    #
    Σχόλιο από peskandritsa32, 26-12-13  
    Χρόνια πολλά και εγώ την έφτιαξα έγινε πολύ ωραία αλλά το σιρόπι το εβρασα πιο πολύ και δεν σιροπιαστηκε καλά την άλλη φορά θα γίνει καλύτερο.και μια άλλη ερώτηση αυτή την κρέμα μπορώ να την βάλω σε εκμεκ η άλλου

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από thomaei, 17-12-11  
    ναι...αυτο ειναι γλυκακι το φτιαχναμε καθε χριστουγεννα στο πατρικο μου....τα χριστουγεννα !!!!!!!!εχετε φαει ποτε την αυθεντικη πουτιγκα τυρναβου? ειναι κατι παρομοιο....νοστιμοτατη!!!!!!

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Νόστιμα δώρα
    Φέτος τις γιορτές, αντί να σπάτε το κεφάλι σας ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    10 συμβουλές για να μην πάρετε βάρος στις γιορτές
    Είναι πολύ συνηθισμένο για πολλούς από εμάς τις...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της poloneza
    Sweet Harmony
    Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της mavanna
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της ΘΕΟΠΙΣΤΗ
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της Λενούλα
    ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  -ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei