κύρια φωτογραφία συνταγής Πράσα με χοιρινή σπάλα και δαμάσκηνα
patty
patty @cook_pattygr

Νοστιμότατη συνταγή με χοιρινό, πράσα και δαμάσκηνα! Καθόλου λιπαρό, τα δαμάσκηνα του δίνουν ένα ελαφρύ γλυκό τόνο και μετριάζουν την έντονη μυρωδιά των πράσων.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Μυρσίνης Λαμπράκη "Τα Χόρτα".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 - 6 μερίδες
  1. 1 κιλό χοιρινό από σπάλα κομμένο σε κομμάτια
  2. 1 κιλό πράσα
  3. 5 κουταλιές σέλινο ψιλοκομμένο
  4. 8 δαμάσκηνα κομμένα στη μέση
  5. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  6. 1 κουταλιά πελτές ντομάτας
  7. 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  8. Αλάτι
  9. φρεσκοτριμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σωτάρω το κρεμμύδι με το λάδι ελαφρά.

  2. 2

    Ρίχνω το χοιρινό και το αφήνω να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

  3. 3

    Προσθέτω ένα φλυτζάνι νερό, λίγο αλάτι και σιγοψήνω για 30 λεπτά περίπου. Τράβώ το κρέας και το τοποθετώ σε μια πιατέλα.

  4. 4

    Ρίχνω τα πράσα κομένα σε ροδέλες, 2 φλυτζάνια νερό και λίγο αλάτι. Ψήνω για 25 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

  5. 5

    Τοποθετώ ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτω τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο χλιαρό νερό, τα δαμάσκηνα και το σέλινο.

  6. 6

    Ανακατεύω και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τελείως.

  7. 7

    Σερβίρω το φαγητό ζεστό, με άφθονο φρεσκοτριμένο πιπέρι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

xridrakidou
xridrakidou @cook_8450899
Πολύ νόστιμη συνταγή!!! Εγώ βέβαια δεν έβαλα το σέλινο γιατί δεν το συμπαθώ ιδιαιτέρως και το συνόδεψα με πατάτες τηγανιτές και σπυρωτό πιλάφι. ΤΕΛΕΙΟ!!!!

Από

patty
patty @cook_pattygr
στις
Είναι ένας δημιουργικός τρόπος να ξεφεύγω από όλα και να νοιώθω χαρούμενη. Μου αρέσει να κάνω τους γύρω μου χαρούμενους μέσα από αυτά που τους προσφέρω.
Δες περισσότερα