Πράσα με χοιρινή σπάλα και δαμάσκηνα
Νοστιμότατη συνταγή με χοιρινό, πράσα και δαμάσκηνα! Καθόλου λιπαρό, τα δαμάσκηνα του δίνουν ένα ελαφρύ γλυκό τόνο και μετριάζουν την έντονη μυρωδιά των πράσων.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Μυρσίνης Λαμπράκη "Τα Χόρτα".
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρω το κρεμμύδι με το λάδι ελαφρά.
-
2
Ρίχνω το χοιρινό και το αφήνω να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
-
3
Προσθέτω ένα φλυτζάνι νερό, λίγο αλάτι και σιγοψήνω για 30 λεπτά περίπου. Τράβώ το κρέας και το τοποθετώ σε μια πιατέλα.
-
4
Ρίχνω τα πράσα κομένα σε ροδέλες, 2 φλυτζάνια νερό και λίγο αλάτι. Ψήνω για 25 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
-
5
Τοποθετώ ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, προσθέτω τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο χλιαρό νερό, τα δαμάσκηνα και το σέλινο.
-
6
Ανακατεύω και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τελείως.
-
7
Σερβίρω το φαγητό ζεστό, με άφθονο φρεσκοτριμένο πιπέρι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)