Πράσα ολόκληρα ω γκρατέν

36 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
TRIANA43
TRIANA43 @cook_8455484

Πολύ νόστιμο πρώτο πιάτο. Ευχαριστώ την κουνιάδα μου Τζόυς για την παραχώρηση της φωτογραφίας της συνταγής από το αρχείο της.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή προέρχεται από Αγγλία. Την έχω όμως συναντήσει και στο Βέλγιο όπου εκτός από τα περίφημα λαχανάκια Βρυξελλών διαθέτουν και πολύ νόστιμα πράσα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 8 πράσα κυρίως το λευκό μέρος τους
  2. 8 φέτες καλής ποιότητας ζαμπόν
  3. 100-120 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο ή άλλο παρόμοιο τυρί που λιώνει
  4. 2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα ντιζόν (dijon)
  5. Λίγο αλάτι, πιπέρι
  6. Λίγο βούτυρο για το πυρέξ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς αντιστάσεις.

  2. 2

    Κόψτε τα πράσα όλα στο ίδιο μήκος. Σε μια κατσαρόλα βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 5-8 λεπτά (αναλόγως το πάχος τους) μετρώντας από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. Πρέπει να κρατάνε λίγο και όχι να βράσουν.

  3. 3

    Τα ξεπλένετε σε κρύο νερό και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

  4. 4

    Βουτυρώστε ένα πυρέξ και τυλίξτε κάθε πράσο με μια φέτα ζαμπόν.

  5. 5

    Τοποθετήστε τα το ένα δίπλα στο άλλο με τη σειρά (βλ. φωτό).

  6. 6

    Σε ένα μπωλ βάλτε το τυρί, τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά.

  7. 7

    Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι.

  8. 8

    Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στα ρολλά και ψήστε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

  9. 9

    Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

TRIANA43
TRIANA43 @cook_8455484
στις