Πράσινη σαλάτα με γαρίδες και καλαμπόκι
Υλικά
-
1/2 πράσινη, πλατύφυλλη σαλάτα ή 1/2 μαρούλι
-
1 φλ. γαρίδες προβρασμένες και καθαρισμένες
-
1/2 φλ. καλαμπόκι από κονσέρβα
-
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
-
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
-
μερικά ντοματίνια
-
Για τη σος
-
χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
-
1 φλ. λάδι
-
ξύσμα από 1 λεμόνι
-
1 πρέζα ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπαγώνετε τις γαρίδες περιχύνοντας τες με καυτό νερό.
-
2
Όταν ξεπαγώσουν, τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε σε ένα μπολ.
-
3
Χτυπάτε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού με το λάδι, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
-
4
Τις περιχύνετε και τις αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο.
-
5
Πλένετε τη σαλάτα ή το μαρούλι, τα στραγγίζετε καλά και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια, τα οποία τοποθετείτε σε σαλατιέρα.
-
6
Ρίχνετε από πάνω το καλαμπόκι, αφού το ξεπλύνετε και το στραγγίσετε καλά.
-
7
Προσθέτετε κύβους από πράσινες και κόκκινες πιπεριές.
-
8
Στραγγίζετε τις γαρίδες από το λαδολέμονο και τις βάζετε πάνω από τα λαχανικά.
-
9
Προσθέτετε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
-
10
Περιχύνετε με το λαδολέμονο από τις γαρίδες και πασπαλίζετε τη σαλάτα με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
-
11
Σερβίρετε αμέσως.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια