κύρια φωτογραφία συνταγής Πρασοκολοκυθόπιτα

Πρασοκολοκυθόπιτα

10 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Anna Maria Zachou
Anna Maria Zachou @cook_8475911
,

Μια πιτούλα νόστιμη χάρη στον συνδιασμό πράσου, κολοκυθιού και διάφορων μυρωδικών!

Λίγα μυστικά ακόμα

Άν δεν βρείτε μυρώνια και καυκαλήθρες, βάλτε 2 κ.σ. ξερού δυόσμου και 5-6 κλωνάρια άνιθου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
8 άτομα
  1. 3 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  2. 3 κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  4. 2 καρότα ψιλοκομμένα
  5. 1/3 φινόκιο ψιλοκομμένο
  6. 3 κλωνάρια μυρώνια ψιλοκομμένα
  7. 3 κλωνάρια καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
  8. φύλλο για πίτες
  9. 500 γρ. ρικότα
  10. 150 γρ. τυρί ρεγκάτο
  11. 1/2 ποτήρι νερό
  12. 40 ml. ελαιόλαδο
  13. αλάτι
  14. πιπέρι
  15. 2 κ.σ. γάλα
  16. 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Η σχάρα μας να είναι κάτω κάτω. Θέλουμε τα κάτω φύλλα να ψηθούν καλα.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε την γέμισηΒάζουμε ελάχιστο λάδι σε κατσαρόλα και σoτάρουμε το κρεμμύδι.

  3. 3

    Ρίχνουμε μισό ποτηράκι νερό και το πράσο και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

  4. 4

    Σε 4 λεπτά προσθέτουμε τα υπόλοιπα χορταρικά και τα αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά να μαραθούν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας κάθε τόσο.

  5. 5

    Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και λίγο να κρυώσουν.

  6. 6

    Τα βάζουμε σε μπολ μαζί με τη ρικότα, το ρεγκάτο, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

  7. 7

    Στρώνουμε την πίταAλείφουμε με λάδι ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε 3 φύλλα, λαδώνοντας ελαφρά το καθένα. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

  8. 8

    Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα, που τα λαδώνουμε με τον ίδιο τρόπο.

  9. 9

    Κόβουμε την πίτα με ένα μαχαίρι σε κομμάτια, περνάμε το πάνω φύλλο με πινέλο βουτηγμένο στο γάλα και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες βρώμης.

  10. 10

    Τοποθετουμε την πίτα στην κάτω σχάρα ή στο πάτωμα του φούρνου και την ψήνουμε για 50 -60 λεπτά περίπου, μέχρι να ξεροψηθεί. Την βγάζουμε και την αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα έξω απ’ το φούρνο πριν σερβίρετε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Anna Maria Zachou
Anna Maria Zachou @cook_8475911
στις
,