Πρασόπιτα 2
Εύκολη και πολύ νόστιμη πιτούλα!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την έχω κάνει και με σφολιάτα και έγινε πολύ καλή!
Υλικά
-
1 πακέτο έτοιμο φύλλο χωριάτικο
-
750 γρ. πράσα
-
200 – 300 γρ. φέτα, ανάλογα τα γούστα!
-
4 – 5 ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια
-
1 κουταλιά σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
-
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
Αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα. Τα κόβουμε σε ροδέλες.
-
2
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια στην μισή ποσότητα λαδιού μέχρι να ροδίσουν.
-
3
Προσθέτουμε τα πράσα και τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 5΄ μέχρι να μαραθούν.
-
4
Θρυμματίζουμε τη φέτα και την προσθέτουμε στο μίγμα των πράσων.
-
5
Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
-
6
Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 36 εκ.
-
7
Στρώνουμε σταυρωτά 3 – 4 φύλλα, καλύπτοντας και τα πλαϊνά του ταψιού. Κάθε φύλλο το αλείφουμε με λάδι.
-
8
Προσθέτουμε την γέμιση, την οποία απλώνουμε ομοιόμορφα.
-
9
Σκεπάζουμε την πίτα μας με 3 – 4 φύλλα, λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά.
-
10
Κλείνουμε την πίτα διπλώνοντας στριφτά προς τα μέσα τα κάτω φύλλα που εξέχουν.
-
11
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
-
12
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40΄ – 45΄, μέχρι να ροδίσει.
-
13
Αφού βγει από το φούρνο την ραντίζουμε με λίγο νερό, την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σχόλια (6)