Πρασόπιτα dairy free
Παραδοσιακή λαχταριστή πρασόπιτα με χειροποίητο φύλλο χωρίς γαλακτοκομικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ακριβεις δοσολογίες καθορίζονται με το μάτι και την αφή και διαφέρουν κάθε φορά.Όλη η επιτυχία της πίτας βρίσκεται στο φύλλο γι΄αυτό μην απογοητευτείτε αν ανοίγετε φύλλο πρώτη φορά. Θέλει εξάσκηση.Η πίτα ψήνεται καλύτερα στις αντιστάσεις παρά στον αέρα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τ' αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.
-
2
Ρίχνουμε τ΄αυγά και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
-
3
Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη για να κρυώσει.
-
4
Για τη ζύμη ανακατεύουμε μαζί το νερό, το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας και ζυμώνουμε.
-
5
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγουμε φύλλο, όσο το δυνατόν πιο λεπτό.
-
6
Χαράζουμε τη ζύμη σχηματίζοντας 8 ακτίνες.
-
7
Αλείφουμε την επιφάνεια του φύλλου και διπλώνουμε κάθε μια απο τις ακτίνες προς το κέντρο, τη μία πάνω στην άλλη.
-
8
Κάνουμε το ίδιο και με το 2ο μέρος της ζύμης.
-
9
Ανοίγουμε ξανά φύλλο με το ένα μέρος της ζύμης και το τοποθετούμε σ΄ενα λαδωμένο ταψί.
-
10
Ρίχνουμε απο επάνω τη γέμιση και την καλύπτουμε με το 2ο μέρος της ζύμης που έχουμε ανοίξει.
-
11
Χαράζουμε τα κομμάτια και αλείφουμε με ένα πινέλο φυτίνη με λίγο λάδι σε όλη την επιφάνεια της πίτας.
-
12
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 για 1 ώρα.
Σχόλια