delicious
delicious @_delicious
Αθήνα,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτός ο τρόπος ανοίγματος φύλλου γίνεται για να γλιτώσω κόπο και χρόνο. Στην ουσία ανοίγοντας μόνο δύο φύλλα ένα κάτω και ένα πάνω, έχω 4 φύλλα κάτω και 4 πάνω!Τα περισσεύματα από το φύλλο δεν τα πετάω. Ανοίγω λεπτά πιτάκια και τα ψήνω στην τοστιέρα για 3 λεπτά. Τρώγονται σκέτα ή με μέλι και είναι ΤΕΛΕΙΑ!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

48 Minutes
  1. φύλλο Για το
  2. 3 φλ. αλεύρι σκληρό
  3. 1 φλ. αλεύρι μαλακό
  4. 1 κ. γλυκού αλάτι
  5. 1 κ. σούπας ξύδι
  6. 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  7. νερό όσο πάρει
  8. Για την γέμιση
  9. 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  10. 5-6 πράσα κομμένα ροδέλες
  11. 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ροδέλες
  12. 2 κρεμμύδια μέτρια ξερά ψιλοκομμένα
  13. 250 γραμμάρια φέτα
  14. 3 κ. σούπας τραχανά γλυκό
  15. αλάτι (εγώ δεν βάζω λόγω φέτας)
  16. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στην κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο και σωτάρω τα ξερά κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια και τα πράσα για 10 λεπτά περίπου.

  2. 2

    Αφήνω να κρυώσουν και προσθέτω το αυγό, την φέτα, το πιπέρι και τον τραχανά. Αφήνω στην άκρη.

  3. 3

    Σε λεκάνη βάζω τα δύο αλεύρια κοσκινισμένα, προσθέτω το αλάτι, το λάδι και το ξύδι. Ανακατεύω και προσθέτω λίγο-λίγο το νερό, ζυμώνοντας ώσπου να γίνει η ζύμη απαλή και μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια. Πλάθω την ζύμη σε μία μπάλα και αφήνω για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

  4. 4

    Χωρίζω την ζύμη σε δύο μπάλες και την κάθε μπάλα σε 4 μέρη (μπαλάκια). Αλευρώνω τον πάγκο, παίρνω ένα μπαλάκι, το πιέζω λίγο και το ανοίγω όσο μία πίτα από σουβλάκι. Το λαδώνω από πάνω και κάνω το ίδιο για τα άλλα 3 μπαλάκια. Το τελευταίο μπαλάκι (το πάνω-πάνω) δεν το λαδώνω. Τα αφήνω στην άκρη και κάνω το ίδιο για τα άλλα 4 μπαλάκια.

  5. 5

    Λαδώνω ένα ταψί και παίρνω τα 4 πιτάκια και τα ανοίγω λεπτό φύλλο. Το σηκώνω με τον πλάστη και το τοποθετώ στο ταψί.

  6. 6

    Βάζω την γέμιση και ανοίγω και τα άλλα 4 πιτάκια σε φύλλο που να καλύπτει το ταψί. Κόβω τα πολλά περισσεύματα και διπλώνω τις άκρες γύρω-γύρω μέσα στο ταψί αφού τις λαδώσω καλά.

  7. 7

    Λαδώνω από πάνω την πίτα, την χωρίζω με το μαχαίρι σε κομμάτια (όχι μέχρι κάτω) και ψήνω στους 180o C θερμό αέρα, θέση 2 για 40 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

Ισμήνη_Α
Ισμήνη_Α @cook_8462012
Είναι τρέλλα η πιτούλα!Μπράβο κι ευχαριστώ πολύ για τη συνταγούλα σου, και τις σαφείς οδηγίες :)

Από

delicious
delicious @_delicious
στις
Αθήνα,Ελλάδα