κύρια φωτογραφία συνταγής Πρασόπιτα με κιμά
madame jasmine
madame jasmine @cook_8449815

Μια πίτα για όσους αρέσκονται να δημιουργούν στην κουζίνα και να γευματίζουν με φίλους και αγαπημένους!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν έχετε τσικουδιά στο σπίτι προσθέστε στο μείγμα του ζυμαριού 1 κουταλάκι του γλυκού...κάνει το ζυμάρι πιο τραγανό! Για να γίνει η συνταγή ασφαλείς για αυτούς που ακολουθούν τη διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξήςΧρησιμοποιήστε αλεύρι χωρίς γλουτένηΕλέγξτε το κίτρινο τυρί που θα χρησιμοποιήσετε 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. για τη γέμιση
  2. 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  3. 250 γρ. κιμά χοιρινό
  4. 3-4 πράσα
  5. 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  6. 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ξυσμένη στον τρίφτη ή μισό κουτί πελτέ
  7. 350 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
  8. λάδι
  9. αλάτι & πιπέρι
  10. για το ζυμάρι
  11. αλεύρι μαλακό
  12. 1 ποτήρι νερό
  13. 3 κουταλιές λάδι
  14. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζετε τον κιμά με το λάδι και το κρεμμύδι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

  2. 2

    Εντωμεταξύ καθαρίζετε τα πράσα και τα κόβετε κατα μήκος σε λεπτές ροδέλες.

  3. 3

    'Οταν ο κιμάς πάρει χρώμα προσθέτετε τα πράσα και ανακατεύετε ανα διαστήματα μέχρι να μαραθούν και να αρχίσουν να τσιγαρίζονται. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε την ντομάτα ή τον πελτέ και τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις. Κατεβάζετε τη γέμισή σας από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.

  4. 4

    Ετοιμαστείτε τώρα για το ζυμάρι...

  5. 5

    Βάζετε σε ένα μπολ 1 φλυτζάνι αλεύρι, το νερό, το λάδι και λίγο αλάτι. Πλάθετε το μείγμα με τα χέρια σας. Προσθέτετε αλεύρι μέχρι το μείγμα να μην κολάει στα χέρια σας.

  6. 6

    Βουτυρώνετε ένα ταψί.

  7. 7

    Ρίχνετε λίγο αλεύρι σε μια καθαρή και σχετικά μεγάλη επιφάνεια (το τραπέζι της κουζίνας μας κάνει μια χαρά..) και παίρνετε λίγο περισσότερο από το μισό ζυμάρι για τη βάση της πίτας. Με ένα πλάστρη ή με τα χέρια σας ανοίγετε ομοιόμορφα το ζυμάρι μέχρι να δημιουργήσετε ένα στρώμα μεγαλύτερο της επιφάνειας του ταψιού σας. Τοποθετείτε το ζυμάρι στο ταψί και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο ζυμάρι το οποίο θα είναι το καπάκι της πίτας σας.

  8. 8

    Απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση στο ταψί και πασπαλίζετε από πάνω το τυρί. Σκεπάζετε την πίτα με το δεύτερο ζυμάρι και την κλείνετε στα πλαινά με το κάτω. Αλείφετε την πίτα σας με το αυγό και την βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Είναι έτοιμη όταν το ζυμάρι θα έχει πάρει ένα γλυκό κόκκινο χρώμα!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

Athanasia
Athanasia @cook_8449452
Σωστή η τσικουδιά!!! :)
Για ορισμένες πίτες/τάρτες βάζω τσίπουρο στη ζύμη για να βγει το φύλλο και πιο τραγανό και να πάρει άρωμα. Θα δώσω μια τέτοια συνταγή αργότερα.
Πάντως, γενικά για τραγανά φύλλα ρίχνουμε λίγο ξίδι.

Από

madame jasmine
madame jasmine @cook_8449815
στις