bribri
bribri @cook_8497765
Lausanne,Switzerland

Μια πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα για την περίοδο της νηστείας κι όχι μόνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε και φρέσκα κρεμμυδάκια ή ένα με δυο ξέρα κρεμμύδια για να φτίαξετε τη γέμιση ακόμη πιο γλυκιά, αλλά ενδεχομένως να γινει και πιο βαριά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 ατομα
  1. 1 κιλό πράσα (κατά προτίμηση το λευκό κομμάτι)
  2. 1/2 κούπα λάδι για τη γέμιση
  3. 1/2 κούπα λάδι για τα φύλλα
  4. 2 κουταλιές βρασμένο ρύζι
  5. αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζετε λιγο ρύζι, εμεις χρειαζόμαστε μονο 2 κουταλιές.

  2. 2

    Κόβετε τα πράσα σε ροδέλες.

  3. 3

    Βράζετε νερό, πρόσθετετε τα πράσα και τα βράζετε για 10 λεπτά περίπου.

  4. 4

    Τα στραγγίζετε σε τρυπητο.

  5. 5

    Σε μια μικρή κατσαρόλα πρόσθετετε τη 1/2 κούπα λάδι, τσιγάρεζετε τα πράσα, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και στη συνεχεια περιμένετε να σωθεί το νερό τους.

  6. 6

    Προσθέτετε στη γέμιση τις δυο κουταλιές ρύζι κι αναμιγνύετε.

  7. 7

    Αρχίζετε να απλωνετε τα φύλλα κρούστας σε ενα μικρό ταψί αφου έχετε λαδώσει τον πάτο.

  8. 8

    Ραντίζετε κάθε φύλλο με λάδι, οταν το απλώνετε και κάθε τρία φύλλα πρόσθετετε γέμιση.

  9. 9

    Συνήθως τα φύλλα κρούστας έχουν μεσα 12 φύλλα, οπότε βάζετε τρεις φορές γέμιση άνα τρία φύλλα. Τελειώνετε με τα τρία τελευταια φύλλα, τα ραντίζετε επίσης με λάδι, αλλά και με νερό.

  10. 10

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς και ψήνετε για περίπου μια ώρα, ανάλογα με την ένταση του φούρνου σας.

Αντιδράσεις

Από

bribri
bribri @cook_8497765
στις
Lausanne,Switzerland