Πρασόπιτα νηστίσιμη
Νόστιμη νηστίσιμη συνταγή από τον Gobolino με σέσκουλα σπανάκι και χρωματιστές πιπεριές…
Υλικά
-
2 χωριάτικα φύλλα ή 1 πακ. φύλλο κρούστας
-
4 πράσα σε ροδέλες
-
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
3 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη) κομμένες σε μπαστουνάκια
-
500 γρ. σέσκουλα κομμένα
-
500 γρ. σπανάκι κομμένο
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
-
1/2 ματσάκι άνηθο
-
1/2 φλιτζάνι ρύζι τύπου καρολίνα
-
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα πράσα, το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές με ένα ποτήρι νερό και τ’ αφήνουμε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
-
2
Πριν χρειαστεί επιπλέον νερό, προσθέτουμε το ρύζι για ν’ απορροφήσει τα υγρά και ανακατεύουμε προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το λάδι.
-
3
Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε πάνω την κατσαρόλα προσθέτοντας τον άνηθο και τον μαϊντανό ανακατεύοντας.
-
4
Λαδώστε ένα ταψί και στρώστε 4-5 φύλλα κρούστας στον πάτο του, λαδώνοντάς τα ανάμεσά τους (ή το ένα χωριάτικο φύλλο), βάλτε τη γέμιση και καλύψτε με τα υπόλοιπα 4-5 φύλλα (ή το άλλο χωριάτικο φύλλο χαράζοντας σε κομμάτια).
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Σχόλια