κύρια φωτογραφία συνταγής Πρασοπιτάκια με καλαθάκι Λήμνου
ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ
ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ @cook_8460422
,ΚΥΠΡΟΣ

Μια ακόμη συνταγή από την εκπομπή της Μαρίας-Φώτης live. Επειδή είμαι από Κύπρο και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω καλαθάκι Λήμνου, χρησιμοποίησα φέττα. Είναι υπέροχα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για οικονομία σφολιάτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ένα φύλλο σφολιάτας τοποθετώντας το στον πάτο ενός ταψιού, να προσθέσετε την γέμιση και να τελειώσετε με το άλλο φύλλο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2-3 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες (το λευκό μέρος μόνο)
  2. 3 κρεμμυδάκια φρέσκα λεπτοκομμένα
  3. 150 γρ. πανσέτα καπνιστή ψιλοκομμένη
  4. 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  5. 60 γρ. φέττα ή καλαθάκι Λήμνου
  6. 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  7. 3 κ.σ άνηθο
  8. 2 φύλλα σφολιάτας
  9. 2 κ.σ ελαιόλαδο
  10. 20 γρ. βούτυρο
  11. αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζω τα πράσα με τα κρεμμυδάκια και την πανσέτα

  2. 2

    Κτυπώ τα αυγά και προσθέτω το γιαούρτι, τη φέττα, το κεφαλοτύρι, τον άνηθο και προσθέτω το μείγμα με τα πράσα προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω.

  3. 3

    Κόβω με στρογγυλή κουπ πατ τη σφολιάτα και αφού προηγουμένως λαδώσω και επαλείψω τις εισδοχές για muffins με φρυγανιά, τοποθετώ τη σφολιάτα σε κάθε εισδοχή.

  4. 4

    Γεμίζω με το μείγμα των πράσων και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

ZOYZOYNITSA
ZOYZOYNITSA @cook_8461208
Σωτηρουλα εφτιαξα με τα ιδια υλικα πρασοπιτα και βγηκε παρα πολυ νοστιμη!Εβαλα καλαθακι λημνου οπως ακριβως ελεγε, αλλα οταν θα την ξανακανω θα βαλω περισσοτερα πρασα(5-6).

Από

ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ
ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ @cook_8460422
στις
,ΚΥΠΡΟΣ