κύρια φωτογραφία συνταγής Πρασοπιτάκια τυλιχτά
Φιλιω
Φιλιω @cook_8449617

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε στο σωτάρισμα προσθέτουμε 100 γρ. μπέικον. Γίνονται πολύ νόστιμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 1 κιλό πράσα κομμένα ροδέλες
  2. 2 κρεμμύδια σε κύβους
  3. 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  4. λάδι
  5. αλάτι
  6. πιπέρι
  7. 200 γρ. τυρί κίτρινο
  8. λίγο τριμμένο μπαχάρι.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σωτάρουμε τα πράσα με τα κρεμμύδια το αλάτι το πιπέρι και το μπαχάρι.

  2. 2

    Οταν σωταριστούν λίγο ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά.

  3. 3

    Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το τυρί τριμμένο.

  4. 4

    Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

  5. 5

    Παίρνουμε το φύλλο κρούστας και το χαράζουμε με το μαχαίρι έτσι ώστε να κοπεί σε τέσσερις ίσιες λουρίδες ή και τρείς αν θέλουμε.

  6. 6

    Σηκώνουμε την πρώτη λουρίδα και λαδώνουμε την δεύτερη. Μετά τοποθετούμε πάλι την πρώτη στη θέση της και βάζουμε μίγμα. Τυλίγουμε σε ρολό αφού διπλώσουμε τις άκρες και τοποθετούμε στο ταψί.

  7. 7

    Οταν τα υλικά τελειώσουν βρέχουμε με το πινέλο τα πρασοπιτάκια με το ζουμί από το τηγάνι και στο τέλος ρίχνουμε ελάχιστο γάλα με το πινέλο.

  8. 8

    Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν στους 160 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Rena
Rena @cook_rena2005
εξαιρετική η γέμιση σου!εγώ έκανα δική μου ζύμη,τη ζύμη της zamanast από τη συνταγή Φανταστικά πιτάκια με πράσο.

Από

Φιλιω
Φιλιω @cook_8449617
στις