Πρασοπιτάκια τυλιχτά
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε στο σωτάρισμα προσθέτουμε 100 γρ. μπέικον. Γίνονται πολύ νόστιμα.
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
1 κιλό πράσα κομμένα ροδέλες
-
2 κρεμμύδια σε κύβους
-
1 ποτηράκι κρασί λευκό
-
λάδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
200 γρ. τυρί κίτρινο
-
λίγο τριμμένο μπαχάρι.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε τα πράσα με τα κρεμμύδια το αλάτι το πιπέρι και το μπαχάρι.
-
2
Οταν σωταριστούν λίγο ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά.
-
3
Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το τυρί τριμμένο.
-
4
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
-
5
Παίρνουμε το φύλλο κρούστας και το χαράζουμε με το μαχαίρι έτσι ώστε να κοπεί σε τέσσερις ίσιες λουρίδες ή και τρείς αν θέλουμε.
-
6
Σηκώνουμε την πρώτη λουρίδα και λαδώνουμε την δεύτερη. Μετά τοποθετούμε πάλι την πρώτη στη θέση της και βάζουμε μίγμα. Τυλίγουμε σε ρολό αφού διπλώσουμε τις άκρες και τοποθετούμε στο ταψί.
-
7
Οταν τα υλικά τελειώσουν βρέχουμε με το πινέλο τα πρασοπιτάκια με το ζουμί από το τηγάνι και στο τέλος ρίχνουμε ελάχιστο γάλα με το πινέλο.
-
8
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν στους 160 βαθμούς.
Σχόλια