Πρασόρυζο 2
Εύκολη, νηστίσιμη...
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στην ποσότητα του νερού που θα βάλουμε με το ρύζι. Το φαγητό έχει ήδη υγρά, γι΄αυτό καλόν είναι να το προσθέτουμε λίγο-λίγο. Στο σερβίρισμα όποιος θέλει μπορεί να βάλει επιπλέον λεμόνι. Συνοδεύεται με διάφορα αλμυρά (ρέγγα, ελιές κλπ)
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσσα. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και αχνίζουμε τα πράσσα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαραθούν καλά. Ίσως χρειασθεί να προσθέσουμε και λίγο νερό (συχνά χρησιμοποιώ νερό αρωματισμένο με κρόκο).
-
2
Στο μεταξύ λιώνουμε στο μούλτι όλα τα υλικά της σάλτας και τα ρίχνουμε στα πράσσα.
-
3
Μόλις τα πράσσα μαραθούν καλά, προσθέτουμε το ρύζι με το ανάλογο νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το ρύζι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)