κύρια φωτογραφία συνταγής Πρασόρυζο 2
Αλέκα Ν.
Αλέκα Ν. @cook_8449585

Εύκολη, νηστίσιμη...

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή στην ποσότητα του νερού που θα βάλουμε με το ρύζι. Το φαγητό έχει ήδη υγρά, γι΄αυτό καλόν είναι να το προσθέτουμε λίγο-λίγο. Στο σερβίρισμα όποιος θέλει μπορεί να βάλει επιπλέον λεμόνι.  Συνοδεύεται με διάφορα αλμυρά  (ρέγγα, ελιές κλπ)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 άτομα
  1. 1/2 Kg πράσσο
  2. 1 1/2 κούπα σάλτσα ντομάτας
  3. 1/2 κούπα ρύζι
  4.  4 κ.σ. λάδιΓια τη σάλτσα ντομάτας
  5. Για τη σάλτσα ντομάτας
  6. 1 κούπα ντομάτα κονκασέ
  7. 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  8. 2-3 λιαστές ντομάτες
  9. 1 κ.σ. ζάχαρη
  10. 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
  11. Το χυμό από μισό λεμόνι
  12. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσσα. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και αχνίζουμε τα πράσσα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαραθούν καλά. Ίσως χρειασθεί να προσθέσουμε και λίγο νερό (συχνά χρησιμοποιώ νερό αρωματισμένο με κρόκο).

  2. 2

    Στο μεταξύ λιώνουμε στο μούλτι όλα τα υλικά της σάλτας και τα ρίχνουμε στα πράσσα.

  3. 3

    Μόλις τα πράσσα μαραθούν καλά, προσθέτουμε το ρύζι με το ανάλογο νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το ρύζι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

taurofagos
taurofagos @cook_8466827
Στο πρασσόρυζο τι ρύζι βάζεις? Οτι και στο σπανακόρυζο?

Από

Αλέκα Ν.
Αλέκα Ν. @cook_8449585
στις