Πρασόρυζο αλλιώς
Ένα διαφορετικό «πρασόρυζο» με τραχανά αντί για ρύζι, που θα σας ξετρελάνει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στην ένταση της φωτιάς σας. Αρπάζει πολύ εύκολα ο τραχανάς. Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του μαγειρεματος, πρέπει να κατεβάζουμε όλο και περισσότερο τη θερμοκρασία για να μην μας κολλήσει.
Υλικά
-
1 κιλό πράσα (το λευκό και τρυφερό μέρος, σε ροδέλες 1½ εκ)
-
200 γρ. τραχανάς γλυκός σταρένιος
-
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε μακρόστενες φέτες (όχι πολύ λεπτές)
-
1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ
-
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος (χώρια το τρυφερό φυλλαράκι από το κοτσάνι)
-
2-4 φύλλα δάφνης
-
1 ξυλαράκι κανέλλα
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 πρέζα κρόκο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρουμε τα πράσσα για 2-3', το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
-
2
Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σοταριστεί καλά και ο τραχανάς.
-
3
Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τα κοτσάνια του άνηθου, τα φύλλα δάφνης και τον κρόκο ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε με νερό.
-
4
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30-35' ή μέχρι να γίνει ο τραχανάς και να πήξει η σάλτσα.
-
5
Ανακατεύουμε απαλά ενδιάμεσα, γιατί κολλάει πανεύκολα.
-
6
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά το μαγείρεμα λίγο ζεστό νερό.
-
7
Στο τέλος προσθέτουμε τα φυλλαράκια από τον άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις, ίσα για να ομογενοποιηθεί το λάδι και να πάρει το άρωμα του άνηθου.
-
8
Σερβίρουμε ζεστό, με τη συνοδία ενός ροζέ ημίξηρου κρασιού, που του ταιριάζει άψογα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια