Πρασόρυζο αλλιώς

5 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
YiotaV
YiotaV @PanVasil
Πειραιάς

Ένα διαφορετικό «πρασόρυζο» με τραχανά αντί για ρύζι, που θα σας ξετρελάνει!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή στην ένταση της φωτιάς σας. Αρπάζει πολύ εύκολα ο τραχανάς. Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του μαγειρεματος, πρέπει να κατεβάζουμε όλο και περισσότερο τη θερμοκρασία για να μην μας κολλήσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
6 άτομα
  1. 1 κιλό πράσα (το λευκό και τρυφερό μέρος, σε ροδέλες 1½ εκ)
  2. 200 γρ. τραχανάς γλυκός σταρένιος
  3. 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε μακρόστενες φέτες (όχι πολύ λεπτές)
  4. 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ
  5. 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος (χώρια το τρυφερό φυλλαράκι από το κοτσάνι)
  6. 2-4 φύλλα δάφνης
  7. 1 ξυλαράκι κανέλλα
  8. 1 σκελίδα σκόρδο
  9. 1 πρέζα κρόκο
  10. αλάτι
  11. πιπέρι
  12. 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρουμε τα πράσσα για 2-3', το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.

  2. 2

    Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σοταριστεί καλά και ο τραχανάς.

  3. 3

    Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τα κοτσάνια του άνηθου, τα φύλλα δάφνης και τον κρόκο ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε με νερό.

  4. 4

    Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30-35' ή μέχρι να γίνει ο τραχανάς και να πήξει η σάλτσα.

  5. 5

    Ανακατεύουμε απαλά ενδιάμεσα, γιατί κολλάει πανεύκολα.

  6. 6

    Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά το μαγείρεμα λίγο ζεστό νερό.

  7. 7

    Στο τέλος προσθέτουμε τα φυλλαράκια από τον άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις, ίσα για να ομογενοποιηθεί το λάδι και να πάρει το άρωμα του άνηθου.

  8. 8

    Σερβίρουμε ζεστό, με τη συνοδία ενός ροζέ ημίξηρου κρασιού, που του ταιριάζει άψογα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

YiotaV
YiotaV @PanVasil
στις
Πειραιάς