Πρασόρυζο αλλιώς

Ένα διαφορετικό «πρασόρυζο» με τραχανά αντί για ρύζι, που θα σας ξετρελάνει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στην ένταση της φωτιάς σας. Αρπάζει πολύ εύκολα ο τραχανάς. Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του μαγειρεματος, πρέπει να κατεβάζουμε όλο και περισσότερο τη θερμοκρασία για να μην μας κολλήσει.
Πρασόρυζο αλλιώς
Ένα διαφορετικό «πρασόρυζο» με τραχανά αντί για ρύζι, που θα σας ξετρελάνει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στην ένταση της φωτιάς σας. Αρπάζει πολύ εύκολα ο τραχανάς. Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του μαγειρεματος, πρέπει να κατεβάζουμε όλο και περισσότερο τη θερμοκρασία για να μην μας κολλήσει.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρουμε τα πράσσα για 2-3', το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
-
2
Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σοταριστεί καλά και ο τραχανάς.
-
3
Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τα κοτσάνια του άνηθου, τα φύλλα δάφνης και τον κρόκο ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε με νερό.
-
4
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30-35' ή μέχρι να γίνει ο τραχανάς και να πήξει η σάλτσα.
-
5
Ανακατεύουμε απαλά ενδιάμεσα, γιατί κολλάει πανεύκολα.
-
6
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά το μαγείρεμα λίγο ζεστό νερό.
-
7
Στο τέλος προσθέτουμε τα φυλλαράκια από τον άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις, ίσα για να ομογενοποιηθεί το λάδι και να πάρει το άρωμα του άνηθου.
-
8
Σερβίρουμε ζεστό, με τη συνοδία ενός ροζέ ημίξηρου κρασιού, που του ταιριάζει άψογα.
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Παρόμοιες συνταγές
-
Πρασόρυζο γλυκόξινο Πρασόρυζο γλυκόξινο
Αν σας αρέσει να "πειράζετε" τις παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας, σας δίνω μια ιδέα για ένα διαφορετικό πρασόρυζο. Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και διαφορετικό, για να σπάμε πότε πότε τη ρουτίνα. Λίγα μυστικά ακόμα Την αρχική συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Ανθή, χωρίς μάραθο, σταφίδες, καρότα, νερό και λεμόνι (αντί για νερό είχε περισσότερο χυμό πορτοκαλιού). Είναι μια εύκολη συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα, αφαιρώντας ή προσθέτοντας υλικά. Χριστίνα Γ. -
Πρασόρυζο με φρέσκο κρεμμυδάκι Πρασόρυζο με φρέσκο κρεμμυδάκι
Δεν ξερετε τι να μαγειρέψτε??? Πράσα αγαπημένα εκτός από καταπληκτική πίτα γίνετε και υπέροχο πρασόρυζο!!!! #πράσα #ρύζι #πρασόρυζο #νηστίσιμο #vegan taVrina Gar.Lit.Sef. -
Πρασόρυζο με δεντρολίβανο μπαχάρι άνηθο και λεμόνι στο τηγάνι Πρασόρυζο με δεντρολίβανο μπαχάρι άνηθο και λεμόνι στο τηγάνι
Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου - Εκτέλεση - Φώτο: Ματούλα Γιασιράνη #μπαχάρι #δεντρολίβανο #πρασόρυζο #Ημερολόγιο2025 #ΔιεθνήςΠοδιά24 #νηστίσιμο #εύκολο #γρήγορο #υγιεινό #τετάρτη #οικονομικό #οικογένεια #vegan #άνηθος Matula Giasirani -
Πράσα με ρύζι καστανό & ανθούς φρέσκων κρεμμυδιών νηστίσιμο πρασόρυζο Πράσα με ρύζι καστανό & ανθούς φρέσκων κρεμμυδιών νηστίσιμο πρασόρυζο
Συνταγή - Εκτέλεση - Φωτο: Ματούλα Γιασιράνη #Τετάρτη #μενού #συνταγές #vegan #ρύζι #πράσα #νηστεία #υγιεινή #βασική #φθινόπωρο #κάθεμέρα #ότιέχω #μαγειρεύωμεελαιόλαδο #κρασί #πρασόρυζο #νηστίσιμεςσυνταγές Matula Giasirani -
Πρασόρυζο Πρασόρυζο
Ένα νηστίσιμο φαγάκι με υπέροχη γεύση, έτοιμο μόνο σε μισή ώρα! Η ιστορία του δικού μου πρασόρυζου έχει να κάνει με το σπανακόρυζο (!) που μου έφτιαχνε η γιαγιά μου. Δεν το ήθελα καθόλου, διότι το σπανάκι δεν μου αρέσει. Έτρωγα λοιπόν μόνο το ρύζι και για να κάνω αυτόν τον διαχωρισμό, το μεσημεριανό μου γεύμα διαρκούσε πολλή ώρα. Και πάλι πεινασμένη έμενα...Η γιαγιά μου γκρίνιαζε:"Φάτο όλο κυρά μου. Τί το ψειρίζεις;" Με έλεγε "κυρά" της, καθότι ήταν από την Ιθάκη και έτσι αποκαλούν χαϊδευτικά τα κορίτσια εκεί. Πόσο μου έχει λείψει η γιαγιά μου και η αγάπη της... Το σπανακόρυζό της, πάλι, καθόλου! Ήξερα όμως, ότι αν βγάλω το σπανάκι και βάλω κάτι που δεν με ενοχλεί η γεύση του, θα ήταν ωραίο. Έτσι, με το πράσο λοιπόν στην θέση του σπανακιού, και με ωραία υλικά για συνοδεία, πέτυχα ένα φαγητό σούπερ! Πού είσαι νόνα Μάγδα να δοκιμάσεις;!!!...#2020 Areti 🍬 -
Λατρεμένο πρασόρυζο Λατρεμένο πρασόρυζο
Κάθε φορά που επιθυμούσα να απολαύσω νόστιμο πρασόρυζο, κατέφευγα στη φανταστική συνταγή της xaroula. Δυστυχώς όμως , δεν υπάρχει πια στο site. 😞 Προσπάθησα, λοιπόν, να την αναπαράγω από μνήμης όσο καλύτερα μπορούσα και την αφιερώνω στη δημιουργό της και σε όλους τους λάτρεις της απλής, παραδοσιακής Ελληνικής κουζίνας 💖. #ΧρυσόΠιρούνι Cleopatra -
Το τέλειο πρασόρυζο της θείας Σοφίας Το τέλειο πρασόρυζο της θείας Σοφίας
Δεν έτρωγα πρασόρυζο μέχρι που δοκίμασα στης θείας μου (καταπληκτική μαγείρισσα) και μου άρεσε πάρα πολύ! Πήρα τη συνταγή της και την μοιράζομαι μαζί σας όπως πάντα! pinalaki -
Πρασόρυζο παραλλαγή Πρασόρυζο παραλλαγή
Πρασόρυζο με λίγο λάχανο το είχα στο ψυγείο και το πρόσθεσα στην Συνταγή και έγινε εξαιρετικό η συνταγή βγαίνει ακριβώς είναι όλα ζυγισμένα! Εννοείτε σε όποιον δεν αρεσει ο συνδυασμός με το λάχανο μπορει να προσθέσει μονο πράσο απλα αντί για 500γρ λάχανο εξτα 500γρ πράσο. Γιωτά Μουδράκη -
Μοσχομυριστό πρασόρυζο Μοσχομυριστό πρασόρυζο
Ειπα να δοκιμάσω το πρασόρυζο του Caruso, τον εμπιστευομαι στα λαδερά. Δικαιώθηκα νομιζω! Μόνο το μακρυκοκκο ρύζι δεν έβαλα γιατί είχα ανοιχτο "Καρολίνα" το οποίο ξεπλυνα αρκετή ώρα για να φύγει το αμυλο. Με σπιτικό (φυσικά) ψωμί και λίγη φέτα, τέλειο! Elisabeth Paramythiotou -
Πρασόρυζο με κοτόπουλο Πρασόρυζο με κοτόπουλο
Το πρασόρυζο με κοτόπουλο είναι μια συνταγή που φτιάχνει η μαμά μου, νόστιμο και υγειηνό. Λίγα μυστικά ακόμα Το μοσχάτο Λήμνου είναι γλυκό λευκό κρασί. Το φαγητό μπορείτε να το φτιάξετε και στη γάστρα, τσιγαρίστε τα πράσα, τα κρεμμύδια και το κοτόπουλο να το σβήσετε με το κρασί και να βάλετε όλα τα υλικά μέσα στην γάστρα και το φαγητό σας να γίνει στον φούρνο, έυκολα και νόστιμα. Φυσικά μπορείτε να βάλετε όποιο μέρος σας αρέσει απο το κοτόπουλο.Απλώς για να μην ψάχνουμε τα κόκκαλα είναι πιο πρακτικό και νόστιμο και για τα παιδιά μας το στήθος.Καλή επιτυχία. TSOFAGR -
Πρασόρυζο με ντομάτα Πρασόρυζο με ντομάτα
#δεθέλωνατοφάω Εύκολο και απλό φαγητό, που το μυρίζω, το γεύομαι και με πάει πίσω στο χρόνο, όταν προσπαθούσε να με πείσει η μητέρα μου να το φάω, με τις θεωρίες της, για το πόσο υγιεινό και θρεπτικό είναι το πράσο...Τις περισσότερες φορές, κατέληγα με ένα πιάτο λαχταριστές, τηγανητές πατάτες σκέτες με τυράκι ή συνοδευόμενες από δυο υπέροχα αυγά μάτια...Όταν απέκτησα τα παιδιά μου, προσπάθησα να το εντάξω στη μαγειρική μου, έτσι ώστε να το αγαπήσουν. Τελικά....ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΑ κι εγώ! Το τονίζω γιατί τώρα πια, θεωρώ ότι το πράσο πάει παντού...και κάνει τα πάντα ακόμη πιο νόστιμα! Τώρα πλέον το φαγητό της μαμάς, έγινε και φαγητό της κόρης! Το προτιμώ λεμονάτο, αλλά αυτή τη φορά το έκανα με ντομάτα και έγινε πεντανόστιμο! Sapfo L
Περισσότερες συνταγές
Σχόλια