Χριστίνα Γ.
Χριστίνα Γ. @cook_8507749
Athens, Greece

Αν σας αρέσει να "πειράζετε" τις παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας, σας δίνω μια ιδέα για ένα διαφορετικό πρασόρυζο. Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και διαφορετικό, για να σπάμε πότε πότε τη ρουτίνα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την αρχική συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Ανθή, χωρίς μάραθο, σταφίδες, καρότα, νερό και λεμόνι (αντί για νερό είχε περισσότερο χυμό πορτοκαλιού). Είναι μια εύκολη συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα, αφαιρώντας ή προσθέτοντας υλικά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
2 άτομα
  1. 6 μεγάλα πράσα
  2. 3 μέτρια καρότα
  3. 1/2 κούπα ρύζι γλασέ (ή άλλο που προτιμάτε)
  4. 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  5. 2 κουταλιές σούπας μαύρες σταφίδες
  6. 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
  7. 1 1/2 κούπα νερό
  8. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και τα καρότα και τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο.

  2. 2

    Στίβουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι και προσθέτουμε το χυμό τους στην κατσαρόλα.

  3. 3

    Προσθέτουμε τη 1/2 κούπα νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, με κλειστό το καπάκι, για περίπου 20 λεπτά.

  4. 4

    Προσθέτουμε το ρύζι, τις σταφίδες, το μάραθο και το υπόλοιπο νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το ρύζι και το φαί να πιεί το ζουμί του.

  5. 5

    Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αντιδράσεις

Σχόλια

bluechip
bluechip @cook_8460242
Πολύ καλή,εύκολη και υγιεινή συνταγή για κάποιον που αγαπάει την γλυκόξυνη γεύση! Η δική μου παραλλαγή έχει επιπρόσθετα ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι,αποξηραμένα κράνμπερις αντί για σταφίδες και κομμένα στη μέση 6-7 τοματάκια βελανίδια αντί για τον πελτέ.

Από

Χριστίνα Γ.
στις
Athens, Greece