Πρασόρυζο λεμονάτο
Σήμερα είπα να φτιάξω πρασόρυζο, πρίν το φτιάξω σκέφτηκα να δω στις συνταγές αν υπάρχει κάτι αλλά με λεμόνι όπως το θέλω εγώ δεν βρήκα. Ορίστε λοιπόν απο μένα για εσάς.. Πρασόρυζο Λεμονάτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για τις νοικοκυρές που μαγειρεύουν το πρωί για να έχουν φαγητό έτοιμο το μεσημέρι, καντε την προετοιμασια μέχρι το βράσιμο του πράσου και όταν θα πρέπει να φάτε τότε μόνο ρίξτε το ρύζι. Δεν θα σας λασπώσει και δεν θα ρουφίξει όλο το ζουμάκι. Εαν μείνει φαγητό για το βράδυ και το ρύζι σας έχει τραβίξει το ζουμάκι, βράστε λίγο νεράκι και ρίξτε το μέσα. Βαλτε το και σε σιγανή φωτιά να ομογενοποιηθεί για 1-2 λεπτά και έτοιμο.
Υλικά
-
4-5 πράσα
-
1 ξερό κρεμμυδάκι (μικρό ή το μισό απο ένα μεγάλο)
-
1 καρότο
-
χυμό απο ένα λεμόνι
-
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Ρύζι νυχάκι μισό ποτήρι του κρασιού και κάτι παραπάνω (αναλόγως το πόσο θέλετε εσείς)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα πράσα στην μέση και τα ψιλοκόβουμε.
-
2
Τα ζεματίζουμε ελαφρώς σε ζεστό νερό και στραγγίζουμε.
-
3
Κόβουμε το κρεμμύδι μας σε ροδέλες και σε μια κατσαρόλα το τσιγαρίζουμε με το λάδι.
-
4
Μόλις καραμελώσει ρίχνουμε το πράσο και το τσιγαρίζουμε και αυτό ελαφριά.
-
5
Κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
-
6
Αφού το φέρουμε 2-3 στροφές σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
-
7
Προσθέτουμε νεράκι για να βράσει και αλατοπιπερώνουμε.
-
8
Μόλις είναι έτοιμο το πράσο (δηλαδή βρασμένο) ρίχνουμε και το ρύζι μας και βράζουμε σε μετρια προς δυνατή φωτιά για να χυλώσει λίγο το ζουμάκι μας.
-
9
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό με μια κουταλιά ελαιόλαδο ωμή απο πάνω και τριμμένο ξύσμα λεμονιού.
Σχόλια (14)