Πρασόρυζο με ζωμό βοδινού "Σπιτικός"
Υλικά
-
5 πράσα πλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες (από το πράσινο μέρος τους κρατάμε μόνο το πολύ τρυφερό τμήμα)
-
3 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
-
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-
2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
-
1 φλ. ρύζι καρολίνα
-
1 ζωμό βοδινού "Σπιτικός" της Knorr
-
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. πάπρικα σε νιφάδες
-
1 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
-
1 φλ. καβουρδισμένα κουκουνάρια
-
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τα καρότα για 7 λεπτά ώσπου να μαραθούν.
-
2
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη πάπρικα.
-
3
Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και το Ζωμό Βοδινού "Σπιτικός" της Knorr.
-
4
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι.
-
5
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 16-20 λεπτά.
-
6
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.
-
7
Σερβίρουμε το φαγητό και πασπαλίζουμε κάθε μερίδα με παρμεζάνα και καβουρδισμένα κουκουνάρια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια